Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

A-ti recunoaste neputinta si a solicita ajutor inseamna a fi uman

A-ti recunoaste neputinta si a solicita ajutor inseamna a fi uman


Viata te poate darama, la propriu, in multe situatii – si, uneori, atunci cand te astepti cel mai putin. Indiferent de varsta si de ocupatia pe care o ai, ai fost puternic in multe momente dificile. Si totusi, exista momente in care suferinta psihica nu este usor de gestionat – in astfel de momente ai voie sa simti ca esti depasit din punct de vedere emotional, ai voie sa fii vulnerabil si nu este necesar sa pozezi in ”omul puternic” doar pentru a nu-i dezamagi pe cei din jurul tau. Suferinta trebuie inteleasa pentru a fi depasita, nu pentru a fi continuata. Mascand-o, suferinta nu dispare si nu te face mai puternic – doar te dezenergizeaza si iti consuma toate resursele.
Capacitatea de a-ti recunoaste neputinta si de a solicita ajutor inseamna a fi uman, a admite ca ai limite, a-ti admite imperfectiunea si vulnerabilitatea. Si este opusul cliseelor, al arogantei, al omnipotentei si al optimismului nerealist cu care esti sfatuit sa iti reprimi emotii care, mai tarziu, iti vor arata ca ai fi avut nevoie de timp, rabdare si atentie pentru a-ti prelucra suferinta si pentru a-ti intelege si trai emotiile in loc sa le reprimi si sa fugi de experienta ta emotionala.
La SENS – bootcamp integrativ de psihologie si dezvoltare personala pentru femei vom aborda acest subiect delicat: a solicita ajutor de specialitate, atunci cand avem nevoie. De ce n-o facem, atunci cand vedem ca lucrurile ne scapa controlului si ca viata ni se degradeaza? 
Editia nr.8 are loc in perioada 3-6 August 2017 – vom fi intr-un loc de poveste: Pensiunea Boema din Sinaia (Cumpatu). Inscrierile sunt deschise!
Albumul de anul trecut ”Draga Femeie, cine esti TU conteaza” este aici https://www.facebook.com/monageorgescupsiholog/media_set?set=a.1236774839688373.1073741863.100000676053586&type=3 – te invit la o plimbare virtuala, la Boema!
Inscrierile pentru editia din 2017 sunt deschise!
Aici http://www.minunemica.eu/sens-bootcamp-integrativ-pentru-femei/ poti afla tot ce ai nevoie pentru a te inscrie la un pret redus, poti consulta programul bootcamp-ului si poti citi o parte dintre testimonialele primite pentru editiile anterioare.
Le multumesc pentru incredere doamnelor si domnisoarelor care au inceput sa se inscrie si te asteptam si pe tine alaturi de noi!  
Cu drag,
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala
telefon 0722.501050
e-mail lucia_mona_georgescu@yahoo.com
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment