Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Scenariul suferintei

Scenariul suferintei

Boala, tristete, singuratate ?

Dar daca sta in puterea noastra sa fie altfel ?

Tu, oricine ai fi, traiesti intr-un univers in care totul se inregistreaza.

Ai putea crede ca universul acesta trebuie cautat in stele, ori in sfinti, in fiintele exceptionale, ori cine stie in ce colturi indepartate ale lumii! Dar nu-i acolo …

Tu nu esti in stele si nu esti la capetele Pamintului.

Tu esti doar… in tine insuti. Iar universul care te inregistreaza continuu se ascunde chiar in launtrul respiratiei tale. In fiecare celula a ta. De jur imprejurul tau, in acelasi timp.

Tot ce vorbesti cu tine insuti, in cea mai mare taina, este automat inregistrat. Si, cu cit tu gindesti mai mult si mai mult la un lucru, cu atit inregistrarea este mai puternica. Iar ceea ce inregistrezi prin gindire sau prin traire repetata transformi in… program.

Daca asculti un program la radio, vei auzi ceea ce este inregistrat acolo, nu-i asa? Cum ai putea sa auzi in mintea ta altceva decit ceea ce este inregistrat, altceva decit ceea ce tu singur ai spus, ai simtit, ai observat ca este? Nu se poate sa auzi in capul tau un program despre secretele iubirii, cind te gindesti continuu la ura ta, la supararea ta, la nedreptatea care ti s-a facut, ori la durerile vietii tale! Si atunci vei intelege de ce gindesti negativ.

De ce esti deprimat si de ce gindurile negre iti dau frisoane, iar tu pari victima lor, incapabil sa le controlezi, sa le schimbi, sau sa le transformi in altceva?

Daca esti disperat la gindul ca exista inlauntrul tau forte care te determina sa gindesti tot ce-i mai neplacut, sa-ti fie frica, sau sa te indoiesti si de tine insuti, aminteste-ti ca acele forte sint… ceea ce singur ai inregistrat prin gindurile si trairile tale din trecut.

Fii constient!

Tu esti acela care a imprimat pe banda memoriei tale tot ce gindesti acum ca te controleaza.

Si, cind vei intelege ca tu ai gindit, iar ceea ce te chinuie acum este doar o inregistrare, ai sa te simti mai bine… Mai intii, dispare frica. Ai sa intelegi ca iti era frica de tine insuti. Ca singur ai inregistrat programul de frica, ori pe acela de suparare, pe acela de enervare, pe acela in care ti-ai repetat ca nu esti bun si nu esti inteligent.

Tu ai… observat cindva ca lumea nu te iubeste si aceasta observatie s-a inregistrat in tine. Daca ai trait in relatii conflictuale, programul s-a intarit.
A devenit mai puternic. El se intoarce, apoi, sa-ti spuna mereu chiar in interiorul tau: “Tu nu esti iubit. Nimeni nu te iubeste!” Si asa devii foarte deprimat si vorbesti cu tine, inca, despre faptul ca nu te iubeste nimeni. In acest fel mai pui o caramida programului si mai atragi o situatie de viata ca- re-ti confirma ca tu nu poti fi iubit…

Fii atent! Fii atent la ceea ce vorbesti cu tine.

Programele pe care le-ai creat o viata intreaga te vor convinge ca ai probleme si nu esti fericit. Poate-ti vor spune ca esti bolnav si incapabil sa traiesti. Poate iti vor desfasura frica, suspiciune, indoiala, ura, deziluzie, minciuna, nedreptate sau tot ce crezi a fi intunecos. Fii constient ca acestea sint inregistrari.

Tu ai afirmat, in tine s-a inregistrat si acum nu faci decit sa asculti banda. Si o vei asculta detasat. Vei accepta ca ceea ce ti-ai spus a fost atunci…

Azi poti sa inregistrezi ceva diferit, in mod constient. Ceva placut. Ceva ce ai vrea sa se intimple si tot ce nu ti-ai permis vreodata sa gindesti. Caci, una este sa asculti plinsete si bocete si alta este sa asculti susurul iubirii, al increderii si al sperantei… din tine insuti.

sursa: aici

Enter your email address: Delivered by FeedBurner
2


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. Claudia Kellner  March 12, 2010

  Foarte frumos si util articol! multumim Mona!
  claudia

  (reply)
 2. Mona Georgescu  March 13, 2010

  Multumesc si eu, Claudia. Ar fi altfel daca am fi atenti ce inregistram pe “banda personala”, nu-i asa?

  (reply)

Add a Comment