Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Reincarnare si Karma

Reincarnarea inseamna revenirea sufletului pe Pamint, intr-un nou trup, in alte conditii decit in viata anterioara – tara, familie, profesie , destin – potrivit legilor karmice.

Prin karma se intelege un ansamblu de cauze si efecte, potrivit carora este programat destinul uman. In viata actuala, orice om traieste intr-un anumit fel, infaptuieste diverse actiuni, bune sau rele. In alta viata, va culege ce a semanat, in sensul ca va suporta consecintele gindurilor si faptelor lui, pozitive sau negative. Acest ciclu karmic are ca scop evolutia sufletului, prin insusirea unor lectii de viata.


Karma nu trebuie interpreatata ca o pedeapsa neaparat, ci ca suma unor lectii inca neinvatate pe lungul drum al sinelui catre desavirsire.

Legea Karmei este una dintre cele 7 Legi Universale, numite si Legile Kybalionului, legi imuabile.

Inca din vechi timpuri, in “Cartea tibetana a mortilor” se povestea despre reincarnare, iar in textile vedice “Katha Upanisad” si “Bhagavad-Gita” erau bine explicate principiile reincarnarii. Se spune ca trupul este doar un vehicul pentru suflet, nu se indentifica cu Eul real, se degradeaza in timp, si piere, in timp ce sufletul sau spiritul nu moare niciodata, este etern, supravietuieste corpului fizic, si se poate incarna in alt corp, pentru o alta viata.

Prin moarte, sufletul nu face altceva decit sa se debaraseze de corpul muritor degradat, ca de niste haine vechi, si se imbraca din nou, in haine noi – alt trup tinar – si se supune astfel ciclului nesfirsit de morti si renasteri.

Cu toate ca Legea Karmei este implacabila, exista sanse de a ne elibera de ciclul ei prin atingerea unui inalt nivel de evolutie si desavirsire sufleteasca, constientizind Eul superior, profund. Astfel vom incepe sa intelegem problemele existentei pamintesti-viata, boala, batrinetea, moartea – considerate ca suferinte. Dar tocmai prin aceste suferinte sufletul evolueaza, pentru ca ele constituie cele mai bune stimulente pentru dezvoltarea facultatilor spirituale latente. Astfel ca iata, toate greutatile vietii isi au o justificare, pentru ca scopul oricarei incarnari este permanenta educatie si invatare.

In Grecia antica, Socrate, Pitagora, Platon, credeau in reincarnarea si evolutia sufletului, iar Misterele includeau reincarnarea in doctrina lor.

Iudaismul, crestinismul si islamismul faceau dese referiri in cartile lor sfinte la acest subiect, cu toate ca nu recunosc oficial existenta reincarnarii.

La inceput, in Biblie existau numeroase referiri la acest subiect, insa in Evul Mediu s-a interzis acest lucru, suprimindu-se pasaje intregi din ea, ca si din alte scrieri sfinte. Totusi au existat preocupari ale unor oameni luminati precum Origene sau ale unor societati secrete ca rozacrucianismul, francmasoneria, cabala, care mentineau vie ideea reincarnarii.

In timpul Renasterii, Giordano Bruno era convins ca sufletul poate migra dintr-un corp in altul, iar in secolul luminilor Voltaire, scria despre aceste lucruri.

Multi oameni luminati – Napoleon, Tolstoi, Balzac, Goethe, Victor Hugo, Lamartine, Gauguin, Jack London, Franklin, Karl Jung, Edgar Cayce – au crezut cu tarie in relitatea reincarnarii, iar anumite miscari ca transcendentalismul, si-au fundametat doctrina pe acest principiu.

In zilele noastre, multi cercetatori, oameni de stiinta, medici, terapeuti, scriitori, s-au ocupat de aceasta problema. Rudolf Steiner, Raymond Moody, Elizabeth Kubler-Ross, Francois Brune, Serghei Lazarev, Patrick Drouot, conferintele si scrierile lor au aratat existenta indubitabila a acestui fenomen atit de prost inteles de oameni. La noi in tara , Scarlat Demetrescu a explicat pe intelesul tuturor in cartea “Din tainele vietii si ale Universului” , ce este reincarnarea.

Toti acesti autori au relatat despre cazuri de personae supuse regresiei hipnotice care au ajuns in exlporarile lor, dincolo de pragul reincarnarii actuale, astfel putindu-se corecta probleme fizice, psihice si mentale care au aparut in aceasta viata. Tot la fel se explica si sentimental de “Déja vu”, pe care l-am trait multi dintre noi, adica recunoasterea unor locuri prin care nu am fost in acesta viata si intilnirea cu personae pe care nu le-am cunoscut, dar le recunoastem.

De aceea trebuie ca noi sa ne intelegem destinul, sa ne asumam greselile, esecurile , succesele, sa ne analizam sentimentele si actiunile, relatiile cu cei din jur, pentru a ne putea echilibra spiritual, pentru a invata si evolua.

Mediumul american Edgar Cayce facea in transa ” lecturi” ale vietilor trecute ale solicitantilor, doctori de renume ca Raymond Moody, au studiat manifestarile de moarte clinica in care s-au aflat pacientii lor- asa numitele Near Death Experiences – incercind sa afle ce se intimpla cu sufletul dupa moarte. Din miile de marturii a reiesit ca imediat dupa moarte pacientii au vazut un tunel cu o mare lumina la capat, intrind astfel intr-o alta dimensiune, cea spirituala, fiind intimpinati acolo de rude, prieteni, cunoscuti, ghizi spirituali si alte fiinte de lumina, energetice, fara corp, care au murit de mult in viata terestra si au venit acum sa intimpine sufletul nou sosit si sa il indrume in noua lui ipostaza de viata. Toti pacientii au povestit despre o lume desavirsita, multa iubire si bunatate, armonie si impacare deplina. Ajuns aici sufletul isi revede viata si face bilantul celor bune si celor rele, dorind sa repare greselile facute, fiind indrumat si pregatit intens, pentru ca in cele din urma sa revina la reincarnare intr-un alt corp si in alte conditii, in functie de scopurile evolutive urmarite.

In acest fel se ajunge uneori ca un suflet sa doreasca conditii grele de viata, corp imperfect, tocmai pentru a se maturiza si a-si plati datoriile karmice.

In lumea spirituala, fiecare suflet are memoria totala a tuturor vietilor sale anterioare, dar la reincarnare aceasta se sterge si apare o amnezie tocmai pentru a nu influenta destinul si calea aleasa de acel suflet in scopul evolutiei si desavirsirii.

Daca nu ar fi acesta amnezie, viata noastra ar fi un iad, amintindu-ne de vieti in care am torturat, am ucis, am facut rele, lucruri care ne-ar impiedica sa ne alegem constient un alt viitor. O data am fost bogati, o data saraci, o data sfinti, o data calai, o data genii, o data idioti, o data femei, o data barbati, astfel ca sufletul mereu pus intr-o alta ipostaza invata, se desavirseste si evolueaza neincetat, ca la o scoala.

Sufletele, dupa gradul lor de evolutie, pot opta sau nu pentru destinul din noua viata in sensul ca: unui suflet mai putin evoluat, i se impune prin Legea karmei viata pe care o va duce, un suflet mai evoluat are anumite posibilitati de alegere si este indrumat, iar un suflet superior revine la reincarnare de obicei la dorinta lui pentru a-i ajuta pe oameni, reamintindu-le prin viata lui, faptele lui, invataturile lui de desavisirea la care trebuie sa ajunga.

Sub diferitele denumiri sub care a fost cunoscuta de-a lungul timpului – metempsihoza, transmigrare, palingenezie – respinsa de religiile crestina, ebraica, musulmana, dar admisa de toate celelalte religii, reincarnarea ramine marea redescoperire a timpurilor noastre.

sursa: www.esoterism.ro

6


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. Alexa  June 10, 2010

  foarte interesant…

  (reply)
 2. MICA  June 10, 2010

  Un subiect de mare actualitate discutat, controversat si abordat in fel si chip, insa despre perioada aproximativa a reincarnarii nu se stie inca nimic, ca si despre faptul ca cei plecati cauta sa vina totusi in aceeasi familie si tara.
  Dupa anumiti cercetatori, intalnirea dintre sufletul unei mame si sufletul copilului sau, plecat de multi ani, este putin probabil sa aiba loc, pentru ca acesta se afla la un grad mai inalt de spiritualitate.
  Eu am o comunicare reala in vis, in sensul ca ceea ce mi se transmite se si realizeaza si i-am intrebat pe bunicii care l-au crescut pe fiul meu, actualmente mort, daca stiu ceva despre el. Amandoi, nu o data, mi-au relatat ca nu s-au intalnit cu el…
  Totul este o probabilitate?

  (reply)
  • Mona Georgescu  June 12, 2010

   Intr-adevar, controversele legate de acest subiect sunt multe. Insa dincolo de orice controverse si cercetari, sufletul stie si intelege mai bine raspunsurile pe care le primeste pe cale intuitiva si onirica.
   In perioada dintre doua vieti, fiecare suflet si-a dat deja anumite lectii pe care le va trai in viata urmatoare, in functie de lectiile neinvatate in viata anterioara. Sub deviza prudentei, astrologia poate oferi explicatii (dar incomplete) cu privire la lectiile pe care le avem de invatat in aceasta viata; alte modalitati ar mai fi meditatia, regresia hipnotica (prin care se poate ajunge la intelegerea relatiilor karmice, indiferent de natura lor – relatii de iubire, relatii parinti – copii etc.) si consultarea unui medium; relatia dintre copil si mama sa este una dintre cele mai puternice relatii karmice, avand la baza, in cele mai multe cazuri, iubirea neconditionata. Daca sufletul copilului va simti din nou nevoia unei astfel de iubiri, va decide sa fie impreuna cu cel al mamei si va gasi o modalitate sa ii transmita mamei sale acest lucru. Legat de viitor – nu cred ca este de folos sa incercam sa ne dezvaluim viitorul, intrucat nu ne vom putea schimba soarta in acest mod. Daca dorim sa modificam soarta, va trebui sa urcam la nivelul sortii. Cred ca adevaratul ajutor care contribuie la evolutia spirituala vine din Inalturi. Daca totusi intentionati sa parcurgeti etapele unei regresii karmice, va rog consultati, inainte, acest articol: Regresia in vietile anterioare
   Liniste in suflet,
   Mona

   (reply)
 3. Mica  June 12, 2010

  Multumesc mult pentru raspuns si lamuririle date; vin si argumentez cu visele – regresia m-ar ajuta
  sa aflu nu viitorul, ci daca voi putea sa ma intalnesc cu fiul meu. Visele in care mi s-a transmis ca PUSI A FOST ARGAT LA CURTEA IMPARATULUI TRAIAN, iar in alt vis PUSI IMI FACEA UN GARD VERDE ; trezindu-ma din vis, am zis:“DE UNDE A STIUT IUBITUL MEU PUSI, CA MIE CHIAR IMI TREBUIA ACEST GARD?”.
  Sigur, numai Dumnezeu stie cum vor evolua in continuare vietile noastre.
  Mult noroc si succes in minunata activitate in care se simte ca pui atata suflet!

  (reply)
  • Mona Georgescu  June 13, 2010

   Intrucat deocamdata eu nu am competente suficiente in acest domeniu, nu ma pot lansa in a face afirmatii despre cunoasterea viitorului in contextul dvs, dar, evident, nu neg posibilitatea acestui gen de cunoastere. Insa cred ca v-ati referit la clarvedere sau la premonitie, nicidecum la aflarea probabilitatii de a va reintalni cu fiul dumnevoastra, prin metoda regresiei karmice. Regresia karmica – despre care este vorba in articolul pe care vi l-am sugerat in mesajul anterior – presupune intoarcerea la vieti anterioare, cu ajutorul unui hipnoterapeut care sa va ghideze in acest demers de “sondare” a straturilor inconstientului dvs. Cat despre raspunsul pe care il cautati – daca va veti mai intalni cu sufletul fiului dvs. … – asa cum spuneam, daca sufletul sau decide astfel, se va intampla. Mai mult, puteti primi acest raspuns prin intermediul viselor premonitorii – dar vorbim despre un viitor ipotetic. Cu siguranta ca veti identifica raspunsurile de care aveti nevoie, insa … totul se intampla intr-un moment a carui aparitie nu poate fi programata. Pana atunci, insa, cred ca vindecarea sentimentelor este prioritara, pentru a putea primi acel raspuns asteptat din Inalturi.
   Va mai sugerez doua lecturi interesante, chiar utile: Gloria Chadwick – “Descoperirea vietilor trecute” si Aniela Jaffe – ”Aparitii de spirite si semne prevestitoare”.
   Multumesc pentru cuvintele calde din finalul mesajul dumneavoastra, va doresc liniste in suflet si o dupa-amiaza cu ganduri frumoase,
   Mona

   (reply)

Add a Comment