Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Pentru parinti: grup de discutii despre cresterea copilului

Pentru parinti: grup de discutii despre cresterea copilului

Dragi parinti,

Incepand din luna martie infiintam un grup destinat discutiilor referitoare la cresterea si educatia copilului.

Pe parcursul intalnirilor, care vor avea teme diferite, vom discuta despre cate un subiect important in viata copilului si a familiei. Incurajam participarea ambilor parinti, considerand ca fiecare are lucruri importante de comunicat.

Consideram ca, pe langa informatiile interesante pe care le veti afla – atat de la noi, ca specialisti, cat si de la alti parinti -, grupul va avea si un efect terapeutic ca urmare a impartasirii si discutarii libere a experientei de parinte.  

Program

In anul 2015 vom avea 5 intalniri, a cate 2 ore, care vor avea loc in zilele de Joi, o data la doua luni, de la ora 18:00 la 20:00.

Intalnirile vor avea loc la adresa:
Str. Mihai Eminescu Nr. 42, Sector 1, Bucuresti

Temele Propuse

In functie de tema fiecarei intalniri, vom prezenta informatii despre psihologia dezvoltarii copilului si veti avea ocazia sa invatati lucruri noi, de la specialisti si alti parinti.

Intalnirea I, 12.03.2015

Experienta de a fi parinte. Ce a insemnat venirea pe lume a copilului, cum v-ati pregatit si care au fost provocarile in primii ani de viata. Cum vedeti viitorul copilului si ce asteptari aveti? Invitat special: Raluca Cioculescu

Intalnirea II, 28.05.2015

Viata de familie. Cum s-a schimbat viata de familie si ce rol are copilul in sistemul familial. Cum sunt intretinute relatiile cu familia extinsa, care au fost principalele surse de ajutor, cum pastram echilibrul intre timpul liber, relatiile cu prietenii, si cel destinat familiei.

Intalnirea III, 9.07.2015

Provocari emotionale si comportamentale. Cum le facem fata? Crize de opozitionism, probleme in dezvoltare, adaptarea copilului la reguli si spatiul social si relatiile cu semenii. Cum ajutam copilul sa identifice si sa-si exprime in mod adecvat emotiile, cum il ajutam sa se adapteze la gradinita si la mediul scolar. Stim cand este pregatit sa se integreze in colectivitate? Moderarea si implicarea in jocurile comune ale copiilor.

Intalnirea IV, 17.09.2015

Dezvoltarea intelectului prin jocuri si activitati. Transformarea obiectelor din mediul cotidian in instrumente de invatare. Cum sa construim jocuri si activitati amuzante pentru copii, din materialele din casa. Cum sa inventam experimente interesante pentru a-l ajuta pe copil sa inteleaga lumea in care traieste.

Intalnirea V, 27.11.2015

Invitat special: Stoica Alina (nutritionist). Copilul nu vrea sa manance anumite alimente importante pentru dezvoltarea lui, nu ii place sa atinga anumite suprafete sau are o teama fata de zgomote de un anumit fel. Toate aceste sensibilitati il impiedica sa fie in contact la nivel senzorial cu mediul. Cum il ajutam pe copil sa accepte lucrurile de care ii este teama si cum il putem stimula la nivel senzorial?

Inscrieri

Va puteti inscrie la grup telefonand la unul dintre numerele: 0741 050 473/ 0722 542 880, sau pe adresa de e-mail: office@nicoletaburlacu.ro

Costul participarii la grup este de 30 de lei/ familie

Va asteptam cu drag!

0


About the Author:

Multumim pentru interesul acordat recomandarilor de carti si de evenimente. Materialele extrase din carti pe care le vei gasi pe acest site, sunt puse la dispozitie prin amabilitatea editurilor partenere ale site-ului MinuneMica.eu si se afla sub protectia drepturilor de autor si a legii copyright-ului. Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea partiala sau integrala a acestor materiale prin mijloace mecanice sau electronice, este interzisa. De asemenea, mai multe informatii despre evenimentele asupra carora te poti informa pe acest site, poti obtine de la organizatorii acestora, ale caror coordonate le gasesti in materialele de promovare.

Add a Comment