Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Osho: Bucuria de a iubi

Osho: Bucuria de a iubi


‎,,Atunci cand iubesti, esti plin de bucurie. Cand nu poti iubi, nu ai cum sa fii fericit.

Bucuria este o functie a iubirii, o umbra a acesteia. Ea urmeaza pretutindeni iubirea.  De aceea, deschideti-va din ce in ce mai mult fata de iubire si veti deveni din ce in ce mai fericiti.

Nu va trebui sa va intereseze daca iubirea va este returnata sau nu; acest lucru nu are nici cea mai mica importanta.

Fericirea urmeaza pretutindeni iubirea, indiferent daca aceasta din urma este returnata sau nu sau daca celalalt ii raspunde cu aceeasi moneda.

In aceasta consta rezultatul iubirii, in faptul ca valoarea ei este intrinseca. Ea nu depinde de raspunsul celuilalt, ci va apartine in intregime dumneavoastra.

Nu conteaza nici pe cine iubiti: poate fi un caine, o pisica, o piatra sau un copac. Asezati-va langa o stanca, cu o atitudine plina de iubire.

Purtati un mic dialog. Sarutati piatra si asezati-va pe ea. Simtiti-va una cu ea, si dintr-o data veti simti un val de energie dublata de o bucurie imensa. Poate ca nu piatra v-a raspuns la iubirea dumneavoastra – sau poate ca a facut-o, dar acest lucru nu are nici o importanta. Cert este ca iubirea dumneavoastra a generat acest val de fericire.

Cine iubeste este fericit.  De intelegeti acest secret, puteti fi fericit 24 de ore pe zi.

Daca sunteti plin de iubire timp de 24 de ore pe zi, fara sa mai depindeti de un obiect al iubirii, veti deveni din ce in ce mai independent, caci veti putea iubi fara ca cineva sa fie de fata. Veti putea iubi chiar si golul din jurul vostru. Chiar daca sunteti singur in camera, veti umple intreaga camera de iubirea voastra.

Chiar daca va aflati intr-o inchisoare, o veti putea transforma instantaneu intr-un templu. In clipa in care o veti umple cu iubire, ea nu va mai fi o inchisoare.

Invers, un templu poate deveni o inchisoare daca nu este umplut cu iubire.”

OSHO

Fragment din cartea ”Farmacie pentru Suflet”, Editura Mix

 

2


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. acupunctura  August 18, 2011

  Doi autori mi-au marcat tineretea. Osho si Lazarev.
  Pe Lazarev il citescs intotdeauna cu frica dar cu interes. Cred cu sfintenie in universul lui.Dar pe Osho il citesc cu bucurie. El da bucurie, sugereaza libertatea intr-o lume plina de incorsetari.
  A vrut sa fim liberi

  (reply)
  • Mona Georgescu  August 31, 2011

   @ acupunctura – da, intr-adevar, pe Osho si eu il citesc cu mare, mare bucurie si cu mult drag – si cu acelasi drag public fragmente din discursurile sale, in speranta ca ajunge si la alte suflete frumoase.
   multumesc pentru popasul de suflet si pentru gandul lasat aici 🙂

   (reply)

Add a Comment