Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

”Si daca Viata este un Dar, de ce iti bati joc de Darul primit?”

”Si daca Viata este un Dar, de ce iti bati joc de Darul primit?”

Este o intrebare pe care o adreseaza mamei sale, indirect, intr-o consultatie, o adolescenta.

O adolescenta care face parte, ca multi adolescenti, din generatia facebook.

O adolescenta care se simte ”intoxicata” de mesajele motivationale care au inundat aceasta retea de socializare.

O adolescenta care vede pe wall-ul mamei sale, care nu are timp pentru fiica sa, o multime de astfel de mesaje cu tenta mai mult sau mai putin spirituala.

O adolescenta confuza, o adolescenta iritata de faptul ca parintii sai ii spun, fiecare, ”nu am timp” si iritata, in acelasi timp, de ipocrizia societatii in care ea traieste.

O adolescenta care vede discrepanta dintre ceea ce spun oamenii din jurul sau si ceea ce fac acesti oameni, concret.

O adolescenta care ”trebuie” sa se adapteze acestor oameni.

O adolescenta careia, mai mult, i se reproseaza ca ”nu se integreaza”. Ca ”nu se integreaza” in ce fel de lume? – este intrebarea sa.

O adolescenta normala, din punctul meu de vedere. Asa cum este orice adolescent. Sau asa cum ar fi frumos sa fie orice adolescent care nu a fost inca infectat de cerintele si normele bolnave ale acestei societati si ale diverselor sisteme din care a inceput sa faca parte.

O adolescenta care este dispusa sa ceara ajutor unor necunoscuti din spatiul virtual si sa ofere increderea sa oricarui strain care i se pare binevoitor sau oricarui ”prieten” din lista sa de contacte de pe facebook.

O adolescenta care va fi nevoita, in urmatoarele etape ale vietii sale, sa dea bani grei psihologilor, psihoterapeutilor si trainerilor de dezvoltare personala pentru a repara ceea ce deja este vizibil afectat in aceasta perioada a vietii sale.

O adolescenta din generatia sa – o generatie pe mainile careia vom ajunge, la un moment dat. Mi-e si teama sa ma gandesc ce va fi atunci …

O adolescenta are aceasta intrebare pentru mama sa – o intrebare la care probabil nici nu va primi raspuns, pentru ca mama sa e prea ocupata cu facebook-ul si cu cariera.

timeline

O adolescenta care se simte mintita de propria mama si respinsa de aceasta, o adolescenta care are o lista uriasa de intrebari care incep cu ”DE CE?”

O adolescenta care s-a saturat ca mama sa sa nu o vada, in schimb sa aibe pretentii si asteptari nerealiste de la ea.

O adolescenta care, ca multi alti adolescenti, vede, demult, lucrurile pe care parintii, in speranta ca ai lor copii ”nu se prind”, le ascund.

”Si daca Viata este un Dar, de ce iti bati joc de Darul primit?”

Chiar asa, avem o tema serioasa la care sa reflectam … ”daca Viata este un Dar, de ce iti bati joc de darul primit?”

Mona

Psiholog clinician Mona Georgescu
Cabinet Individual de Psihologie
Bucuresti
* consiliere psihologica pentru femei
* evaluare si consiliere psihologica pentru copii, adolescenti, adulti, cuplu si familie
* NLP, auto-cunoastere, self-help
telefon: 0722.501050; e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment