Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Prima deziluzie in viata de cuplu

Prima deziluzie in viata de cuplu


”Nu este de ajuns sa iubesti. Este o constatare care marcheaza prima deziluzie in viata de cuplu. Iubirea nu este suficienta pentru ca un cuplu sa traiasca fericit, pentru ca viata in doi sa fie un adaos la fericirea individuala. Este necesara indeplinirea si a altor conditii si, ca intotdeauna cand este vorba despre fericire, trebuie sa depunem si alte eforturi.”
Christophe André, psihiatru si psihoterapeut
Orice cuplu se confrunta cu deziluzii si cu crize periodice – momente ce pot pune la incercare insasi existenta cuplului. Ceea ce la inceput pare usor – cand se formeaza cuplul si cand partenerii decid sa dezvolte, apoi, o relatie – pare usor doar datorita entuziasmului inceputului, datorita curiozitatii cu care fiecare experimenteaza noutatea stadiului in care a intrat si, nu in ultimul rand, datorita impactului pe care modificarile chimice de la nivelul creierului il au asupra partenerilor. 
Crizele si deziluziile pot duce la regrete si nu pot fi ignorate. Nici nu vor trece de la sine – atunci cand se intampla astfel, este doar o aparenta ”trecere de la sine”. O ”trecere de la sine” ce are drept consecinte multe frustrari si conflicte interioare – pentru cel putin unul dintre parteneri. De aici pana la schimbari in atitudinea fata de celalalt si fata de relatie, este doar un pas – chiar un pas foarte mic.
A lasa ”sa treaca de la sine” inseamna a invita in cuplu –  incet si sigur – instalarea unor tipare ce vor vor duce la disfunctionalitati, la comunicari defectuoase si, nu de putine ori, la conflicte mocnite ce vor ajunge sa se manifeste exploziv intre parteneri – pentru ca nimic nu trece de la sine, atat timp cat nu dorim sa invatam ce avem de facut, in mod concret, cu deziluziile si cu consecintele acestora. 
Din ce in ce mai multe persoane observa ca iubirea nu se poate sustine fara eforturi si actiuni concrete pentru cuplu si, de asemenea, ca fericirea sau nefericirea traite in cadrul cuplului pot contribui la propriul echilibru emotional sau pot ameninta acest echilibru atat de greu de mentinut.
Deziluziile din cadrul cuplului nu sunt deloc putine si pot fi marcante pentru fiecare partener. De aceea, in cadrul cabinetului cuplurile cu care lucrez invata – inca de la prima noastra intalnire – strategii bune de comunicare si de actiune, astfel incat prapastia pe marginile careia se afla fiecare partener inainte de a incepe sa lucram impreuna se ”umple” in mod semnificativ cu ceea ce fiecare are nevoie si cu ceea ce este necesar relatiei: comunicare sanatoasa, comportamente si actiuni care sustin relatia, strategii eficiente cu ajutorul carora partenerii isi diminueaza distanta si invata sa isi hraneasca relatia cu tot ce este mai bun, mai necesar, mai nutritiv. 
Pentru ca deziluziile sa nu aiba consecinte negative in cadrul cuplului/relatiei tale, te asteptam cu mult drag alaturi de noi la  SENS 8 – bootcamp integrativ de psihologie si dezvoltare personala pentru femei. Editia nr.8 are loc in perioada 3-6 August 2017 – vom fi in acelasi loc de poveste, ca anul trecut: Pensiunea Boema din Sinaia (Cumpatu) – o vila romantica, un taram de poveste. Pentru noi.
Albumul de anul trecut ”Draga Femeie, cine esti TU conteaza” este aici https://www.facebook.com/monageorgescupsiholog/media_set?set=a.1236774839688373.1073741863.100000676053586&type=3 te invit la o plimbare virtuala, la Boema!
Inscrierile pentru editia din 2017 sunt deschise in continuare si daca te inscrii pana pe 30 Iunie poti beneficia de un pret redus!
Aici http://www.minunemica.eu/sens-bootcamp-integrativ-pentru-femei/ poti afla tot ce ai nevoie pentru a te inscrie la un pret redus, poti consulta programul bootcamp-ului si poti citi o parte dintre testimonialele primite pentru editiile anterioare. Profita de puterea de a-ti face viata fericita si vino alaturi de noi! 
Grupa cu numarul 8 este in formare si tin sa le multumesc pentru incredere doamnelor si domnisoarelor care s-au inscris deja pentru editia din acest an a bootcamp-ului SENS.  
Chiar daca deziluziile au inceput sa apara in cuplul tau si chiar daca acestea te pot speria, tu poti invata ce ai de facut pentru ca in cuplul tau sa revina sentimentele frumoase, hranitoare care sustin cuplul – te asteptam si pe tine, cu bucurie, alaturi de noi in aceasta vara, la Boema!  
Pana atunci, aminteste-ti ca ”Nu este de ajuns sa iubesti. Este o constatare care marcheaza prima deziluzie in viata de cuplu. Iubirea nu este suficienta pentru ca un cuplu sa traiasca fericit, pentru ca viata in doi sa fie un adaos la fericirea individuala. Este necesara indeplinirea si a altor conditii si, ca intotdeauna cand este vorba despre fericire, trebuie sa depunem si alte eforturi.” Christophe André, psihiatru si psihoterapeut
Cu drag, 
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment