Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Osho: Fericirea – Scopul Vietii“Cand sunteti bolnavi, deprimati, suferinzi, prietenii va fac vizite, va consoleaza, va mangaie.

Cand sunteti fericiti, aceiasi prieteni va invidiaza. Daca sunteti cu adevarat fericiti, veti constata ca toata lumea se intoarce impotriva voastra.

Nimeni nu suporta un om fericit, caci acesta raneste egourile celor din jur. Ei incep sa gandeasca “Deci, tu ai devenit fericit, in timp ce noi continuam sa ne taram prin intuneric, suferinta si prin iad. Cum indraznesti sa fii fericit, cand noi suferim atat de mult?”

Cand sunteti fericiti, voi alunecati treptat spre transcendental.

Trebuie sa invatati cum sa fiti fericiti si cum sa-i respectati pe cei care sunt fericiti. Veti aduce astfel un mare beneficiu umanitatii. Nu ii simpatizati prea mult pe cei nefericiti.

Ajutati-i, dar nu-i simpatizati. Nu le bagati in cap ideea ca nefericirea este o calitate.

Lasati-i sa inteleaga ca ii ajutati, “dar nu pentru ca te respect, ci pur si simplu pentru ca suferi”, si ca nu faceti altceva decat sa ii ajutati sa iasa din starea de nefericire, deoarece aceasta este hidoasa.
Ajutati-i sa inteleaga ca nefericirea este hidoasa, ca a fi nefericit nu este o virtute, ca nu aduc niciun serviciu umanitatii.

Fiti fericiti, respectati fericirea si ajutati-i pe oameni sa inteleaga ca ea este scopul vietii – satchitananda.

Misticii din Orient au afirmat dintotdeauna ca Dumnezeu are trei calitati:

– aceea de sat: adevarul sau existenta pura,

– chit: constiinta pura

– si ananda: beatitudinea sau fericirea pura.

Oriunde exista fericire, Dumnezeu este prezent.

Cand vedeti un om fericit, respectati-l, caci el este un sfant. Cand participati la o adunare in care oamenii sunt fericiti, bucurati-va, caci participati la o ceremonie sacra.”

OSHO

Va invit aici sa cititi mai multe detalii despre acest maestru spiritual de exceptie, ale carui carti le recomand cu mult drag!


1


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

  1. stareadetine  April 29, 2011

    Desi am zis ca nu mai spun si nu mai comentez nimic din cele spuse de Osho desigur nu ma pot abtine. Si asta pentru ca este cel care a reusit sa spuna ceea ce poate marea majoritate stiam dar nu ne aduceam aminte, ceea ce simtim dar nu stiam sa exprimam in cuvinte. Acum stim, si stim ca Dumnezeu ne-a creat pentru a fi fericiti. Acesta cred ca este primul si singurul scop al Calatoriei: Fericirea. Si este si logic sa fie asa. Parintii, creatorii fizici, materiali ai pruncilor isi traiesc fericirea si implinirea prin fericirea, prin zambetul , prin realizarea copiilor. Este deci de asteptat ca si Dumnezeu sa ne zambeasca cand noi ii zambim, sa ne mangaie si sa fie Fericit cand ne vede gasindu-ne Fericirea in Toate lucrurile pe care El le-a Creat pentru Noi. Cred ca am scris si eu candva ceva de genul acesta.Imi este atat de familiar subiectul si nu pot decat sa zambesc de cate ori il regasesc. Este pur si simplu Frumos.

    Namaste!
    StareaDeTine

    (reply)

Add a Comment