Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Tine-ma strans in brate

Tine-ma strans in brate

 Program educational despre iubire si relatii de cuplu
– pentru prima data in Romania – 

„Tine-ma strans in brate” este un program dezvoltat initial in Canada de dr. Susan Johnson, axat pe teoria si pe practica Terapiei centrata pe emotii. Terapia centrata pe emotii ne dezvaluie modul in care functioneaza afectivitatea. Iubirea nu mai este un mister, ci devine un fenomen pe care il putem stapani.

Prin acest program, vei afla secretul mentinerii pe lunga durata a unei relatii plina de iubire, intelegere si respect. Vei trai relatiile pe care le doresti.

CE OBTIN
Cunoasterea mecanismului de iubire ne va ajuta mai intai sa ne iubim si sa ne respectam pe noi insine si apoi, sa facem la fel cu cei din jur (partener, parinti, copii).
In momentul in care ne iubim pe noi insine si avem o relatie sanatoasa cu un partener, atunci toate celelalte planuri ale vietii noastre se imbunatatesc:

  • sanatatea fizica, in special sistemul nostru imunitar si sanatatea inimii noastre,
  • vom fi mai putin vulnerabili fata de depresie sau anxietate
  • vom fi mai deschisi fata de partenerul de viata,
  • vom fi mai liberi
  • devenim mai puternici si mai increzatori in fortele proprii
  • vom accepta despartirile inerente cu mai putina suferinta.

CUM
Vei primi informatii noi si eficiente privitoare la relatii si legatura emotionala dintre 2 parteneri. Vei urmari filmari sau video cu cupluri reale, cu probleme reale si se vor pune in discutie solutii. Vei experimenta notiunile invatate atat in clasa, cat si acasa.

CAND
IASI – 29 Septembrie 2012
Bucuresti – 13 Octombrie 2012

LOCATIE
Va fi anuntata persoanelor care se inscriu

COST
100 RON / persoana / sesiune (pentru Programul din Iasi)
160 RON / cuplu / sesiune (pentru Programul din Iasi)
Taxa de inscriere 50 RON – se returneaza din costul primei sesiuni
Daca gasesti 5 persoane interesate de Programul „Tine-ma strans in brate”, participarea ta este GRATUITA

DURATA
Total Program – 4 sesiuni X 5 ore/sesiune (sesiunile vor avea loc la un interval de timp de 2-4 saptamani)

TRAINERI
Simona HERB – coordonator proiect
Irina RUSU – psihoterapeut

INSCRIERI LA
E-mail: contact@centrulisis.ro
Tel: 0755.69.00.33

„Tine-ma strans in brate” este un program educational dezvoltat initial in Canada de dr. Susan Johnson, axat pe teoria si pe  practica Terapiei centrate pe emotii.

Terapia de cuplu centrata pe emotii reprezinta o noua stiinta completa a iubirii romantice si a relatiei. Aceasta terapie ajuta 7 din 10 cupluri nefericite sa isi refaca relatia.

Programul se bazeaza pe ideea ca iubirea de lunga durata intre un barbat si o femeie nu numai ca este foarte posibila, dar este de fapt un drept pe care il avem din nastere. „Relatiile de iubire din cuplu reprezinta baza unor familii durabile, a unei societati mai sanatoase si a unui viitor mai uman pentru noi toti”. (Susan Johnson).

Acum iubirea si relatiile armonioase de lunga durata nu mai sunt o legenda, ele devin realitate.
Nu mai trebuie sa acceptam ca iubirea romantica este un mister sau un ideal de neatins. O stiinta este acum capabila sa elucideze modelul iubirii si al unei relatii de durata.

Scopul acestui program este de a ajuta cuplurile sa repare, sa isi sporeasca si sa isi imbunatateasca permanent relatia lor de cuplu. Tu vei primi in acest program o viziune speciala asupra iubirii care te va ajuta sa traiesti relatia pe care ti-o doresti.

In fiecare modul vei invata despre:

Modul 1 – Intelegerea iubirii si a atasamentului

Obiectivul acestui modul este de a creiona un model al iubirii romantice si al relatiei. Conectarea emotionala, nevoia de un partener sensibil si de iubire reprezinta nevoi normale care sunt scrise in codul nostru genetic. Vei afla in acest modul cum actionam in cadrul unei relatii sigure, cu un partener pe care ne putem baza si ce se intampla in momentul in care relatia este in pericol.

Modul 2 – Cum iubirea poate sa o ia pe cai greșite: demonii comunicarii

Vom evidentia in acest modul cum intram in cicluri negative de certuri, conflicte, dialoguri care nu functioneaza. Vom invata sa observam exact momentul in care acesti “demoni ai dialogului ” intervin in relatia noastra si ce face fiecare din parteneri sa intretina aceasta stare de fapt.

Modul 3 – Sa gasim punctele sensibile in demonii dialogurilor

Vom afla care sunt momentele centrale si indicatorii care apar atunci cand partenerii intra in conflict. Vei experimenta, alaturi de noi, care sunt punctele sensibile, vulnerabilitatile fiecaruia. Ele sunt create din experiente negative (trecute sau prezente) si declanșeaza frica sa nu pierdem relatia.

Parcurgerea primelor 3 module are drept consecinta eliminarea tensiunii din relatie si pregateste cuplul pentru un nou tip de comunicare, care construieste si consolideaza legatura emotionala dintre ei.

Modul 4 – Rezolvarea greselilor si crearea unei baze sigure: revenirea la un moment dificil

In acest modul vom intra mai profund in experienta fiecarui individ si a fiecarui cuplu pentru a observa “dansul” in care suntem prinsi in momentele dificile. Se va face referire la un moment dificil din viata fiecaruia care va fi impartasit si care va fi analizat, dupa cum urmeaza: propriile actiuni, emotiile din spatele actiunilor, recunoasterea modului in care emotiile noastre le modeleaza pe ale partenerilor, cum observam emotiile profunde ale partenerului. Acest modul este cel care transforma relatia de cuplu. Are loc schimbarea in urma careia partenerii devin mai accesibili, sensibili la nevoile celuilalt si profund angajati emotional unul cu celalalt.

Modul 5 – A deveni deschis si sensibil pentru celalalt

Este un modul in care se intra pe terenul foarte sensibil al exprimarii ranilor de atasament (se analizeaza o experienta personala, a unei temeri cu privire la parasire sau respingere). Tu vei fi capabil sa accesezi resurse noi de sustinere a partenerului in situatii dificile, sensibile ca cel descris mai sus. Vei reusi sa procesezi astfel de experiente delicate si sa devii mai puternic, mai sigur pe tine insuti si pe celalalt.

Modul 6 – A ierta si a recapata increderea

Obiectivul acestui modul il reprezinta procesul iertarii. Iertarea este esentiala in a ne regasi libertatea, a ne desface din inchisoarea resentimentelor, fricii, urii, toate acestea impiedicandu-ne sa evoluam. Vom invata sa iertam pe celalalt si vom vindeca traumele relatiei. In momentul in care iertam si vindecam, avem un nou mod de relationare, o experienta pozitiva care ne va ajuta sa continuam cu mai multa incredere relatia. Vom fi ghizii tai de nadejde in drumul spre libertate.

Modul 7 – Mangaierile tandre si sincronizarea sexuala 

De obicei certurile, conflictele si neintelegerile din viata de zi cu zi se reflecta si in „dansul sexual” al partenerilor. Vom vedea impreuna cum conectarea emotionala, increderea in sine si in celalalt determina o relatie sexuala minunata si cum o relatie sexuala pozitiva si satisfacatoare creeaza o legatura emotionala puternica.

Modul 8 – Mentinerea iubirii si preocuparea pentru relatie

„Dragostea este asemenea unei limbi straine, daca nu o exersezi, incepi sa o uiti”. La final de program, vom descoperi modalitati de a avea grija de relatie, de a o mentine vie odata ce este vindecata, de a o proteja. Relatia de cuplu satisfacatoare este sursa noastra de energie.

Noi toti devenim oameni mai buni si mai puternici atunci cand putem gasi siguranta in bratele partenerului.

Important de stiut!

Poti participa impreuna cu partenerul de cuplu sau poti veni singur. Conceptele invatate de unul din parteneri se vor rasfrange si asupra celuilalt pentru ca totul este sistemic. Acest lucru inseamna ca daca facem parte dintr-un sistem, asa cum este cuplul, este de ajuns ca un element sa se schimbe (un partener) ca intreg sistemul sa inregistreze o schimbare (cuplu, familia).

Inainte de a incepe programul, fiecare din participanti va beneficia de o sedinta gratuita de evaluare. In aceasta sedinta vom analiza daca programul este potrivit pentru nevoile dumneavoastra, adica daca va poate oferi acele cunostinte si abilitati necesare imbunatatirii relatiei de cuplu pe care o traiti. De asemenea, in aceasta sedinta veti primi mai multe informatii despre desfasurarea programului “Tine-ma strans in brate” pe care il dobandesti in acest cadru.

Programul “Tine-ma strans in brate” se adreseaza tuturor persoanelor interesate, indiferent de profesie.

CENTRUL ISIS, IASI

E-mail: contact@centrulisis.ro
Tel: 0755.69.00.33

www.centrulisis.ro

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment