Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Reguli pentru a deveni o fiinta umana

1. Veti primi un corp.Va place sau nu va place, va fi al vostru pentru intreaga viata.

2. Veti invata lectii. Sunteti inscrisi la o scoala cu informatii non-stop numita Viata. In fiecare zi, la aceasta scoala, veti avea ocazia sa invatati cate o lectie. S-ar putea sa va placa lectiile sau s-ar putea sa le considerati irelevante sau prostesti.

3. Nu exista greseli, numai lectii. Dezvoltarea este un proces de incercari si nereusite experimentare. Experimentarile “ratate” fac parte din acest proces, tot asa cum fac parte si experimentele “reusite”.

4. O lectie se repeta pana cand se invata. O lectie va fi prezentata sub mai multe forme pana cand o veti invata. Numai dupa ce ati invatat-o, puteti trece la alta lectie.

5. Procesul de invatare nu se termina niciodata. Nu exista moment al vietii care sa nu contina o lectie. Daca sunteti viu, atunci aceste lectii trebuie invatate.

6. “Acolo” nu este mai bun decat “aici”. Cand un “acolo” personal devine un “aici”, veti obtine pur si simplu un alt “acolo”care va arata din nou mai bine decat “aici”.

7.  Altii sunt doar imaginea voastra in oglinda. Nu poti iubi sau uri ceva la cineva, decat daca aceasta persoana reflecta ceva ce voi iubiti sau urati la voi insiva.

8. Ce faci cu viata ta depinde numai de tine. Detii toate uneltele si resursele de care ai nevoie. Cum le folosesti ramane la aprecierea ta. Alegerea iti apartine.

9. Raspunsurile vietii exista in tine. Raspunsurile la intrebarile Vietii se afla in tine. Tot ce trebuie sa faci este sa privesti, sa asculti si sa ai incredere.

10. Vei uita toate astea !

Cherie Carter-Scot

– material publicat in “Supa de pui pentru Suflet”, Editura Amalteea
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment