Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Rolul tau in relatia ta abuziva sau toxica

Rolul tau in relatia ta abuziva sau toxica


Daca disfunctionalitatile din relatiile de cuplu sunt ignorate sau tratate cu superficialitate se ajunge – incet dar sigur – la abuz emotional si, in multe cazuri, la violenta domestica. Acestea sunt subiecte care trebuie tratate in mod foarte direct, fara menajamente. Fara ezitare. Fara a le mai ascunde sub pres. Fara a le tolera. Pentru ca a tolera inseamna a favoriza.
Foarte multe comportamente neadecvate in cadrul cuplurilor trebuie puse in categoria din care fac parte, categoria corecta: abuz psihologic si violenta domestica. Atat timp cat ii gasesti si iti gasesti scuze si pretexte, atat timp cat refuzi sa intelegi ca aceste comportamente fac parte din aceasta categorie si atat timp cat vei fi dispus/a sa le mai tolerezi, tu favorizezi abuzul psihologic. Tu favorizezi violenta domestica. Si o perpetuezi – in cazul in care ai copii, acestia preiau modelul tau de victima si, respectiv, modelul partenerului – agresor.
O atitudine toxica a unui partener nu poate exista fara ca celalalt partener sa o accepte:
– a abuza – a accepta abuzul
– a manipula – a accepta manipularea
– a controla – a accepta controlul
– a supune – a accepta supunerea
– a domina – a accepta dominarea
– a reduce la tacere – a accepta sa fii redus/a la tacere,
– a lovi – accepta sa fii ranit,
– a lovi – accepta sa fii lovit
Perechile dintre sadici si masochisti nu se formeaza, insa, intamplator.  Sadicul are nevoie sa-si exercite puterea si controlul in formele sus-mentionate – si ajungand chiar la violenta domestica, iar masochistul are nevoie sa simta placerea din raul pe care il simte. 
Se formeaza, astfel, un cuplu: in baza nevoilor de a controla si de a fi controlat, de a domina si de a fi dominat, de a supune si de a fi supus, de a rani si de a fi ranit – nevoi nerecunoscute ca atare si, de cele mai multe ori, neconstientizate.
Exista, insa, si persoane care au constientizat nevoia de a manipula, si care stiu FOARTE BINE ce fac. Daca te afli intr-o astfel de relatie abuziva, toxica recomandarea mea este sa te adresezi cat mai repede unui psiholog din orasul tau. Este important sa incepi un demers psihoterapeutic – nu mai amana! 
Cei/cele ce se afla in relatii cu parteneri manipulatori ar trebui sa coboare cat mai curand din acest ”tren” care are o directie sigura: o aparenta fericire pe termen foarte scurt si nefericire pe termen lung. Iar nefericirea este echivalenta cu degradarea sanatatii psihice si a echilibrului emotional.
Nu poti schimba un manipulator – poti doar sa il lasi in pace si sa mearga singur in directia pe care o stie cel mai bine – directia gandirii irationale, defectuoase si chiar bolnave.
Draga mea, te invit sa revii pe calea gandirii sanatoase, in favoarea ta. Te invit sa pasesti si sa ramai pe calea gandirii sanatoase – este o cale ce nu presupune manipulare, ci atitudini si standarde sanatoase. O cale care ti se potriveste si pe care nu trebuie sa o mai parasesti vreodata.
Stiu ca ai devenit foarte prudenta si, nu de putine ori, tematoare, insa vreau sa stii ca pe aceasta cale nu esti singura: am creat pentru tine programul SENS – o tabara de educatie relationala si dezvoltare personala conceputa pentru a te ajuta sa iti restabilesti echilibrul si linistea interioara, sa iti gestionezi mai bine viata personala, de cuplu sau de familie, sa iti recapeti increderea in tine, sa comunici mai bine cu cei din jur si sa faci cele mai potrivite alegeri pentru viata ta personala, de familie sau profesionala. Si, evident, sa inveti sa gestionezi abuzul, sa intelegi indicatorii abuzului si sa te repozitionezi cat mai ferm, in mod adult, in raport cu persoanele abuzive din viata ta.
🌺 Detaliile acestei editii la care acum te poti inscrie sunt aici: https://www.minunemica.eu/predeal-7-11-august-2019-sens-bootcamp-pentru-femei/
🌼 NU UITA: poti beneficia de un pret redus, daca achiti avansul pana pe data de 15 Iunie 2019. Poti achita si dupa aceasta data, insa la un alt pret.
🌺 In cele 5 zile petrecute alaturi de noi vei primi instrumentele/resursele necesare si vei invata abilitatile de care ai nevoie pentru a (re)deveni femeia completa, autonoma, sigura pe ea, pe deciziile ei: o femeie constienta de intelepciunea sa, de adevarata sa valoare si de feminitatea ei in toate aspectele sale.
🌼 SENS: informatii verificate, metode atent selectate, exercitii cu practicabilitate imediata ce vor genera schimbari stabile si de durata in viata ta. SENS: informatii utile pentru situatiile complexe cu care te confrunti. SENS: informatii verificate, usor de insusit si de integrat in viata personala, de cuplu, de familie, profesionala si in relatiile cu prietenii.
🌺 SENS – adaptat nevoilor tale.
🌼 SENS – locul in care te reconstruiesti de la zero pentru a te conecta cu cea mai frumoasa parte din tine.
🌺 La SENS10 iti vei insusi strategiile si abilitatile concrete care acum – din cauza educatiei incomplete si incorecte – iti lipsesc. Strategii si abilitati de care orice femeie are mare, mare nevoie. Strategii si abilitati derivate din teoriile psihologice asupra personalitatii, comportamentului si comunicarii, cu ajutorul carora iti va fi usor sa te implici in procesul tau de vindecare, redobandind controlul asupra vietii tale, increderea in tine si stima de sine, prevenind durerea, suferinta, anxietatea sau depresia
🌼Alatura-te grupului nr. 10 si fa-ti acest cadou: 5 zile cu SENS, 5 zile pentru tine!
🌺 Pentru ca psihoeducatia previne, protejeaza si ajuta, te asteptam cu mult drag alaturi de noi la editia nr.10 – invata sa fii bine cu tine, pentru ca cine esti Tu… conteaza!
Mona Georgescu
Psihosexolog, psiholog clinician de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului)
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala si Educatie Relationala
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com / telefon: 0722.501050
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment