Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Valori perene ale tradiției incașe – București, 11 Iulie 2016

Valori perene ale tradiției incașe – București, 11 Iulie 2016


Proiectul de cercetare şi dezvoltare finanţat din surse proprii
”Universitate şi Spiritualitate”
Vă invităm la conferinţa internaţională:
”Valori perene ale tradiției incașe”
Invitate extraordinare :
DONA MARIA APAZA MACHACA – Alto Misayoc – ultima mare preoteasă incașă cu acest titlu
DONA ISABELA APAZA MACHACA – Pampa Misayoc – vindecătoare a tradiției incașe
Luni, 11 iulie, ora 18.30, sala Studio, Universitatea Spiru Haret, str. Ion Ghica nr, 13, parter.
Conferinţă internaţională organizată – în parteneriat – de:
Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
Asociația Multiculturală Inkarri România
Asociația Română de Psihologie Transpersonală
Cu participarea:
Psihoterapeut Maite Pardo Sol
Prof. univ. Petru Lisievici – Director Departament Facultatea de Psihologie și Științele Educație
Prof. univ. Manuela Epure – Prorector
Prof. univ. Matei Georgescu
Comitet ştiinţific:
Prof. univ. dr. Ion Mânzat
Dr. Ionel Mohîrță
Maite Pardo Sol
Prof. univ. dr. Petru Lisievici
Prof. univ. dr. Laura Goran
Conf. univ. dr. Beatrice Manu
Prof. univ. dr. Matei Georgescu
Comitet de organizare:
Oana Raluca Badea – Asociația Multiculturală Inkarri România
Asist. Univ. drd. Amina Pîrvescu
Asist. Univ. drd. Victoria Stan
Drd. Corina Pîrșean
Prof. univ. dr. Matei Georgescu
Parteneri:
Raiden Dojo Bucuresti & Centrul de Studii Arte Martiale si Cultura Orientala – ( CSAMCO), Editura Herald, Aletheia Association, Seeds for Happiness, Institutul Central de Cercetare, Opinia Naţională, Familie Sănătoasă, www.minunemica.eu – psihologie si dezvoltare personala, Fundaţia Floarea Vieţii, Libris, Adelton Academic Publishers.
DONA MARIA APAZA MACHACA este „Alto Misayoc” (Curac Acullej, care înseamnă „cea care întâmpină Spiritele Măreţe, cele mai puternice şi cele mai importante”), cel mai înalt titlu al preoteselor din Anzi. Ea este ultima preoteasă incaşa (Inka) cu acest titlu. Este originară din Hatun Quigo, naţiunea Q’ero din Cusco, Peru.
DONA ISABELA APAZA MACHACA, în vîrstă de 81 de ani, a fost educată în tradiţia sacră din Anzi, ca Pampa Misayoc, de catre tatăl său Santos Apaza, care a fost Qurac Aqullej (Alto Masayoc). Dona Isabela este din comunitatea Quicp Grande, din naţiunea Q’ero. Este sora Mariei Apaza are aceeaşi descendenţă straveche. Pe parcursul vieţii, calităţile ei de vindecătoare s-au manifestat treptat şi au fost perfecţionate cu grijă prin antrenament şi prin serviciul oferit comunităţii. Ea a dezvoltat o legatură specială cu plantele medicinale, pe care le foloseşte pentru vindecarea maladiilor fizice sau psihice.
Națiunea Q’ero este considerată de către istorici ultimul națiune incașă. În 1955 istoricii Oscar Nunez del Prado, Efrain Morote și Mario Escobar au vizitat pentru prima oara țpopulația Q’ero și au fost recunoscuți internațional drept ultimii moștenitori incași, păstrători ai obiceiurilor ancestrale. Națiunea Cusquenan, ascunsă printre munți, a păstrat obiceiurile Tahuantinsuyo, pentru care au primit la data de 21 moiembrie 2007 recunoașterea de „moştenire culturală” din partea Statului Peruvian. Natiunea Q’ero este considerată „populatia martoră” de către mişcarea culturală a Americii Latine. Locuitorii au reuşit sa conserve aspecte excepţionale ale culturii şi identitatii societăţii pre-columbiene, au reuşit să menţină propriile caracteristici culturale distincte, apartinând civilizaţiei din care fac parte, cum ar fi structurile sociale şi viziunea asupra cosmosului.
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment