Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Ai o palarie violet?

Ai o palarie violet?


Am primit mai demult aceste randuri: 
Fetita de 3 ani: Se priveste si se vede regina.
Fetita de 8 ani: Se priveste si se vede Cenusareasa.
Adolescenta de 15 ani: Se priveste si vede ”Sora cea Urata” (”Mama, nu pot merge la scoala aratind in halul asta!”)
Tanara de 20 de ani: Se priveste si se vede”prea grasa / prea slaba, prea inalta / prea scunda, prea cu parul lins / prea creata”- dar decide sa iasa oricum.
Femeia de 30 de ani: Se priveste si vede prea grasa / prea slaba, prea inalta / prea scunda, prea cu parul lins / prea creata – dar decide ca nu are timp sa se aranjeze, asa ca iese oricum.
La 40 de ani: Se priveste si vede “curata” si iese oricum.
La 50 de ani: Se priveste si vede “Sunt eu” si merge oriunde isi doreste.
La 60 de ani: Se priveste si isi reaminteste de toti oamenii care nu se mai pot privi in oglinda. Iese si cucereste lumea.
La 70 de ani: Se priveste si vede intelepciune, rasete si abilitate, iese si se bucura de viata.
La 80 de ani: Nu mai pierde vremea sa se priveasca. Isi pune palaria violet si iese sa se bucure de lume.
Nu stiu in ce stadiu de varsta te afli tu, cea care acum citesti aceste randuri – insa stiu ca traseul psihologic pe care fiecare dintre noi l-am parcurs pana la varsta de acum, este presarat cu momente delicate si mai stiu ca nu intotdeauna ne-a fost usor sa parcurgem acest traseu.
De asemenea, stiu ca nu intotdeauna am putut gasi un model de feminitate, de incredere, de autonomie si de fermitate in propriile noastre mame si ca nu intotdeauna am beneficiat, asa cum am fi avut nevoie, de sprijinul lor pentru a ne da incredere in noi si in viata. 
In cabinetul meu intalnesc zilnic deznadejdea, lipsa de curaj, lipsa de incredere in propria persoana sau lipsa incurajarilor. Cei mai multi parinti au neglijat, inca din zorii vietii noastre, astfel de lucruri esentiale in dezvoltarea fiecareia dintre noi.
Toate acestea si-au pus amprenta asupra noastra, asa este. Dar toate acestea pot contine si resurse psihologice importante pe care, poate, inca nu le-am descoperit in noi.  
Drumul spre feminitatea completa nu este simplu 
Fiecare femeie are nevoie sa isi descopere feminitatea completa si toate resursele psihologice necesare pentru a face fata vietii, in cadrul fiecarei etape de varsta – de aceea, te asteptam alaturi de noi la editia din aceasta vara a bootcamp-ului anual de psihologie si dezvoltare personala pentru femei, SENS. Despre curajul de a fi TU – indiferent de varsta pe care o ai – si despre frica de imbatranire – o frica din cauza careia foarte multe femei iau decizii nepotrivite – vom discuta si in cadrul urmatoarei editii a retreat-ului SENS, in aceasta vara. Subiecte delicate pentru foarte multe femei, indiferent ca se afla sau nu intr-o relatie, indiferent de nivelul de educatie, nivelul salarial, domeniul de activitate sau profesia aleasa.
Te asteptam cu mult drag alaturi de noi la  SENS 8 – bootcamp integrativ de psihologie si dezvoltare personala pentru femei. Editia nr.8 are loc in perioada 3-6 August 2017 – vom fi in acelasi loc de poveste, ca anul trecut: Pensiunea Boema din Sinaia (Cumpatu) – o vila romantica, un taram de poveste. Pentru noi.
Albumul de anul trecut ”Draga Femeie, cine esti TU conteaza” este aici https://www.facebook.com/monageorgescupsiholog/media_set?set=a.1236774839688373.1073741863.100000676053586&type=3 – te invit la o plimbare virtuala, la Boema!
Inscrierile pentru editia din 2017 sunt deschise!
Aici http://www.minunemica.eu/sens-bootcamp-integrativ-pentru-femei/ poti afla tot ce ai nevoie pentru a te inscrie la un pret redus, poti consulta programul bootcamp-ului si poti citi o parte dintre testimonialele primite pentru editiile anterioare. Profita de puterea de a-ti face viata fericita si vino alaturi de noi! 
Grupa cu numarul 8 este in formare si tin sa le multumesc pentru incredere doamnelor si domnisoarelor care s-au inscris deja pentru editia din acest an a bootcamp-ului SENS.  
Chiar daca prezentul nu este asa cum ti-ai propus, tu meriti sa fii bine cu tine! Te asteptam si pe tine, cu bucurie, alaturi de noi in aceasta vara, la Boema!  
Pana atunci, imbratiseaza necunoscutul, ia-ti palaria violet, hai in lume si aminteste-ti ca cine esti Tu … conteaza!
Cu drag, 
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment