Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Reconectarea emotionala a femeii cu mama sa

Reconectarea emotionala a femeii cu mama sa


Relatiile mama-fiica pot fi foarte complicate si, din diverse motive – unele chiar extrem de dureroase, pe fondul traumelor copilariei, in special.
In cabinet, intalnesc foarte multe situatii in care femeile cu care lucrez sunt deconectate emotional de mamele lor si au preferat, multe dintre acestea, sa si rupa aceasta relatie, cu mama – tocmai din cauza traumelor prin care mamele si-au trecut fiicele, inca din frageda pruncie. Din nefericire, astfel de traume produse de mama, marcheaza existenta oricui, de cele mai multe ori pe viata.
Cu toate acestea, relatia dintre o femeie si mama sa nu poate fi negata si ramane cea mai importanta relatie din viata oricarei femei.
Acestei relatii ii urmeaza celelalte, iar orice problema care ramane nevindecata in raport cu mama, va fi ”transportata” in bagajul nevazut al suferintelor si transferata, putin cate putin, in toate relatiile – de la relatia femeii cu propriul tata pana la relatia cu copilul/copiii (incepand inca din perioada sarcinii, din nefericire pentru fat), relatia cu partenerul de viata/sotul, si pana la relatiile cu alte femei.
Pentru ca amprenta problemelor din relatia cu mama este o amprenta puternica – si in sens negativ, si in sens pozitiv.
Am fost intrebata daca la SENS – retreat de psihologie si dezvoltare personala pentru femei – pot fi aduse si mame 🙂 Iar raspunsul meu este: da, cu siguranta! 🙂
Am mai avut astfel de experiente sensibile si foarte emotionante – mama + fiica, in acelasi timp, la SENS – si m-am bucurat nespus de mult sa vad cum, in urma participarii la SENS, s-au produs foate multe vindecari ale acestor relatii, astfel incat mama a putut fi inteleasa si iertata pentru greselile facute in raport cu femeia-fiica. Femeile care au participat la SENS impreuna cu mamele lor au reusit sa isi transforme impreuna relatia, astfel incat sa fie pe pozitii asumate, sa se deblocheze emotional una fata de cealalta si sa isi asume fiecare rolul sau in viata celeilalte, in aceasta etapa de viata. Ce poate fi mai frumos? 
Reconectarea emotionala dintre o femeie si mama sa este darul cel mai pretios pe care o femeie si-l poate face si il poate face si mamei sale. Am facut si eu acest pas in raport cu mama mea, care nu mai traieste. Insa stiu cum este sa iti lucrezi aceasta relatie – eu am inceput sa lucrez relatia cu mama inainte cu trei sau patru ani de a afla despre diagnosticul sau. De la diagnosticare, mama a mai trait sapte ani. Dar in toti acesti ani, relatia noastra a fost bazata pe conectare afectiva reala – astfel incat acum sunt impacata cu ceea ce a reprezentat, reprezinta si va reprezenta mama pentru mine.
Sunt impacata, mai ales, pentru ca am fost alaturi de ea in clipa mortii si am stiut ca am reusit sa fac tot ceea ce era de facut pentru ca relatia noastra sa se echilibreze din timp, astfel incat niciuna din noi sa ramana cu regrete.
La aproape sase ani de cand mama mea a murit, inca simt ca am procedat cat se poate de bine, repozitionandu-ne in mod afectiv una fata de cealalta, din timp, astfel incat ea a stiut ca are o fiica adulta pe care nu o mai poate manipula, iar eu am stiut sa ii recunosc rolul de mama.
Desi tarziu, o relatie dificila a devenit o relatie asumata, pentru fiecare dintre noi.
Nu este usor sa vindeci relatia cu mama, insa efortul merita si trebuie depus. Nu va incepe mama niciodata, insa – trebuie sa incepi tu.
Prin urmare, pentru ca stiu cat de grea poate fi relatia cu mama, te astept la SENS impreuna cu mama ta – fa-i mamei tale o bucurie si vino impreuna cu ea! Va fi o experienta vindecatoare pentru relatia voastra si pentru fiecare dintre voi!
Rezervandu-va locul prin achitarea avansului pana la 30 Iunie, beneficiati de reducere – te invit aici http://www.minunemica.eu/sens-7/ sa consulti informatiile pentru inscriere, cele despre structura retreat-ului si testimonialele pe care le-au transmis o parte dintre femeile care au participat la editiile anterioare.
Te astept impreuna cu mama ta alaturi de noi la SENS 7, intre 4-7 August – Pensiunea Boema din Sinaia este locul cel mai potrivit in care poti incepe sa iti vindeci relatia cu mama!
Cu drag, 
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment