Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Program de formare în Constelații Familiale – Ianuarie 2019

Program de formare în Constelații Familiale – Ianuarie 2019


Program de formare: Ianuarie 2019 – Septembrie 2020
Program Supervizare: Ianuarie 2021 – Septembrie 2021
Începând cu luna Ianuarie 2019, se organizează un nou program de formare facilitatori în metoda Constelațiilor Familiale care se desfășoară pe o perioada de 3 ani. Acest program se adresează tuturor celor care doresc sa se formeze ca Facilitator în metoda Constelațiilor Familiale, dar și celor care doresc sa integreze metoda în alte terapii pe care le practica,. Metoda si se adresează, de asemenea, și celor care doresc sa abordeze un nivel de dezvoltare personala intensa și extrem de profunda.
Metoda se bazează pe munca lui Bert Hellinger,este o forma de terapie de grup si porneste de la premiza ca mare parte din suferința noastră este legata în mod direct de evenimentele din trecutul familiilor noastre. Pusa in opera Bert Hellinger in urma cu aproape 30 ani, munca de constelații s-a răspândit rapid in lume și și-a câștigat reputația ca fiind o abordare controversata, puternica, potențial transformatoare, care poate aborda multe feluri de dificultăți nu numai în familii dar și în cadrul organizațiilor, natura, politica, sănătate si alte domenii.
Acest program de formare pune un puternic accent pe Constelațiile Familiale ca si punct de plecare pentru multe alte dificultăți, însă si oferă participanților șansa sa experimenteze constelații si din alte perspective: organizaționale, politice, ritualice si experiența de a lucra cu bolile ca reprezentând ceva sau pe cineva important din cadrul sistemului familial.
Cerințe preliminare: formarea se adresează in special celor care au participat la cel puțin o sesiune de constelații. Pentru cei care doresc sa înceapă formarea, dar nu îndeplinesc acesta condiție, în cadrul Modulului Pregătitor (Modulul Zero) este organizat un week-end deschis, în care organizatorii vor pregăti o sesiune speciala de lucru cu constelații, odată cu începerea programului de formare.
Trainer coordonator: Dragoș Riti
Traineri invitați: Barbara Morgan si Stephan Hausner
Dragoș Riti:
Prima mea întâlnire cu Constelațiile a fost in 2009. Apoi in 2010 i-am întâlnit pe Bert Hellinger si soția sa Sophie, la un workshop in București unde am avut privilegiul de a-mi lucra o constelație cu Bert. In 2011 am început primul program de formare ca si facilitator cu Barbara Morgan, apoi in 2012 am început un alt program de formare cu Jutta Ten Herkel.
Din 2012 particip in fiecare an timp de o săptămâna la Intensivul International de Constelatii din Germania, unde in 2016 am fost invitat sa vorbesc într-una din zile despre felul in care ne conectam.
In 2014 am urmat programul de formare facilitatori in Constelații Organizaționale la Institutul Bert Hellinger din Olanda, iar in 2016 am devenit trainer certificat in Constelații Organizaționale de către același Institut.
In 2013-2014 am urmat un program de formare la Sophie Hellinger in Germania,  la Bad Reichenhall  despre lucrul cu Energia Cosmica si am urmat Intensivul organizat de Hellinger Sciencia in Decembrie 2013.
Din 2017 fac parte dintr-o echipa internațională de 18 facilitatori care odată pe an livrează un seminar sistemic studenților din ultimul an de la Facultatea de Medicina din Groningen.
In 2018 am urmat o formare cu Ruud Knappen (wind.nu) in Olanda in Coaching cu Cai si Constelați cu Cai.
In 2016 am condus un program de formare in Constelații Familiale împreuna cu Barbara Morgan la Timișoara, si in 2017 un program de formare in Constelații Organizaționale împreună cu Institutul Bert Hellinger din Olanda la București.
Pe lângă atelierele si programele de formare pe care le conduc in Romania, mai lucrez in Olanda, Spania, Irlanda, Letonia unde sunt invitat la diverse programe de formare atât pe teme Familiale cat si Organizaționale.
Din 2011 sunt membru al Hellinger Sciencia iar din 2012 membru al ISCA (Asociatia Internationala de Constelatii Sistemice).Alte detalii despre mine si munca pe care o fac:
Barbara Morgan:
Inițial instruita ca psihoterapeut Gestalt, Barbara lucrează cu constelații din 1997 la un an după ce fondatorul, Bert Hellinger, a venit pentru prima oara in Anglia.
Ea vede constelațiile familiale ca pe un mod de viață, iar a urma calea “adevărului” în măsura în care acest lucru este posibil, duce la un angajament profund față de munca pe care o face.
Are o credință fermă în dezvoltarea personală ca aspect principal al oricărei formari. În același timp, ea consideră că este important ca orice facilitator să fie familiarizat cu istoria, cu poziția filosofică și teoretică de bază a lucrării, cu varietatea diferitelor abordări și cu experiența de a fi un reprezentant în constelații.
Barbara este  fonatorul fundației „Coming Home Foundation” si din 2004 este Editor Senior al jurnalului internațional de constelații, The Knowing Field
În 2010, a început să ofere cursuri de formare în România, iar în 2013 a oferit primul ei training  în Marea Britanie.
Stephan Hausner:
Este un facilitator recunoscut la nivel mondial, conducând programe de formare în 45 de țări pe cele 5 continente, în această abordare fenomenologică inovatoare a transformării.
Stephan este de formare medic având studii în medicina tradițională chineză, homeopatie și osteopatie. In 1993 intra in contact cu abordarea sistemica fenomenologica a lui Bert
Hellinger pe care o urmează în ultimii 30 de ani.
Considera ca acesta este fundamentul perfect pentru a da voce conectării simptomelor și a traumei transgeneraționale care ne împiedică să trăim potențialul nostru.
Din 1995 conduce seminarii sistemice de Constelații pe teme sănătate in Germania, Austria si Elvetia iar din 2000 conduce programe de training pentru aplicarea muncii de Constelații Sistemice in domeniul medicinei complementare.
Este autorul cărții ” Even if it costs me my life – Systemic Constellations and Serious Illness” („Chiar dacă ma va costa viața- Constelații Sistemice și Boli Grave”), tradusa in 11 limbi, in curând disponibilă si in limba română.
Mai multe detalii despre munca sa puteți găsi aici:
https://www.stephan-hausner.de/en/ueber-uns/stephan-hausner/
https://www.stephan-hausner.de/en/movie-video/
Programul de formare se desfășoară în limba romana si acolo unde sunt invitați traineri străini in limba engleza cu traducere simultana in limba romana. Este structurat pe perioada a 3 ani, 2 ani de formare efectiva si 1 an de supervizare.
In afara de Modulul Zero (care este un modul pregătitor), mai este inclus in cadrul modulelor de formare încă un week-end deschis cu Stephan Hausner (in 2020), pe lucrul sistemic cu bolile. In plus vor fi organizate week-end-uri deschise. Acestea vor fi organizate separat (in jur de 3 pe an) si este recomandabil ca participanții la formare sa vina la cel puțin unul dintre ele, la care au acces gratuit. Daca vin la mai mult de unul vor avea o reducere de 50% pentru celelalte. Week-end-urile deschise vor fi comunicate pe parcursul formării pe măsură ce vor fi programate
Programul de pregătire este gândit sa aibă un modul rezidențial pe an. Primul modul va fi organizat gen tabăra într-un loc fie pe lângă Sibiu, fie prin apropiere de Timișoara.
Cadrul formarii este cel prezentat in anunț, însă pe parcurs, in funcție de dinamica grupului, dar si de interacțiunea cu câmpul mai larg al constelațiilor, este posibil ca programul sa sufere modificări fie prin abordarea unor tematici noi fie prin invitarea unui trainer care sa prezinte o chestiune specifica.
Formarea va fi de tip închis, in sensul in care pe perioada training-ului nu vor fi acceptate persoane noi in cadrul grupului. Programul de formare odată început el se va termina cu cei care s-au înscris pana cel târziu, înainte de începerea Modulului 1 (22 Martie 2019).
Pe parcursul formarii unul din obiective este ca fiecare participant sa-si lucreze 2 teme personale, pe de-o parte, si sa faciliteze cel puțin pentru 2 persoane din grup.
Certificare se va acorda doar celor care au participat la cel puțin 90% din programul de formare si urmează programul de supervizare.
Structura:
 • 2 ani  de formare (10 module x 4 zile/modul) 
 • 1 an de supervizare (3 module x 2 zile/modul)
 • Lecturi personale/DVD (Veți primi o listă de lecturi și de DVD-uri)
 • Întâlniri cu colegii, în grup de 3, 6 sau mai mulți, totalizând minimum 30 de ore/an de training.
Recomandate ar fi cel puțin 2 întâlniri de lucru în grup de 3 și una în grup mai larg între fiecare modul și următorul.
Nr. total de ore: 240 ore de formare si 36 ore de supervizare.
Cost: 250 euro/modul de formare; 150 euro/workshop de supervizare; 
Formatul trainingului:
Diminețile Exerciții practice
Discuții în grupuri mici
Prezentarea teoriei
După-amiezile: Constelații personale
Practică de facilitare (cu începere de la modulul 5)
ANUL I
Modulul Zero – (25-28 Ianuarie 2019) – Timișoara (Hotel Timisoara)
 1. Prezentarea muncii de constelații – înțelegerea și cunoștințele de fundal. 
 2. Week-end deschis, workshop de Constelații Familiale (2 zile).
 3. Înțelegerea istoriei și a filozofiei din spatele muncii de constelații.
Modulul 1 – (22-25 Martie 2019) – București (Hotel Siqua)
 1. Crearea grupului de susținere. Formarea de triade, crearea unui spațiu de lucru conținător si sigur.
 2. Abordarea fenomenologică. Fenomenul de câmp
 3. Ordinele iubirii
 4. Conștienta de sine, de grup și granițele. Conștiința si apartenenta
Modulul 2 – (24 – 27 Mai 2019) – Timișoara (Hotel Timisoara)
 1. Percepția reprezentanților
 2. Folosirea propozițiilor
 3. Dezvoltarea prezenței. Capacitatea de conținere
 4. Interviul inițial: după ce indicii să ne uităm, atitudinea de bază, construirea relației cu clientul.
Modulul 3 – (19 – 22 Iulie 2019) – Barbara Morgan – Rezidențial Sibiu (Cabana Ghiocelul)
 1. Abordări ale traumei. Recunoașterea si munca cu trauma si efectele acesteia
 2. Trauma – definiție. La ce să fim atenți și cum să gestionăm situațiile re-traumatizante.
 3. Mișcarea întreruptă către mama
Modulul 4 – (04 – 07 Octombrie 2019) – Timișoara (Hotel Timisoara)
 1. mișcarea întreruptă către tata
 2. Ego si super-ego;
 3. Ce înțelegem prin suflet
ANUL II
Modulul 5 – (29 Noi. – 02 Dec. 2019) – București (Hotel Siqua)
 1. Sentimente primare și secundare – cum să recunoaștem diferența.
 2. Dezvoltarea practicii personale
 3. Lucru in setting individual.
 4. Supervizare facilitare constelații.
Modulul 6. – (07 – 10 Februarie 2020) – București (Hotel Siqua)
 1. Constelații organizaționale
 2. Lucrul cu “necunoscutul”. Constelații “oarbe”
 3. Ritualuri.
 4. Supervizare facilitare constelații.
Modulul 7. – (17 – 20 Aprilie 2020) – Timișoara (Hotel Timisoara)
 1. Constelații despre natura.
 2. Constelații cu cai
 3. Lucrul cu grupurile
 4. Supervizare facilitare constelații
Modulul 8. – (26 – 29 Iunie 2020) – Stephan Hausner – Rezidențial Sibiu
 1. Boala ca simptom sistemic
 2. Week-end deschis
 3. Boala si Sufletul. Sănătatea si Boala
Modulul 9. – (11 – 14 Septembrie 2020) –  Bucuresti (Hotel Siqua)
 1. Supervizare facilitare constelații
 2. Evaluare de sine și între colegi.
 3. Consolidări, completări, noi planuri
 4. Certificare
Condiții privind plata:
 • La începutul primului an de formare se va plăti un avans/depozit de 250 Euro (contravaloare unui modul) care constituie plata în avans a ultimului modul de formare. In cazul neparticipării sau retragerii din program, înainte de terminarea acestuia, depozitul nu se returnează sau reportează, decât in condițiile specificate in contract.
 •  După achitarea avansului/depozitului fiecare modul se va achita înaintea de începerea următorului modulului. Costul/modul este de 250 Euro.
 • Pentru achitarea in avans a întregului program, de formare se acorda un discount de 20%
 • Pentru plata in avans a unui an (5 module) se acorda un discount de 8%.
Pentru detalii si/sau înscrieri va rog sa scrieți la: dragosriti@yahoo.com sau constelatii.familiale@yahoo.com
Persoana de contact: Dragoș Riti
dragosriti.blogspot.comtimisoara
Telefon: 0722.376.207
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment