Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Osho: ”Secretul meditaţiei: să creeze din nou o situaţie de pântec”

Osho: ”Secretul meditaţiei: să creeze din nou o situaţie de pântec””Gândeşte-te la copilul din burta mamei, nefăcând nimic. Aceasta este o meditaţie maraton de 9 luni. Şi copilul este complet fericit. De fapt, datorită acelei fericiri, simţi mereu o suferinţă în viaţă. În comparaţie cu ea, orice se întâmplă în viaţă este insuficient. Deşi conştient ai uitat de ea, inconştient persistă că o nostalgie. Noi ştim într-un mod subtil, corpul nostru ştie că era un timp când totul era doar fericire. Dar tu nu făceai nimic în pântec; erai într-o stare de non-acţiune. Erai pur şi simplu acolo. Acesta e tot secretul meditaţiei: să creeze din nou o situaţie de pântec.” (Osho)
Într-o lume din ce în ce mai agitată și cu comportamente neadecvate, încercăm să facem față situațiilor așa cum putem. Învățând să comunicăm și să relaționăm din ce în ce mai conștient și mai adult, descoperi nu numai că se poate să iți reconfigurezi relațiile și să devii selectiv, dar descoperi și cine sunt persoanele împreună cu care ai valori comune la care tu te raportezi: psiho-educația este una dintre ele. Și este îmbucurător că este așa!
În zona de psiho-educație intră și reglarea emoțiilor cu ajutorul meditației – scopul final al meditației fiind întâlnirea ta cu tine, o întălnire autentică. 
Psiho-educația are ca scop dezvoltarea, armonizarea, flexibilizarea, dobândirea fermității, a autonomiei emoționale, a încrederii în propria persoană și regăsirea bucuriei de a trai.
Despre diferitele tipuri de meditații pe care eu le utilizez – în viața personală și la SENS, în activitatea profesională și pe care le recomand tuturor clienților cu care am lucrat și lucrez, am mai scris pe site. 
Suferința, durerea și dezechilibrele emoționale – de la cele aparent trecătoare și până la cele ce pot avea și expresie patologică –  înseamnă, generic vorbind, stres. Iar pentru că stresul este, de fapt, o consecință a disfuncționalităților nerezolvate și nerezolvabile din relațiile noastre și din mediul în care trăim, înseamnă că avem nevoie nevoie să învățam să regândim, mai întâi, relația cu propria persoană – iar în meditația învățată corect și practicată corect, îți poți regândi relația cu tine și poți învăța, de asemenea, să iți reglezi emoțiile dificil de tolerat care pot apărea pe fondul dezechilibrelor din relațiile tale sau pe cele pe care nu le poți rezolva, din mediul în care trăiești, locuiești sau lucrezi. 
Marea majoritate a oamenilor se lasă ușor păcăliți de cei care le inoculează – cu ușurință – ideea că emoțiile pot fi controlate. Total greșit: emoțiile pot fi doar reglate. Pentru că suntem un întreg sistem de nervi (la propriu, după cum poți vedea în imaginea de mai jos) nu ai cum controla ce se întâmplă în corp.
Dar poți învața cum să reglezi ceea ce se întâmplă în corp – adică poți începe să înveți despre pulsiuni, pentru că acestea încep să se manifeste în interiorul tău, atunci cand esti pus in sitatii delicate, dificile, neadecvate, indezirabile si cand nu esti tratat corect, cu respect, atunci cand nu iti poti exprima opiniile, cand esti luat de prost (mai pe romaneste), cand esti manipulat, santajat, amenintat. 
Pulsiunile au un destin și se cer descărcate. De asemenea, pulsiunile au un scop – iar tu trebuie să înveți cum să găsești acest scop al pulsiunilor tale. Cine iți povestește despre magic, magie și alte idei năstrușnice, te duce pe o cale greșită. Probabil cunoști, deja, această cale – o cale pe care ai ajuns din cauză că nu ai căutat informații valoroase, informații corecte despre aparatul psihic uman și pentru că te-ai îndreptat către neprofesioniști care se dau profesioniști și care nu dau doi bani pe studii aprofundate despre om și aparatul psihic uman.  
Există o anatomie a pulsiunilor – acestea se combină, se leagă, se amestecă, printr-un proces fiziologic particular. Și, pentru a nu ajunge la somatizari, ai nevoie să înveți ce să faci cu aceste pulsiuni, după ce înveți să le identifici corect. Freud spune că ”Se impune acum atenției noastre posibilitatea ca agresiunea să nu poată găsi satisfacere în lumea externă, deoarece se lovește de obstacole reale. Poate că ea va da atunci înapoi, va spori dimensiunea autodistrugerii care acționează în interior. Vom afla că asta se întâmplă cu adevărat așa și cât de important este acest proces. Agresiunea obstrucționată pare să semnifice o dăunare gravă; se pare, într-adevăr, că trebuie să distrugem alte lucruri și alte persoane pentru a nu ne distruge pe noi înșine, pentru a ne feri de dorința de autodistrugere. Este cu siguranță o declarație tristă pentru etician!”
Corpul tău a reținut toate emoțiile dificile prin care tu ai trecut de la începutul vieții, așa încât in timpul meditatiei sau in timpul unui eveniment din prezent se pot ridica la suprafața conștiinței tale senzații și amintiri dureroase dintr-un trecut îndepărtat despre care tu poate nici nu iți mai amintești – la modul conștient – nimic, dar reacționezi disproporționat. 
Este important, deci, să reții: emoțiile nu se controlează – ele doar se reglează. Iar tu poți să înveți acest lucru alaturi de noi, la ediția SENS din această vară: vom lucra foarte multe tehnici de relaxare și de meditație statică și activă, astfel încât vei afla ce ai de făcut pentru a preveni trăiri delicate sau dificile, cât și ce ai de făcut pentru a regla astfel de momente atunci când apar. 
Știu că iți dorești să înveți și tu toate cele de mai sus – iar acest lucru chiar este posibil pentru fiecare femeie, în această vară – la ediția nr.11 a bootcamp-ului pentru femei, SENS.  O vacanță de 4 zile, în această vară, pentru tine! 
SENS te așteaptă și pe tine!
SENS este un loc pentru fiecare femeie, indiferent de vârstă, indiferent de statut social, de statut profesional.
🍒 SENS – retreat anual pentru femei
🍒 Când: 6-9 August 2020
🍒 Unde: Bran, Pensiunea Muntele Rece
🍒 Early bird: 1 Martie 2020
🍒 Nu uita că, dacă ești angajată, trebuie sa obții din timp aprobare pentru concediu!
Pentru cine este SENS?
SENS este pentru toate femeile – însă în mod special este pentru femeile care doresc suport și ghidaj și care:
– au înțeles că echilibrul emoțional și sănătatea mintală reprezintă prioritatea lor numarul unu
– au înțeles că au nevoie de informații corecte în ceea ce privește redobandirea echilibrului emotional/recuperarea/vindecarea și relațiile (indiferent de natura relatiilor)
– au înțeles cu adevărat că trebuie să se responsabilizeze pentru viața lor, caută soluții si vor să învețe ce au de făcut în această direcție și cum să mențină schimbarile facute
– vor să-și îmbogățească experiența de viață cu perspective valoroase ce le vor fi utile pentru tot restul vieții 
Dacă și tu ai înțeles că sănătatea ta mintală este comoara ta cea mai de pret, dacă și tu ai înțeles că frumusețea unei femei se construiește în jurul valorilor sale interioare, dacă și tu ai realizat că lipsa informațiilor complete și corecte îți afectează viața și echilibrul emoțional și a dus la pierderea puterii tale interioare feminine, dacă și tu ai acceptat ideea că psiho-educația le protejeaza pe femei împotriva abuzurilor și violenței domestice, dacă și tu ești pregătită să pornești spre o viață cu adevărat echilibrată… atunci pe 6 August 2020 te aștept cu drag alături de noi!
De aici  http://www.minunemica.eu/sens11-bootcamp-anual-pentru-femei-6-9-august-2020/ poți afla toate detaliile pentru inscriere, care sunt motivele reușitei femeilor care au participat la edițiile anterioare și care sunt beneficiile participării la ediția din acest an.
Tot la acest link, veți putea citi și o parte din testimonialele primite pentru cele zece ediții anterioare.
Din această vacanță de 4 zile nu vor lipsi:
🎯 Informațiile corecte, exercițiile și tehnicile validate pentru majoritatea situațiilor cu care orice femeie se poate confrunta, indiferent dacă este singură sau are o relație/familie
🎯 Art-terapia pentru suflet-minte-corp (lucrul pe schema corporală îți va aduce clarificările și răspunsurile pe care le cauți)
🎯 Meditațiile active și statice cu ajutorul cărora vei învăța cum să te conectezi cu tine, în timp ce ramai conectată cu realitatea
🎯 Lucrul cu amintirile timpurii și prelucrarea acestora a.i. să nu-ți mai afecteze prezentul și viitorul
🎯 Tehnici pentru ancorarea unor noi resurse și activarea celor pe care deja le ai, însă pe care crezi că ți le-ai pierdut
🎯 Dezvoltarea abilităților de comunicare și de relaționare sănătoase care trebuie să reflecte valorile și principiile de tip adult ale femeii evoluate
🎯 Lucrul cu măștile și subpersonalitatile care ne îndreaptă către decizii și alegeri nefavorabile, toxice, depresie, anxietate sau patologii grave
🎯 Lucrul cu indicatorii abuzului și ai violenței domestice
🎯 Identificarea stilului personal de atașament și a tiparelor de comunicare active zi de zi – cum să faci îmbunătățiri și schimbări, a.i. să iți recapeți echilibrul, armonia și să fii în control în toate relațiile tale
🎯 Pașii prin care iți transformi un vis într-un obiectiv, cum atingi și cum dezvolți acest obiectiv – fie el personal sau profesional
🎯 Plus multe, multe alte informații corecte și surprize – imposibil de enumerat aici și care te vor ajuta să te transformi în femeia completa, sigura pe ea și pe deciziile sale!
Vacanța ta: 4 zile – adică informații corecte și complete de care ai nevoie pentru tot ce înseamnă viața taa în toate aspectele sale, pensiune completa, meniu lacto-ovo-vegetarian (sau de post, la cerere), materiale didactice super consistente, pauze de confort, cazare în camere duble (sau single, opțional, cu achitarea suplimentului aferent).
În această vară oferă-ți o vacanță nu doar frumoasă, ci și utilă – pentru că cine ești TU contează!
Hai alături de noi!
Participă și învață, cu ajutorul informațiilor complete și corecte din sfera psihologiei și a educației relationale, cum să iti reglezi nu doar emoțiile, ci și reacțiile, relațiile și situațiile problematice. Aici înveți strategii și tehnici concrete care sunt gândite pentru a te ajuta să ieși din tiparele dezadaptative în baza cărora ai trait pana acum – sa te eliberezi de toate acestea, pentru a deveni femeia de care poti fii mândră. Redobândește-ti demnitatea și autonomia pentru a te putea defini ca femeie completă – și, în cazul în care ai o fiică, să poți fii un model bun pentru fiica ta!
Grupa cu nr.11 este în formare și locurile se ocupă în ordinea înscrierii.
ATENTIE: LOCURILE SUNT LIMITATE. 
Te aștept cu drag alături de noi!
Până atunci, nu uita: psiho-educația te ajută să iți controlezi depresia și anxietatea, te ajută să iți recuperezi echilibrul pierdut în urma situațiilor dificile sau traumatizante, te ajută să ai relații echilibrate, să iți păstrezi sănătatea emoțională, să comunici adecvat, să fii în control deplin asupra vieții tale fără a mai simți efectele traumelor prin care ai trecut cu mult timp în urmă sau chiar mai recent.
Mona Georgescu
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Consilier Relațional și de Dezvoltare Personală
Trainer Educație Relațională și Dezvoltare Personală
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com, telefon: 0722.501050
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment