Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Roata Anului – cursuri rezidentiale pentru femei

Roata Anului – cursuri rezidentiale pentru femei


ROATA ANULUI – CURSURI REZIDENȚIALE PENTRU FEMEI

4 MODULE

Regăsirea forței feminine cu ajutorul cunoașterii ancestrale și a leacurilor strămoșești

În multe culturi se consideră că femeile sunt păstrătoarele tradițiilor, obiceiurilor, înțelepciunii și poveștilor. În ziua de astăzi femeia încearcă să fie competitivă pe piața muncii, să concureze cu bărbații pentru posturi sau avansare, pe de altă parte trebuie să fie și gospodină, și mamă, și cam de toate.
Astfel încât, de multe ori, femeia se simte suprasolicitatăsupraîncărcatănu are timp pentru ea sau pentru momente de relaxare. De aici stresul, disfuncțiile hormonale, îngrășarea, și, pe plan spiritual, pierderea contactului cu ceea ce femeia are nativ: intuiție, legătură profundă cu Mama.
Aceste module se adresează în mod specific femeilor cu dorința de a le ajuta să se conecteze la feminitatea, intuiția, puterea, blândețea, înțelepciunea tipice lor.
Cursurile de mai jos se adresează tuturor femeilor și au venit din intenția de a aduce unelte bune, ușor de folosit în viața de zi cu zi de către toate femeile, pentru bunăstarea lor și a familiilor lor.
Astfel, dacă femeile unei națiuni sunt sănătoase din punct de vedere. fizic, spiritual și emoțional, atunci mersul familiei, al generațiilor, al societății va fi cursiv și coerent, nu se vor pierde cântecele și ritualurile, ceremoniile.
MODULUL I
Femeia – Sănătate și echilibru pentru trup și suflet
20-22 martie 2015
roata anului 1
În acest prim modul din ciclul cursurilor nostre rezidențiale ne vom concentra pe toate aspectele care țin de sănătatea femeii – atât cea interioară, cât si cea exterioară.
Armonia presupune a aduce echilibru atât în planul fizic cât și în cel spiritual.Echinocțiul este cel mai potrivit moment pentru a vorbi despre echilibru căci, așa cum ziua este egală cu noaptea, așa ne dorim să aducem să balansăm aspectele noastre interioare și exterioare.
Vom îmbina în aceste zile ceremoniicântece, sfaturi legate de nutriție, câteva exerciții simple de mișcare, vom cânta, ne vom aminti de legătura profundă cu Mama Pământ și cu Bunica Lună.
Ne vom găsi pacea pentru a ne bucura apoi de purificare și reînnoire prin ceremonii.
Întrucât acest curs se va desfășura în timpul echinoxiului de primăvară, vom vorbi despre practicile de reechilibrare atât a trupului, cât și a sufletului nostru.
Partea 1. Echilibrul fizic
– Exerciții fizice ușoare special create pentru femei pentru a ne reconecta la trupul nostru, la simțuri și la conexiunea cu pământul, cu care noi, femeile suntem conectate atât de profund.
– Refacerea conexiunii cu pământul
– Discuții legate de alimentație sănătoasă
– Sfaturi pentru regăsirea echilibrului hormonal
– Realizarea unor rețete sănătoase (gătit împreună)
Alături de health coach Anna Ghica, vom înțelege care sunt aspectele la care trebuie să avem grijă atunci când vorbim de sănătatea noastră și a familiei noastre.
Vom vorbi despre alimentele care ne influențează sănătatea hormonală și despre soluțiile pe care le avem la îndemână pentru a reintra în echilibru.
Patrea a 2-a. Echilibrul interior
Echilibrul interior al femeii este cheia unei vieți liniștite, atât pentru noi, femeile, cât și pentru familiile noastre și pentru persoanele dragi.
Este esențial ca noi, femeile să găsim practici și să ne unim în ceremonii care să ne readucă în echilibrul emoțional și spiritual.
Astfel:
-Vom lucra cu ajutorul cântecelor de vindecare transmise de femei din generație în generație
-Vom învăța cum să ne creem propria ceremonie de vindecare cu ajutorul apei și cu ajutorul elementelor pentru viața noastră de zi cu zi.
– Vom împărtăși din cunoașterea noastră, a fiecăreia și vom pune bazele unei colecții de cunoaștere ancestrală, pe care să o putem împărtăși mai apoi cu alte femei din întreaga lume.
 Partea a 3-a: Ceremonia de lună nouă
Acesată ceremonie reînviată cu puțini ani în urmă după mai bine de 150 de ani va avea două componente – o ceremonie a apei și o ceremonie a focului sacru, în care vom veni împreună pentru a discuta într-un spațiu sigur și protejat despre acele lucruri cu care ne confruntăm noi, femeile, în lumea modernă.
Împreună, călăuzite de cântecele sacre transmise de mii de ani de generații de femei, vom lucra pentru vindecarea noastră, a pământului, a familiilor noastre, ne vom stabili intențiile de vindecare pentru acest nou an și ne vom contopi cu energia echinoxiului de primăvară pentru a cere echilibru și ghidare în viețile noastre și în viețile familiilor noastre.
În timpul acestui curs vom consuma alimente sănătoase și care ajută la buna funcționare a trupului nostru și vom implementa învățăturile primite de la Anna Ghica.
Facilitatoarea celor 4 module este Ioana-Maria Iliuț, practicantă a metodelor tradiționale de vindecare cu o experiență de peste 8 ani.
999179_10201516454931041_1206361737_n
Despre Ioana-Maria Iliuț puteți găsi informații suplimentare aici: https://vindecarepentrufemei.wordpress.com/2015/02/04/despre-mine/
Despre invitata noastră pentru acest prim modul, health coach Anna Ghica, puteți găsi informații suplimentare aici: http://www.annaghica.ro/cine-sunt-eu.html
Programul cursului:
Vineri, 20 martie – 16:00 – 21:00 cu pauză pentru cină
Sâmbătă, 21 martie – începând cu ora 10:00 și până la terminarea ceremoniei de lună nouă, care se va întinde până târziu în noapte, cu pauză de prânz și pauze de confort
Duminică, 22 martie – 10:00 – 17:00, cu pauză de prânz și pauze de confort
Investiția dumneavoastră pentru Modulul I este de 400 RON pentru curs + 200 RON pentru cazare și masă pentru cele trei zile (două nopți) = 600 RON.
Numărul de participante la această serie de cursuri rezidențiale este de maxim 15 persoane.
Rezervarea locului se va face doar prin achitarea unui avans de 250 RON până la data de 10 martie.
Persoanele care vor achita integral cursul până la data de 28 februarie beneficiază de oreducere de 10% din prețul cursului.
Cazarea se va face într-o cabană minunată și foarte intimă din zona Râșnov, detaliile exacte despre cazare le vor fi transmise doar persoanelor înscrise.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin email la adresa  spiritualitatenativamericana@gmail.com
 MODULUL II
Femeia – simbioza cu natura
11-14 iunie 2015
roata anului 5
Curs practic cu plante de leac – recoltare, preparare de leacuri din plante, învățături ancestrale despre plantele de leac și folosirea lor
Plantele sunt surorile noastre mai mari, ele au fost aici, pe pământ, înaintea noastră. Au rezistat tuturor intemperiilor, sunt într-o acceptare totală a schimbărilor climatice ce survin odată cu anotimpurile.
Oamenii le-au folosit din timpuri imemoriale atât pentru mâncare cât și ca leacuri pentru diferite afecțiuni. Ca să nu mai vorbim de faptul că femeile au găsit modalități de a se înfrumuseța cu ajutorul acestora. Astăzi plantele sunt folosite în industria farmaceutică, în cea a cosmeticelor.
Numai că acestea se bazează doar pe compoziția chimică a diferitelor plante, flori, neluând în calcul ceea ce bătrânii noștri știau: faptul că plantele au spirit/energie.
Astfel, studii mai noi au demonstrat că ele reacționează la sentimentele pe care le transmitem noi, oamenii, florile cresc mai frumos atunci când le spunem că le iubim. Pare de bun simț, în această situație, să acceptăm că plantele se sacrifică pentru noi atunci când ne hrănesc sau ne vindecă și că noi, la rândul nostru, trebuie să le folosim cu respect și cu mulțumire.
Acest modul își propune să ne ajute să ne reconectăm la natură, să învățăm cum să ne raportăm corect la plantele care ne aduc atâtea beneficii în viața de toate zilele.
– Vom afla poveștile și modul de folosire al plantelor sacre din perspectiva diferitelor popoare indigene
– Vom afla/aprofunda despre plantele de leac folosite de poporul român
– Vom învăța ceremonii ale apei, de curățare, pentru a ne pregăti pentruculegerea plantelor de leac și pentru lucrul cu acestea
– Vom culege plante în modul adecvat și cu cântece
– Vom afla rețete și vom prepara efectiv cremetincturiuleiuri
– Ne vom axa pe plante de vindecare a problemelor specific feminine
– Vom lucra împreună pentru a învăța cum să folosim plantele pentru protecție, dar și înmunca de vindecare
– În noaptea de Sânziene, vom avea o ceremonie specială pentru a mulțumi spiritelor plantelor și a tuturor lucrurilor vii, a întregii Creații.
– Ne vom bucura împreună de darurile cu care Natura ne-a binecuvântat.
Invitata noastră în cadrul acestui curs este Amy Lungu, creatoarea și inițiatoareaATINGE Organic, cea care ne va îndruma la prepararea cremelor, săpunului, tincturilor și uleiurilor.
roata anului 8
Pentru detalii legate de produsele ATINGE Organic, vă invităm să intrați pe paginahttps://www.facebook.com/pages/Atinge-Organic/553207951361143.
Programul cursului:
Joi, 11 iunie – 16:00 – 21:00 cu pauză pentru cină
Vineri, 12 iunie – 10:00 – 21:00 cu pauze de confort, prânz și cină.
Sâmbătă, 13 iunie – 10:00 – 21:00 cu pauze de confort, prânz și cină.
Duminică, 14 iunie – 10:00 – 17:00, cu pauză de prânz și pauze de confort
Investiția dumneavoastră pentru Modulul II este de 600 RON pentru curs + 300 RON pentru cazare și masă pentru cele trei zile (trei nopți) = 900 RON.
*În prețul cursului sunt incluse toate materialele de curs, plante, alcool pentru tincturi, uleiuri, toată materia primă pentru realizarea cremelor, etc.
Numărul de participante la această serie de cursuri rezidențiale este de maxim 15 persoane.
Rezervarea locului se va face doar prin achitarea unui avans de 350 RON până la data de 1 iunie.
Persoanele care vor achita integral cursul până la data de 20 mai beneficiază de oreducere de 10% din prețul cursului.
Cazarea se va face într-o cabană minunată și foarte intimă din zona Râșnov, detaliile exacte despre cazare le vor fi transmise doar persoanelor înscrise.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin email la adresa  spiritualitatenativamericana@gmail.com
MODULUL III
Femeia – Rodnicie și dar divin
25-27 septembrie
roata anului 10
Feminitate rodnicie prin dansul tradițional hawaiian Hula și prin învățăturile ancestrale despre ciclurile din viața femeii.
„Toamna se numără bobocii” e o expresie foarte veche și un pic comunistă dar realitatea e că toamna totul e în pârg, recoltele pot fi acum culese. Este un timp al plenitudinii, al culegerii roadelor pentru care am muncit un an întreg, este momentul în care putem să ne bucurăm de ceea ce am cultivat peste an d.p.d.v. personal, profesional, sănătate, etc.
În acest modul ne vom concentra pe feminitatefertilitateabundență,plenitudinerodnicie, pământul abundă de daruri, hrană pentru trup și suflet, culori, etc.
– Vom realiza o ceremonie de lună plină, prin care ne vom apropia de aspectul plin, rodnic, fertil al lunii
– Vom dansa hula alături de Ana Maria Balazs pentru a realiza o legătură autentică intre corp, spiritul feminin, natură, Mama Pământ,
– Vom vorbi despre ciclurile femeii în legătură cu ciclurile lunare
– Vom afla cum putem să armonizăm trupul și să îl înțelegem cu ajutorul dansului sacru
– Vom cânta cântece de leac specifice femeilor și vom simți cum ne ajută acestea să ne conectăm la feminitatea și rodnicia noastră
– Vom descoperi că diversitatea femeilor este o binecuvântare, vom găsi modalități pentru a ne descoperi aptitudinile noastre individuale, vom începe să neacceptăm ca femei, fiecare având un dar și un rod diferit de celelalte femei
– Vom veni împreună ca femei, fiecare cu darul ei, creând un univers armonios
– Vom face ceremonii zilnice ale apei pentru pregătire și curățare spirituală
– Vom vorbi despre sexualitate și cum să relaționăm cu ea, vom învăța de la natură și de la ciclurile acesteia
– Vom discuta despre cum să fim rodnice și pline de daruri în relația de cuplu
– Vom vorbi despre pregătirea pentru toamna vieții: menopauza
– Vom învăța despre cum să ne accesăm latura noastră de bătrână înțeleaptă.
Invitata noastră în cadrul acestui curs este Anna Maria Balazs, practicantă a dansului tradițional Hawaiian Hula, cu o experiență de peste 7 ani.
roata anului 12
Programul cursului:
Vineri, 25 septembrie – 16:00 – 21:00 cu pauză pentru cină
Sâmbătă, 26 septembrie – începând cu ora 10:00 până la terminarea ceremoniei de lună plină, cu pauze de confort, prânz și cină.
Duminică, 27 septembrie – 10:00 – 17:00, cu pauză de prânz și pauze de confort
Investiția dumneavoastră pentru Modulul III este de 400 RON pentru curs + 200 RON pentru cazare și masă pentru cele trei zile (două nopți) = 600 RON.
Numărul de participante la această serie de cursuri rezidențiale este de maxim 15 persoane.
Rezervarea locului se va face doar prin achitarea unui avans de 250 RON până la data de 10 septembrie.
Persoanele care vor achita integral cursul până la data de 31 august beneficiază de oreducere de 10% din prețul cursului.
Cazarea se va face într-o cabană minunată și foarte intimă din zona Râșnov, detaliile exacte despre cazare le vor fi transmise doar persoanelor înscrise.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin email la adresa  spiritualitatenativamericana@gmail.com
MODULUL IV
Femeia – creatoare și înțeleaptă
30 octombrie – 1 noiembrie
roata anului 14
Curs practic de confecționare a obiectelor sacre specifice femeilor și de armonizare cu lumea interioară. Artizanatul ca și vindecare cu ajutorul simbolurilor sacre și a metodelor tradiționale de lucru.
Ultima parte din roata anului este iarna – perioadă de introspecție în care femeia se retrage nu doar în casă ci și în ea însăși pentru a crea.
Natura ne învață cum să ne armonizăm interior, cum să ne putem retrage în noipentru a germina în primăvara următoare, pentru a rodi în vara ce va urma.
Din timpuri străvechi, femeile foloseau iarna pentru a avea timp de meditație, de născocit povești la gura sobei, se adunam și formau ceea ce românii numea clacă saușezătoare și scoteau la iveală obiecte minunate, create cu migală și îndemânare: iile, ștergarele, covoarele, etc.
Poveștilelegendele care însoțeau munca jucau un rol foarte important în viața comunităților deoarece astfel se transmiteau sistemele de valori atât de necesare traiului comunitar.
– Vom împărtăși povești și le vom descifra simbolurile sacre
– Vom învăța nu doar să lucrăm cu obiectele noastre sacre ci și să le creăm și să leîmpodobim
– Vom coase, vom lucra cu moduri tradiționale de a împodobi obiectele cumărgele sau ață, vom lucra cu piele pentru a ne confecționa și împodobi săculeții cu leacuri
– Fiecare femeie va avea libertatea de a-și alege materialele de lucru
– Vom împărtăși cunoașterea legată de meșteșuguri
– Vom învăța despre simbolurile sacre și despre maniera corectă dea le folosiatunci când ne împodobim obiectele
– Ne vom pregăti spiritual pentru a înțelege care sunt simbolurile potrivite pentru noi și cum le putem folosi astfel încât ele să ne ajute în ceea ce avem de întreprins în viață
Programul cursului:
Vineri, 30 octombrie – 16:00 – 21:00 cu pauză pentru cină
Sâmbătă, 31 octombrie – începând cu ora 10:00 până la aprox. 21:00 cu pauze de confort, prânz și cină.
Duminică, 1 noiembrie – 10:00 – 17:00, cu pauză de prânz și pauze de confort
Investiția dumneavoastră pentru Modulul IV este de 400 RON pentru curs + 200 RON pentru cazare și masă pentru cele trei zile (două nopți) = 600 RON.
În acest preț sunt incluse toate materialele de curs (ață, pânză, ace, mărgele, piele, etc.)Numărul de participante la această serie de cursuri rezidențiale este de maxim 15 persoane.
Rezervarea locului se va face doar prin achitarea unui avans de 250 RON până la data de 15 octombrie.
Persoanele care vor achita integral cursul până la data de 1 octombrie beneficiază de oreducere de 10% din prețul cursului.
Cazarea se va face într-o cabană minunată și foarte intimă din zona Râșnov, detaliile exacte despre cazare le vor fi transmise doar persoanelor înscrise.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin email la adresa  spiritualitatenativamericana@gmail.com
**Persoanele care vor participa la toate cele patru module beneficiază de o reducere de 50% din prețul modului IV.
***Femeile care vor participa la toate cele patru module vor fi încurajate să ducă mai departe această cunoaștere (cântecele, ceremoniile, etc), pentru ca mai apoi să putem pune bazele unei adevărate baze de date ale cunoașterii ancestrale.
**** Participantele la fiecare dintre cele patru module vor avea acces la toate materialele de curs aferente cursului sau cursurilor la care au participat (cântece, materiale scrise, etc.), împreună cu accesul la grupul pentru femei în care vom împărtăși din cunoașterea noastră și ne vom sfătui reciproc și la mult timp după terminarea acestor module, punând astfel bazele unei comunități pentru recuperarea cunoașterii ancestrale a femeilor.
Aceste module rezidențiale dedicate femeilor sunt doar începutul unei frumoase mișcări de recuperare a cunoașterii și forței ancestrale feminine în România, iar participantele la cele 4 module vor avea un set complet de cunoaștere pentru a ghida la rândul lor cercuri pentru femei.
Vă așteptăm cu mult drag și dor!
rezidentiale 4 module
 
 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment