Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Tabara Altfel

Tabara Altfel

Povestea Taberei Altfel

Se spune că erau odată cinci tineri: Ioana, Onutza, Adrian, Oana şi Iudit. Toţi 5 erau animaţi de dorinţa de a face ceva pentru ei înşişi şi pentru ceilalţi! Le plăcea veselia, erau curioşi, un pic sentimentali, foarte deştepti şi trăiau în respect şi prietenie! În ultimii 5 ani, invăţaseră multe lucruri, se simţeau bine în pielea lor, mulţumiti de felul cum arată şi cu ce pot face şi, de obicei, aveau succes în ceea ce îşi planificau să facă! Când nu aveau succes, învăţau din greşeli şi mergeau mai departe cu umor şi optimism! Îşi făcuseră mulţi prieteni şi se simţeau iubiţi şi Valoroşi!

În toamna lui 2008, cei 5 prieteni au simţit că vor să dăruiască şi celorlalţi ceva din ceea ce au ei, să le facă Daruri. Şi s-au pus pe lucru… Au făcut o Ofertă, au găsit un loc minunat şi au făcut şi un plan de marketing! Populaţia ţintă: copii şi tineri ca ei – între 10 şi 18 ani! Scopul: veselie, prietenie, auto-cunoaştere, putere şi Energie! Cei 5 prieteni au hotărât să plece la munte, într-un loc foarte frumos, plin de linişte şi înconjurat de natură şi animale!

Au numit-o Excursia la Muntele Înţelepciunii sau Drumeţie pe Lacul Liniştii sau Ieşire la cabană cu Prietenii Puterii sau mai simplu:

Tabăra Altfel!

Fiecare a hotărât să aducă cu el ce are mai preţios pentru a împărtăşi cu ceilalţi!Vreţi să ştiţi ce a adus fiecare cu el (metaforic desigur)?

În primul rând, Onutza a adus Bicicleta ei care era un prilej de multe bucurii şi încercări în acelaşi timp. Era momentul când alerga libera pe străzi sau pe dealuri, când pedala cu efort sau îşi dădea drumul în viteză la vale. Era dorinţa ei de a zbura într-o altă lume, de a se misca cu viteză şi a face sport. Şi chiar dacă era o singură Bicicletă, tinerii s-au distrat de minune făcând sport, stând în natură, alergând fizic şi cu gândul în locuri nemaivăzut de frumoase.

Bărcuţa cu pânze era un lucru tare drag lui Adrian şi ea îi dădea linişte, pace şi încântare. Când pluteşti lin pe lacul Linistii te simti plin de relaxare şi bucurie – de care toţi tinerii au admis că au nevoie. Şi atunci, s-au relaxat şi s-au bucurat de toată liniştea şi frumuseţea din jurul lor! Nu lipsit de importanţă, Umorul era prietenul cel mai bun al lui copiilor. Au râs, s-au veselit, au făcut haz de necaz, au descoperit ce uşor poate să fie să întâmpini o problemă cu zâmbetul pe buze!

Oana a adus Pickup-ul ei, la care ea ascultase discuri toată copilăria. Erau discuri de poveşti şi discuri de muzică, erau incursiuni într-o lume de poveste şi de vis, într-o lume a ritmurilor, a acţiunii sau a relaxării. Tinerii au ascultat cele mai frumoase poveşti, poveşti care tămăduiesc, cu tâlc, poveşti în care visezi şi descoperi lumi noi sau din care înveţi cum să ajungi la ceea ce vrei tu să faci. Au pus şi muzică pe care au dansat şi s-au exprimat pe ei înşişi !

Atunci, tinerii au realizat ceva nemaipomenit – au creat chiar ei înşişi o poveste minunată: povestea propriei mele călătorii! Ceva fantastic, ceva plin de vise şi speranţă, ceva plin de acţiune şi dinamism, plin de distracţie, dar şi de muncă şi încercări.

Când i-a venit rândul, Ioana a adus un Portret. Da, chiar Portretul Artistului în Tinereţe. Cum aşa? Ioana aprecia foarte mult perfecţiunea şi îşi dorea mult să fie perfectă! Să arate perfect, să se poarte foarte bine, să nu greşească, să facă lucrurile cât mai bine. Avea modelele ei, oameni pe care îi admira mult şi ar fi făcut orice să fie ca ei ! Îşi lua haine ca ei, îşi dorea să nu aibă nici o pată! (Îţi sună cunoscut?). Iar Portretul ei, reprezenta acel moment unic în care reuşea – aşa dintr-un anumit unghi şi cu o anumită lumină, în studio – să arate perfect! Tinerilor le-a plăcut foarte mult ideea, pentru că şi ei aveau modele, si ei căutau perfecţiunea şi aveau idealuri mari! Şi ei doreau să fie frumoşi şi să strălucească!

Iar Iudit a adus o Inima de aur. Era un pandativ pe care îl primise în copilărie de la mama ei, si ea îl primise de la bunica ei şi îl va lăsa mai departe copiilor ei. Inimioara de aur era tot ce înseamnă dragoste, bunătate, căldură şi familie în viaţa ei. Era modul în care vorbea cu băieţii, era modul în care se prezenta ca fata, o ajuta să strălucească, să fie frumoasă, bună, feminină şi caldă.

Băieţii au găsit ei înşişi un simbol a ceea ce doreau să fie şi a modului în care vroiau să acţioneze.

Atunci, împreună au descoperit că pot găsi momente în viaţa lor când sunt foarte frumoşi şi strălucitori şi răspândesc soare şi căldură şi bunătate. Au găsit în acel loc magic comorile lor personale, izvorul lor de putere şi de sănătate, astfel încât au devenit toţi Copii ai Soarelui! Copii care îşi cunosc resursele şi puterea şi ştiu cum să o arate şi celorlalţi. Iar dacă uneori mai aveau momente când simţeau că nu sunt aşa perfecţi, când le mai ieşea o buba, ceva pe undeva sau un cuvânt greşit pe gură, se puteau Accepta aşa cum erau! pentru că aveau cu ei în interior Poza a ceea ce puteau fi!

  • Grupa 10-14 ani – Predelut, Brasov- 14-16 Septembrie 2012. Tel: 0745 326022, Email: oanabob@yahoo.com
  • Grupa 15-20 ani – Simon, Bran, Brasov – 2-7 Septembrie 2012. Email: ioana_goga04@yahoo.com, oanafarcus@yahoo.co.uk.

Iată ce spun copiii din tabăra 2009. Vino ca să:

  • înveţi cum să fii unic,
  • să afli cine eşti Tu cu adevarat,
  • să ai prieteni noi,
  • să îi descoperi pe cei de lăngă tine,
  • să te distrezi,
  • să uiţi de toate pentru 5 zile,
  • să îţi împlinesti dorinţele!

Filele Taberei Altfel pot fi umplute cu valorile şi obiectivele tale, cu poza ta, cu emoţiile şi gândurile tale, cu dorinţele şi fricile sau întrebările tale. Noi suntem organizatorii, tineri la suflet şi la gând. Te invităm în această călătorie în fiecare vară! Dacă ai întrebări – poate găseşti pe blog o parte din răspunsuri. Dacă vrei să comunici părinţilor despre tabăra Altfel, roagă-i să citească Pagina Pentru Părinţi. Ne poţi suna sau scrie e-mail sau părinţii tăi ne pot suna să discute cu noi. Când te-ai hotărât să vii, descarcă formularul, completează-l, iar apoi trimite-l pe adresele noastre. O să primeşti detalii pe e-mail înainte de tabără privind organizarea.

Înainte să pleci mai departe te invit, cititorule, să îţi imaginezi şi să simţi câteva clipe:
… tocmai ai sosit în tabara, ţi-ai lăsat bagajele cu tot ce ai adus din afara în camera ta şi ai coborât pe terasa de lemn, la umbra falnicilor brazi. Aici te aşezi în cerc cu încă 10-15 tineri de vârsta ta, auzi natura şi păsărelele cum cântă şi te simţi cuprins de o Imensă Curiozitate: Oare ce se va întâmpla? Oare ce o să fie Altfel? Padurea e verde, soarele e galben, raul şi cerul sunt albastre, iar sufletul tău este cuprins de muzică, bucurie şi linişte. Oare să fie chiar muzică ce aud? Oare ne ţinem de mâini sau mergem pe bârnă sau dansăm în şir indian? Oare mă pot lăsa condus sau îi conduc pe ceilalţi prin ce am eu mai bun? Trainerii sunt şi ei pe terasă sau pe malul lacului cu tine, pentru ca Tu să te simţi protejat, încurajat şi acceptat aşa cum eşti. Simţi că ceilalţi aşteaptă şi ei darurile tale şi simti că ai foarte multe de descoperit şi de dăruit în aceste 5 zile. Şi apoi te invit să simţi cum este în ultima zi, când eşti în Cercul Puterii şi ai în mâna stângă şi în mâna dreaptă mâna unui prieten. Şi te uiţi la fiecare faţă cu atenţie şi ei au fost tovarăşii tăi de râsete si de descoperire şi poate de plânset în aceste zile. Şi îţi iei La Revedere până data viitoare!

Eu mă opresc aici şi Te aştept !

Echipa Tabara Altfel


 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment