Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Omraam M. Aïvanhov: Privirea, limbajul lui Dumnezeu

Omraam M. Aïvanhov: Privirea, limbajul lui Dumnezeu

Omraam Mikhaël Aïvanhov (1900-1986), este un maestru spiritual francez, filozof si pedagog, de origine bulgara; din 1937 traieste in Franta, unde incepe sa explice esenta invataturilor sale, sub toate aspectele care dau cont de desavarsirea psiho-spirituala a omului.

Recomandarea sa este urmatoarea: ”Fiecare trebuie sa lucreze pentru propria sa dezvoltare, cu conditia sa nu o faca numai pentru sine insusi, ci pentru binele colectivitatii. In acel moment, colectivitatea devine o fraternitate. O fraternitate este o colectivitate in care domneste adevarata coeziune, fiindca lucrand pentru sine insusi, fiecare individ lucreaza totodata constient pentru binele tuturor.”

Pentru clarificarea tuturor aspectelor surprinse in extrasele publicate pe internet, va recomand din tot sufletul sa cititi cartile acestui maestru spiritual, publicate de Editura Prosveta.

Lectura placuta!

”Ochii ne permit să percepem lumina, culorile şi formele, aşa cum urechile ne permit să percepem sunetele. Urechile sunt organe pasive, receptive. Dar spre deosebire de urechi, ochii pot deveni emisivi, activi, pentru că prin privirea sa omul vorbeşte, sugerează, influenţează, comandă.

Astfel putem plasa privirea în categoria gesturilor şi, ca şi gesturile, ea trebuie stăpânită, educată, pentru a nu produce decât efecte benefice.

Prima regulă este de a nu privi oamenii fix pentru a ne impune lor, nu avem acest drept. Dar nu este bine nici să-i privim pasiv, cu ochi neexpresivi, pentru că ei se vor simţi demagnetizaţi, vampirizaţi.

Da, vampirismul există sub tot felul de forme: gesturi, cuvinte, privire… Anumite persoane sunt atât de dezvoltate în vampirism, conştient sau inconştient, încât prin privirea lor aspiră întreaga voastră vitalitate.

Am constatat-o adesea. Există oameni a căror privire nu îmi place să o întâlnesc, pentru că ei paralizează energiile mele, simt o senzaţie de toropire ce mă năpădeşte, şi nu pot face nimic pentru ei. În timp ce alţii, care au o privire vie, îmi dau ceva privindu-mă, şi eu pot atunci să le dau mai mult.

Trebuie să vă gândiţi, să observaţi şi să supravegheaţi expresia ochilor, întrebându-vă: “Oare dau sau primesc?”

Este bine să dai şi nu este deloc rău a primi în schimb, pentru că este important să facem schimburi.

Avem dorinţa de a fura celui care nu încetează să tot ia, pentru că este ca un hoţ, în timp ce suntem atraşi de cel care ştie să dea, să strălucească, pentru că practică cea mai înaltă magie.

Trebuie deci să-i priviţi pe ceilalţi cu dragoste, dar fără insistenţă, într-un fel în care îi lăsaţi liberi. Nu încercaţi să-i obligaţi să răspundă la privirile voastre şi să se manifeste conform dorinţelor voastre. Pentru că cel ce primeşte o astfel de proiecţie a voinţei voastre se simte deranjat, violentat, şi nimic nu-l mai poate face să se deschidă către voi. El rămâne insensibil la toate manevrele voastre.

Secretul pentru a-i câştiga pe ceilalţi este dragostea dezinteresată, care nu încearcă niciodată să pună mâna pe sufletul sau inima lor prin violenţă.

Astrologii vă vor spune că oamenii au o anumită privire după planeta care domină în tema lor.

Dacă este Luna, au o privire vagă şi visătoare, arătând că sunt cu capul în nori.

Dacă este Mercur, ochii lor cercetează peste tot, şi descoperă câteodată… ceea ce se găseşte în buzunarele voastre!

Venusienii vă trimit o privire languroasă şi vă aruncă ocheade pentru a vă atrage.

Marţienii vă fixează cu un aer sfidător ca şi cum v-ar spune: “Atenţie, sunt gata să lupt cu dumneavoastră!”

Jupiterienii vă înconjoară cu priviri protectoare care semnifică: “Bazaţi-vă pe mine, pot să vă ajut, cunosc persoane importante, le voi vorbi de dumneavoastră.”

Privirea saturnienilor este plină de bănuieli, vă examinează cu neîncredere, pentru că ei cred că aveţi de gând să le faceţi un rău.

Soarele vă priveşte deschis, cu o mare limpezime.

Cum trebuie să ne privim?

În tot cazul, nu în maniera lui Saturn care aruncă priviri bănuitoare. Îmi veţi obiecta că dacă nu ne îndoim un pic, vom fi înşelaţi şi jecmăniţi. Este adevărat, dar dacă veţi rămâne de acum înainte neîncrezător, veţi crea aceeaşi stare de spirit în alţii şi traiul nu vă va fi mai uşor.

În majoritatea cazurilor, când oamenii se întâlnesc unii cu alţii pe stradă sau în altă parte, ei se privesc cu indiferenţă, ca nişte străini sau chiar ca nişte inamici.Dacă nu au nici un interes să atragă atenţia cuiva, ei nu se gândesc să-şi arunce priviri de bunătate, de lumină, care ar putea ajuta.

Cu toate acestea, când cineva este scufundat în îndoială, durere, disperare, aveţi, prin intermediul privirii voastre, posibilitatea de a-i da curaj. Peste tot, pe străzi, în trenuri, autobuze, metrou, întâlniţi mulţi oameni pe care puteţi să-i ajutaţi cu priviri bune şi cu gânduri pozitive pentru a-i susţine.

Pe moment, nu îşi vor da seama de ce faceţi pentru ei, dar sufletul lor şi entităţile spirituale care locuiesc în ei vor şti să primească ceea ce le trimiteţi, şi astfel starea lor se va îmbunătăţi.

Câteodată, vă simţiţi subit fericit, dilatat, fără a şti pentru ce. Totuşi, este foarte simplu. Nu vi s-a întâmplat niciodată, mergând pe stradă, să întâlniţi pe cineva pe care l-aţi plăcut şi căruia i-aţi trimis în trecere un gând, un sentiment deiubire sincer? Această persoană nici măcar nu v-a văzut, dar ea a primit ce i-aţi trimis şi fără îndoială s-a simţit înbogăţită.

Ei bine, atunci când sunteţi subit fericit, este pentru că un locuitor al lumii invizibile, trecând pe lângă voi, v-a privit şi v-a lansat o rază de iubire care a atins inima voastră.

Da, în lumea invizibilă există fiinţe care vă îndrăgesc şi când vă întâlnesc, ele vă aruncă o privire bună. Dar se poate să întâlniţi un inamic, şi în acel moment ă veţi simţi brusc rănit, lovit.

Peste tot pe pământ, mulţimi de oameni se întâlnesc, se amestecă şi fac schimburi între ei. Este la fel şi în lumea invizibilă: aici, deasemenea, ne mişcăm în mijlocul unei mulţimi de fiinţe; unele ne trimitunde benefice, altele curenţi nocivi, şi astfel se explică multe din stările noastre.

Puterea privirii este imensă şi se întâmplă ca unele persoane să se îmbolnăvească pentru că, fie că în lumea vizibilă, fie că în lumea invizibilă, fiinţe care nu le iubesc le-au privit cu răutate.

Trebuie să ne purtăm în aşa fel încât să nu privim urât, orice ar fi.

Pe pământ, oamenii se fulgeră fără încetare cu priviri ostile.

Mulţumiţi că pe pământ legile sunt mai puţin severe decât în Împărăţia lui Dumnezeu, pentru că dacă un locuitor al Împărăţiei lui Dumnezeu îşi permite o singură privire ostilă, va fi imediat alungat şi va trebui să coboare şi să rătăcească în regiunile inferioare. Desigur, noi toţi am fost expediaţi pe pământ pentru că am aruncat măcar oprivire rea!

Ni s-a închis în nas poarta Paradisului şi am căzut într-un loc unde aceste greşeli sunt comise în mod cotidian.

De altfel, războiul este una din consecinţele privirilor pe care oamenii nu încetează să şi le arunce unii altora.

Trebuie să ne apropiem de alte fiinţe uitându-ne la ele cu dragoste spirituală, ca soarele, care privindu-ne în fiecare zi, ne trimite unde de viaţă.

Soarele este o imagine a lui Dumnezeu, cea mai frumoasă, cea mai sublimă.

În fiecare zi trebuie să ne prezentăm în faţa lui Dumnezeu pentru a-L contempla şi a încerca să atragem o privire a ochilor Lui. O singură privire de-a lui Dumnezeu poate să ne transforme, şi nu o vom mai uita niciodată. De aceea trebuie să lucrăm mult timp în a ne apropia de Dumnezeu, pentru a obţine ca El să ne arunce o privire.

Viaţa spirituală începe prin educarea privirii.

Evident, cuvântul privire este aici simbolic. Totul poate fi exprimat prin acest cuvânt: privirea este o proiectare de forţe, de energii benefice sau malefice, tenebroase sau luminoase.

Astrologia a înţeles bine importanţa privirii. Studiaţi-o şi veţi vedea că ea se explică pe de-a-ntregul prin privire: o planetă într-o temă aruncă o proastă privire la o alta şi aceasta atrage pentru persoana respectivă anumite condiţii dificile din care ea nu poate ieşi decât cu mare suferinţă; pentru că “privirile” pe care astrele şi le aruncă se cristalizează în planul fizic, şi cum planul fizic opune o mare rezistenţă, nu putem să le modificăm foarte uşor.

Pentru a neutraliza influenţele proaste ale planetelor, trebuie să începem prin a învăţa să privim cu bunătate toată creaţia, de la pietre, plante, la stele…

Pentru că atunci Cerul însuşi ne va arunca priviri favorabile, neutralizând tot ceeace am primit de la duşmanii noştri din planurile fizic, astral, mental, pe timpul tuturor încarnărilor.

Privirea este punctul de plecare a multor lucruri în viaţă. Dragostea, accidentele încep cu o privire. Un bărbat a văzut o femeie, i-a aruncat o anumită privire şi ea s-a îndrăgostit de el; înlănţuirea tuturor evenimentelor care vor urma provin din această privire. La fel, cel ce priveşte urât declanşează dezordini şi conflicte.

Studiaţi această problemă în viaţa voastră familială, în viaţa socială şi veţi vedea că multe lucruri depind de maniera în care fiinţele se privesc unele pe altele.

A se privi, este o întreagă ştiinţă; nu s-a studiat încă suficient influenţa privirii asupra destinului omului. Nu spuneţi că este un detaliu fără importanţă.

Totul este în privire, pentru că este o sinteză a fiinţei, şi în plus, imprimă o pecete peste tot unde se pune.

Pentru a vă schimba privirea, trebuie să vă schimbaţi toată existenţa, felul vostru a gândi, de a simţi, de a acţiona, pentru că prin intermediul privirii se manifestă tot caracterul şi temperamentul unei fiinţe, toate calităţile şi defectele sale care se revarsă asupra altor fiinţe sau lasă o amprentă asupra obiectelor.

Privirea este de o foarte mare importanţă, de aceea astrologia nu se înşeală definind horoscopul unui om ca o sinteză a privirilor pe care le-au aruncat astrele la naşterea sa.

Când sunteţi furios pe cineva, aveţi tendinţa de a-i arunca priviri rele. Aveţi grijă, nu trebuie niciodată să aruncaţi priviri ostile; în astfel de momente, închideţi mai bine ochii şi transformaţi forţa ce acţionează în voi. Dacă aruncaţi priviri rele, veţi proiecta o forţă care va începe să acţioneze fără voia voastră, şi care se va întoarce într-o zi împotriva voastră.

Încercaţi de asemenea să nu ţineţi prea mult ochii plecaţi, pentru că vă legaţi astfel de puterile subterane.

Ridicaţi-vă privirea din când în când spre cer, pentru a vă detaşa.

Desigur, nu este bine să priviţi prea mult nici în sus. Şi dacă vorbiţi cu cineva privindu-l, nu vă îndreptaţi brusc privirea spre sol; nu este bine.

Când vreţi să ştiţi ce este pe cale să facă cineva care este în apropierea voastră, întoarceţi fără grabă capul spre el; nu vă mulţumiţi să-i aruncaţi o privire ca de verificare, este un obicei rău care dovedeşte că vă lipseşte sinceritatea, francheţea.

În timpul unei conversaţii, nu trebuie să ascundeţi ochii, pentru că acest gest pune o barieră între lumea exterioară şi privirea interioară.

Va veni o zi când oamenii se vor privi aşa cum îi priveşte Dumnezeu. Nu vor mai avea gânduri rele unii faţă de alţii şi fiecare va exprima liber dragostea şi surâsul său prin intermediul ochilor.

Privirea este limbajul lui Dumnezeu. Dumnezeu şi îngerii vorbesc prin intermediul privirii.

În Cer, nimeni nu are timp să se oprească pentru a vă vorbi: îngerii parcurg spaţiul cu o mare viteză, superioară celei a luminii, iar în trecere vă aruncă o privire de care vă veţi aduce aminte o eternitate şi care vă va vindeca, vă va ilumina, vă va salva.

Nimic de pe lume nu se poate compara cu aşa o privire. Este adevăratul limbaj al Cerului.

În viitor, oamenii nu îşi vor vorbi decât prin ochi, pentru că gura nu este capabilă să exprime toate sentimentele subtile.

Imaginaţi-vă că, trecând pe stradă, întâlniţi anumite persoane care vă aruncă fiecare o privire pură, sinceră, luminoasă. Veţi avea impresia că intraţi în Împărăţia lui Dumnezeu.

Dacă sunteţi deznădăjduit, veţi fi imediat vindecat, reactivat de aceste priviri pline de încredere. Experienţa deja v-a învăţat care este puterea privirii. Este păcat că aţi făcut numai experienţe cu priviri care v-au tulburat sau v-au rănit.

Să ne oprim acum câteva minute şi fiecare dintre voi să încerce să trimită tuturor fiinţelor de pe pământ priviri de lumină şi de dragoste…”

Omraam Mikhaël Aïvanhov, Cartea Magiei Divine

 1


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

  1. ace acupunctura  August 18, 2011

    In acupunctura precum si in sistemul de nadisuri din ayurveda sunt descriese doua canale energetice care duc de la inima ( ca centru subtil) la ..ochi. Inima se “revarsa ” prin ochi. Lipsa “inimii tot in ochi se vede.
    Noi spunem mai poetic ..sunt oglinda sufletului.
    Nimic mai adevarat si mai frumos.

    (reply)

Add a Comment