Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Summit: Way of the Ancients – Conferință și Workshop, Septembrie 2016

Summit: Way of the Ancients – Conferință și Workshop, Septembrie 2016


Way of the Ancients
– Reuniunea învățăturilor ancestrale păstrate de popoarele indigene –
Conferință și Workshop
– Septembrie 2016 –
Avem bucuria și onoarea să vă invităm la prima ediție a unui eveniment unic in România, până la aceasta dată, care va cuprinde o Conferință și un Workshop, în care vom explora căile celor care au fost înaintea noastră și care știau că viața este o călătorie de inițiere și echilibru.
Aceasta este prima ediție a Summitului Way of the AncientsReuniunea învățăturilor ancestrale păstrate de popoarele indigene în care, an de an, vom aduce tot mai multi păstrători ai acestor invățături.
Way of the Ancients – Calea străbunilor, este o reuniune a liderilor spirituali din vechile tradiții indigene și are rolul de a ne introduce în tradițiile celor trei culturi prezente la acest eveniment și anume: tradiția și învataturile șamanilor Q’ero din Anzi – Peru, tradițiile și învătăturile nativilor amerindieni și nu în ultimul rând tradițiile și învătăturile Maya, binecunoscute de noi datorita profețiilor civilizației mayașă care au stabatut timpul ajungand până in prezent.
Invitații care vor susține acestă primă editie a evenimentului sunt:
– Vernon Foster – traditia amerindiana,
– Don Francisco Chura Flores – shaman Q’ero
si
– Juan Yool Gómez – traditia Maya.
Despre eveniment:
Trăim vremuri în care totul se schimbă in jurul nostru și avem nevoie să ințelegem că nu suntem separați de natură și de nimic din ceea ce ne înconjoară. În trecut străbunii noștri știau că au un drum de parcurs și că tot ce se intâmplă în viață este de fapt o inițiere care te conduce catre explorarea și extinderea conștiinței, cu scopul de a te descoperi pe tine însuți, pentru ați putea manifesta propria putere și darurile personale, pe care să le aduci in comuniune cu natura și cu tot ceea ce ne înconjoară.
În acest an ne-am propus să aducem in fața dumneavoastră trei dintre elderii unor culturi și civilizații care au pus o amprentă puternică în evoluția noastră ca umanitate și care știau cum să fie în armonie cu tot ce ne oferă ca resurse, pamantul și natura.
Pe perioada acestui eveniment vom explora impreună trei dintre cele mai importante tradiții și anume, traditiile intertribale nativ americane, Q’ero si Maya.
Explorând aceste moduri de viață vom ințelege că cele mai multe dintre răspunsuri le găsim in felul și modul în care străbunii noștri au știut să treacă peste fiecare incercare.
Există puncte comune, atât în pașii de urmat cât și în inițierile specifice fiecărei tradiții, puncte pe care dacă stăm să le analizăm, le regăsim inclusiv în tradiția noastră, lucru pe care l-am uitat de multa vreme.
Acest eveniment nu numai că este primul de acest gen in România dar, totodată, este și pentru prima dată când aceste trei traditii vor lucra impreună. Datorită aceastei reuniuni, ’’Way of the Ancients – Calea Străbunilor’’, vom avea posibilitatea de a aduce in experienta noastră o parte din ritualurile și formele de vindecare existente în aceste trei tradiții, experiente ce se vor manifesta prin intermediul prezentărilor, discuțiilor și workshop-ului care va avea loc în perioada 28 Septembrie – 02 Octombrie la Râșnov.
’’Way of the Ancients – Calea Strabunilor’’ este o mișcare care va crea anual posibilitatea de a aduce în mod direct, în propria noastră experientă, uneltele și cunoasterea din vechile tradiții, cunoastere care va contribui nu numai la evoluția personală a fiecaruia dar și la extinderea și vindecarea conștiinței colective.
Invitații acestui Eveniment:
VERNON FOSTER: „Ceremoniile și cercurile, dacă sunt conduse conform protocolului adecvat și cu intenții sacre, vor avea un rezultat vindecător.“
Vernon Foster
Sunt indian din tribul Klamath/Modoc, însă, încă de la o vârstă foarte fragedă am fost crescut cu învățăturile Lakota și Ojibway, astfel încât munca pe care o fac astăzi este puternic influențată de tradițiile și cultura acestor două triburi.
Încă din adolescență am fost expus căii spirituale și până în ziua de astazi, am menținut aceste valori care m-au purtat prin viată în echilibru si armonie cu mine si cu tot ceea ce mă inconjoară.
De-a lungul anilor am înființat și dezvoltat organizații non-profit pentru mai multe comunități și, de asemenea, am fost membru activ și chiar și președintele unor consilii ce aveau la bază programe comunitare.
Ca și activist am stat mereu în prima linie, militând atât pentru apărarea drepturilor popoarelor native, cât și pentru problemele legate de mediu sau ecologice.
Învățăturile vieții mele nu au fost influențate însă doar de procesele intelectuale și scolastice, ci în special de ȋnvataturile bătrânilor din triburi și de bărbații și femeile vindecător ce apartineau diferitelor națiuni nativ americane.
Căile de vindecare folosite de mine sunt acelea specifice familiei mele in timp ce ȋnvățăturile mele sunt învățături intertribale, adică nu sunt specifice unui trib anume ci sunt sunt bazate pe spiritualitatea înțeleasă de toate triburile.
Leacul pe care ȋl folosesc cel mai mult în munca mea este cel al compasiunii, iar acest leac îl împărtășesc mereu cu oamenii pe care ȋi ȋntalnesc ȋn călătoria mea prin lumea asta mare.
Ca și Dansator al Soarelui de mai bine de douăzeci și cinci de ani, mi-am dedicat ȋntreaga viața Chanunpei și Căii Roșii.
După mai bine de douăzeci de ani în care am fost foarte rezervat și retras cu privire la munca mea, a sosit mometul ȋn care numeroase uși s-au deschis pentru a-mi permite să susțin cursuri, seminarii și sesiuni de vindecare, atât în tari precum Statele Unite ale Americii, Brazilia sau Japonia cât și ȋn Europa.
Prin cursurile susținute de mine nu dau participanților dreptul de a conduce sau efectua ceremonii nativ americane și nici nu compromit învățăturile popoarelor noastre, ci mai degrabă împărtășesc cu mare onoare o cunoaștere veche de care este atâta nevoie în lumea de azi.
DON FRANCISCO CHURA FLORES

don-fransisco-1
Este Șaman Q’ero din munții Anzii Peruani, Elder în această tradiție și păstrator al Pamântului PampaMesayok. În munții Anzi, la mare înalțime trăiește o comunitate de fermieri, țesători și vindecători numită Q’ero, care timp de aproape 500 de ani a păstrat și a menținut toată cunoșterea pe care o deținea în momentul invaziei conchistadorilor.
Aceştia au fost ’’gasiți” în 1949 de către antropologul Oscar Nuñez del Prado, iniţiatorul şi conducătorul primei expediție în satele Q’ero din 1955. Vindecatorii din cadrul comunității Q’ero sunt cunoscuți sub numele “paqos”, ceea ce înseamnă “preot sau mistic” în quechua, limba Inca.
Q’ero paqos au fost creditați atât cu păstrarea și menținerea vechilor cunoștințe de vindecare, profeții, credințe şi tradiții incașe cât și cu deţinerea cunoașterii dobandite de civilizațiile predecesoare. Totul s-a transmis de-a lungul timpului prin tradiție lor orală.
Oamenii Q’ero nu se văd, așa cum ne vedem noi cei din Vest, ca fiind ființe separate, cu identități separate, ci se văd ca fiind una cu totul, una cu natura, şi -la fel ca cele mai multe culturi indigene – una cu Dumnezeu.
Filozofia lor principală o reprezintă modul de viată “Ayni”, adică traiul în reciprocitate, echilibru și armonie cu Pământul, cu natura și cu tot ce-i inconjoara. Ayni este practica de a da înainte de a lua, este practica corectitudinii.
Q’ero urmeaza calea șamanică care vede Divinitatea în tot şi ȋn toate, fie că este vorba de o floare, un râu, o stâncă, de animale, sau de o altă persoană, drept pentru care ei tratează totul și pe toată lumea cu acelasi respect si veneratie. Imaginați-vă cum ar fi lumea dacă noi toți am trăi astfel?
Tradiția medicinală Q’ero urmează două căi principale – Prima “Pampamesayok” și a doua “Altomesayok”, ambele fiind grele și necesitând mulți ani de formare. Pampamesayok ȋşi extrag puterea şi stiinta din resursele pamantului, având cunoștințe solide despre puterea medicinală a plantelor din munți iar Altomesayoks, au capacitatea de a invoca si de a primi darul comunicării directe, al înțelepciunii și al îndrumarii vindecătoare chiar de la “APUS” – Spiritele Munților Sfinti.
Don Francisco împărtașește cu noi cunoașterea lui astfel încât acestă frumoasă cale medicinală să poată fi transmisă si păstrată pentru mai multe generații, atât în beneficiul și spre vindecarea întregii omeniri cât şi pentru Pachamama, Mama Pământ. 
JUAN YOOL GÓMEZ
JuanCea mai veche civilizație precolumbiană, aparută prin mileniul al III-lea IdC, care s-a dezvoltat la punctul de întâlnire al Americii de Nord cu America Centrala, având drept axa Peninsula Yucatan, este civilizatia Maya, al cărei nucleu pornea din inima pădurii Peten, de azi teritoriul Guatemalei, Salvador și Belize, Yucatan și Honduras.
Limba vorbită atunci, numită yucateca, este vorbită și astăzi în unele dintre aceste țări.
Edificiile din Palenque și din Peninsula Yucatan, unde se află orașul Dzibichaltun cu faimosul său templu, denumit al Celor Sapte Statuete – care reprezintă singurul edificiu cu ferestre adevărate (arcadele nefiind cunoscute) şi care este mai întins chiar decât Tikal-ul – piramidele cu margini rotunjite, mica insulă Jaina – pe atunci o necropola unde se produceau cele mai extraordinare figurine din lut ars – toate acestea și multe altele, au facut din civilizația Maya, una dintre cele mai înfloritoare civilizații cunoscute vreodată.
Popoarele din Mezo – America erau profund atrase de misterele cosmosului; ei au ajuns să le cunoască și să calculeze miscările planetelor cu o precizie uimitoare. Astfel, cu 3500 de ani în urma, civilizația mayaşă punea bazele unei științe, numită acum astronomie și calcula oscilația axei terestre. Civilizația mayaşă, caracterizată de o ȋnaltă spiritualitate, a prezis prin calcule astronomice, pentru multa vreme înainte, diverse evenimente și chiar și data exactă a dispariției propriei civilizații. Ȋnsă cea mai importanta descoperire pe care ne-au lăsat-o mayașii este Calendarul Mayaș. Interesant este şi faptul că, încă din primele secole înainte de era noastră, ei aveau doua calendare:
– Calendarul ritual de 260 de zile împărțite în 13 grupe de câte 20 de zile fiecare, și
– Calendarul solar de 365 de zile, împărțit in 13 grupe de câte 20 de zile, plus 5 zile adăugate și considerate nefaste.
Cele două calendare, la fiecare 52 de ani, se întâlneau în același punct de plecare. Calculele se făceau în scrierea glifică, printr-un sistem în bază 20 cu 2 simboluri: punct pentru unitate și liniută pentru cifra 5; în plus, era un semn în formă de scoică alungită, echivalent cu „zero”.
Sudul Guatemalei și nordul Peninsulei Yucatan, deși au adoptat stilul spaniol de viață, păstrează încă şi acum multe dintre tradițiile mayașe.
Calendarul Maya a fost cel mai cunoscut fiind folosit până în secolul al XVI-lea când a fost introdus calendarul gregorian.
Deși nu se cunosc cauzele dispariției celei mai infloritoare civilizații, se fac, ȋnsa, numeroase ipoteze, invocându-se catastrofe naturale sau catastrofe provocate de oameni: năvăliri, migratori, războaie interne sau de cucerire.
Juan Yool Gómez este unul din cei care păstrează și astăzi cunoașterea civilizației maya și care, la randul său, s-a implicat in mai multe acțiuni de promovare și învătare a acestei tradiţii fiind premiat mai mulți ani la rând pentru merítele lui.
Cateva din aceste premii sunt:
• Diplomă de merit pentru: Promovarea Educației Maya în Guatemala, atribuită de către: Comisia Prezidențială Ȋmpotriva Discriminării și Rasismului Contra Populațiilor Indigene din Guatemala și de către Asociația Centrelor Educaționale Maya, ACEM. Guatemala în 06 noiembrie 2005.
• Diplomă de merit pentru: Promovarea și Dezvoltarea Educației Maya în Guatemala – acordată de catre Vice – Cabinetul Intercultural si Bilingv al Ministerului Educației și de către Comisia Națională Împotriva Discriminării și Rasismului Contra Popoarelor Indigene din Guatemala, CODISRA, în 2006.
• Diploma oferita de către Consiliul Național al Educației Mayașe, CNEM și de către Asociația Centrelor de Educatie Mayașa din Guatemala. Guatemala 26 noiembrie 2007
• Diploma oferită de către Ministerul Culturii și Sportului, pentru sprijinul sărbătoririii Noului An Mayaș Ab’ 5,123 care incepe cu MAM WAQXAQI’B’ “E” / 21/2 / 2.007.
SUSȚINĂTORII ACESTUI EVENIMENT:
VasileVASILE STURZU
Terapeut și Îndrumător spiritual pentru cei aflați în căutarea de sine prin tehnici si practici șamanice.
Ca practicant și cercetător al șamanismului și tradițiilor indigene, am realizat cât de importantă este menținerea medicinei și a cunoașterii popoarelor indigene in integritate și la adevarata lor valoare. Prin munca pe care o fac caut să mențin aceste valori la puritatea si autenticitatea de care este atâta nevoie în lume astazi.

 

SorinSORIN PAUL SUCIU
Am pășit pe calea șamanismului pe linia Q’ero în urmă cu 5 ani ca urmare a unei chemări irezistibile a sufletului meu de a ieși din material, din eternul “trecut și viitor”, dar niciodata “prezent”.
Cred cu tărie că medicina și cunoasterea străbunilor, plină de înțelepciune și magie, ne poate ajuta pe fiecare dintre noi să aducem echilibrul, frumusețea și vindecarea în propriile vieți și implicit în familiile, comunitatea noastră și in lume.

 

Ioana MariaIOANA-MARIA ILIUȚ
Întotdeauna am avut un interes sincer față de diferitele culturi ale lumii și față de tradițiile și credințele spirituale ale acestora. Datorită acestui interes, mi-au fost deschise uși înspre lumea popoarelor indigene.
Îmi dedic viața căilor spirituale ale popoarelor indigene și mă apropii de aceste învățături cu mult respect și dedicare, încercând astfel să păstrez demnitatea acestor tradiții și ceremonii milenare.

 

Unde se va desfășura evenimentul și când:
1. Conferință Way of the Ancients: 24 Septembrie 2016
București – Hermitage Urban Spiritual Hub, Str. Mihai Eminescu, nr.127.
Program 10:00 – 18:00
2. Workshop Way of the Ancients: 28 Septembrie – 02 Octombrie 2016
Râșnov – Complex Turistic Pânicel*
Program:
28 Sept 2016 – 10:00 – 19:00
29 Sept 2016 – 10:00 – 19:00
30 Sept 2016 – 10:00 – 19:00
01 Oct 2016 – 10:00 – 19:00
02 Oct 2016 – 10:00 – 13:00
* Complex Turistic Pânicel – amplasat pe DN 73A Brașov-Bran la 2 Km de orașul Râșnov și la 0,5 km de Drumul Național, Pânicel se află la 7 km de Bran, 9 km de Poiana Brașov precum și în apropierea Cetații Medievale Râșnov.
Disponibilitate și costuri:
1. Pentru conferință sunt disponibile 150 locuri, cost 50 EURO/persoana.
2. Pentru workshop sunt disponibile 150 locuri, costurile fiind urmatoarele: 
Până la data de 15 Iulie 2016 – 250 EURO
• Până la data de 15 August- 300 EURO
• După data de 15 August- 350 EURO
Cine participă la Workshop beneficiază de conferință gratuit.
Reduceri pentru Workshop:
Pentru cei care participă la Workshop, conferința este gratuită.
Pentru grupuri între 5 și 10 persoane reducere 10%
Pentru grupuri mai mari de 10 persoane reducere 20%
SESIUNI INDIVIDUALE DE VINDECARE:
În fiecare zi se pot face sesiuni de vindecare individuale, costul acestora fiind de 50 EURO.
Programările pentru fiecare leader se fac până la data de incepere a evenimentului, având în vedere că locurile sunt limitate la fiecare invitat. Înscrierile se fac la adresa de email: contact@wayoftheancients.net
Cazare Complex turistic Pânicel
Costuri:
• Cazare plus mese incluse (ovo-lacto-vegetarian+peste) 130 ron/zi – total – 520 Ron/persoană loc în cameră dublă. Pentru regim single se va plăti 55 Ron/zi în plus fată de prețul de mai sus.
• Cazare plus mese incluse, meniu normal cu carne 155 Ron/zi – 620 Ron/persoană loc în cameră dublă. Pentru regim single se va plăti 55 Ron/zi în plus fată de prețul de mai sus.
Date de contact si înscriere
Email – contact@wayoftheancients.net
Telefon: +40.740.033.026
Pentru inscriere se poate folosi formularul:
https://docs.google.com/forms/d/1QsYDBzpFyWHjchluGTAOzvsOw94mHwIlAB_OErCMoCc/viewform
De ce este important să fii alături de noi:
• Poți aduce unelte noi pline de înțelepciune și cunoșterea tradițiilor străvechi în experiența ta, pentru susținerea dezvoltării personale
• Poți cunoaște în mod direct tradiția și viziunea transmisă de Elderii acestor tradiții în integritatea și puritatea în care ele au fost păstrate și transmise
• Vei avea posibilitatea să-ți deschizi mintea către noi metode de auto-cunoaștere și auto-susținere explorând într-o formă autentică propria conștiință.
Un citat latin spune că „așa trece gloria lumii” – noi putem spune că nu așa trece, pentru că avem dovada vie a acestor cunoașteri și metode de explorare a constienței, cunoștințe care ne sunt explicate și expuse de acești oameni minunați care fac parte dintr-o linie lungă de păstratori ai înțelepciunii și cunoașterii străvechi.
Toate acestea ne sunt disponibile astăzi, prin munca pe care ei o fac, astfel încât să fie percepute și de mintea noastră modernă dezvoltată si bazată doar pe tiparele create de societate.
Grabește-te să-ți rezervi un loc în această călătorie de explorare a conștiinței!
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment