Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Terapia Centrata pe Emotii ajuta cuplurile aflate in impas

Terapia Centrata pe Emotii ajuta cuplurile aflate in impas

Cabinet Individual de Psihologie Mona Georgescu in parteneriat cu Centrul ISIS
au placerea sa va ofere o reducere de 20% la 
Cursul introductiv ”Terapia de cuplu centrata pe emotii – cum sa creezi relatii si sa corectezi legaturile de atasament”
Curs creditat cu 14 credite de catre Colegiul Psihologilor din Romania – Bucuresti, 2-3 noiembrie
PENTRU REDUCEREA DE 20% ,
MENTIONEAZA LA INSCRIERE ”MINUNEMICA.EU / MONA GEORGESCU” 
Cursul se adreseaza atat terapeutilor avansati, cat si celor la inceput de drum, precum si studentilor ce doresc sa intre in contact cu acest tip de terapie.
„Daca ne intrebam clientii care este baza unei relatii fericite de lunga durata, ei vor răspunde inevitabil cu un cuvant – iubirea. Cu toate acestea, in aria terapiei de cuplu si familie, iubirea se remarca prin absența. A devenit o variabila uitata” (Sue Johnson,2004)
Suntem obsedati de iubire si de relatiile de iubire. Dar ce stim cu adevarat despre iubire? Stim in mod instinctiv ca nu exista o alta experienta care sa aiba un impact asa de mare in viata noastra, aspura sanatatii si asupra fericirii, ca si succesul in viata de cuplu: a iubi si a fi iubit.
Terapia centrata pe emotii este singura terapie care se concentreaza pe exact acest aspect al unei relatii: cum iubesc oamenii, care sunt firele nevazute care ii fac sa fie impreuna si ce isi doresc de la partener din punct de vedere emotional. Tehnicile de interventie specifice tintesc dincolo de suprafata, de vizibil (comportamente, limbaj, patternuri, ganduri) si ajung la emotiile profunde.
Terapia centrata pe emotii este o abordare nepatologizanta care vede iubirea ca o nevoie acuta, de supravietuire care este inscrisa in fiinta noastra inca de la nastere. Este o necesitate esentiala pentru creierul nostru de mamifere care are nevoie sa citeasca semnale si sa raspunda altora, si tomai de aceea, capacitatea de a ne baza pe altii ne face mai puternici. Dependenta securizata este ceva firesc, iar independenta solitara este impotriva firii umane, duce la izolare, depresie, scaderea sistemului imunitar. Respingerea si abandonul reprezinta stimuli extrem de periculosi care trimit fiintele umane intr-o lume a durerii fizice (da, conectarea emotionala cu o persoana, ne scade sensibilitatea la stimuli durerosi), singuratatii, frustarii.
Terapeutul centrat pe emotii va sti sa repare legaturi emotionale, sa repare relatii. El ghideaza clientii spre experimentarea de noi pozitii emotionale. El nu este directiv, nici nu ii invata teorii, nu judeca, nu da retete, el doar „este acolo” plin de empatie. Terapeutul ghideaza, dupa o harta foarte bine conturata, drumul celor doi parteneri de relatie inspre a-si exprima emotiile, a-si oferi siguranta unul celuilalt si inspre sustinerea reciproca „indiferent ce s-ar intampla” pana ce ating acel loc numit „rai sigur”. Terapeutul o face prin propriu model, in mod experimental, fiind el un exemplu de sustinere emotionala si „stalp de siguranta” in sedinta terapeutica.
Susan Johnson, in urma experientei de zeci de ani si a lucrului cu mii de cupluri, a dezvoltat un model sistematic de tratament al relatiilor „in pericol”, de tratament al iubirii.
Terapia centrata pe emotii este abordarea cea mai de succes in vindecarea relatiilor „in impas”, cu o rata de succes de 70-75%. In momentul de fata, Terapia centrata pe emotii este predata de traineri specializati in peste 25 de tari din lume.
Cercetarile arata, fara dubii, faptul ca o relatie stabila, plina de iubire este piatra de temelie pentru fericire si bunastarea umana. „O relatie plina de iubire este cheia pentru a crea familii care pot invata abilitati ce mentin o societate civilizata: incredere, empatie si cooperare” (Sue Johnson, 2013).
Din toate motivele de mai sus, si nu numai, ador Terapia centrata pe emotii si sunt un terapeut al iubirii!
Judith Kellner, colaborator al lui Susan Johnson, va sustine un curs introductiv in Terapia centrata pe emotii in perioada 2-3 noiembrie, la Bucuresti, și 7-8 noiembrie, la Timisoara – te astept cu iubire la oricare dintre aceste cursuri!
PRETUL
– 450 lei – psihologi, psihoterapeuti
– 350 lei pentru studenti.
PENTRU REDUCEREA DE 20%  DIN PRETUL AFISAT,
MENTIONEAZA LA INSCRIERE ”MINUNEMICA.EU / MONA GEORGESCU” 
Inscrierile se fac trimitand un e-mail la contact@centrulisis.ro sau sunand la numarul de telefon: 0755.690033 – psihoterapeut Simona Herb
Te asteptam la curs si te invitam sa urmaresti un videoclip care surprinde principiile terapiei centrate pe emotii:

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment