Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

O.M. Aivanhov: Lacrimile

Cu siguranta, celor mai multi dintre noi ni s-a spus, de mici, ca, atunci cand cineva plange, inseamna ca acea persoana este suparata. Ni s-a mai spus, probabil, ca a-ti lasa emotiile, trairile, sa fie vazute in acest mod de catre cei din jur, ar fi un semn de slabiciune sau ca ”este rusine” sa plangem in fata altora. Am mai aflat ca doar fetitelor li se permite sa planga uneori, iar baietilor si barbatilor acest lucru pare a le fi chiar interzis – desi natura ne-a inzestrat cu glande lacrimale si cu canale lacrimale pe fiecare dintre noi.

Mai tarziu, am realizat ca lacrimile pot fi nu numai de tristete, de suparare, de dezamagire, de regret … dar si de fericire, de iubire, de bucurie, de recunostinta, de adorare. Nu este nicio rusine sa iti lasi emotiile la iveala in acest mod… lacrimile sunt la fel de naturale ca respiratia…

Va invit sa parcurgeti cateva ganduri ale lui Omraam M. Aivanhov despre lacrimi.

Lectura placuta!

 

 

Lacrimile sunt asociate in general cu necazul, dar in realitate orice emotie poate provoca niste lacrimi. Si cum traim tot felul de emotii, lacrimile sunt deopotriva de mai multe categorii.

Exista lacrimi de tristete, de furie, de ciuda, si exista si lacrimi de bucurie, de incantare.

Poezia, pictura, muzica ne pot umple ochii de lacrimi, dar si anumite comportamente umane atunci cand sunt indeosebi frumoase si nobile. Iar misticii evoca in povestirile lor lacrimile provocate de extaz.

In masura in care lacrimile elibereaza o anumita tensiune interioara, oricare ar fi originea lor, ele sunt folositoare. Dar evident ca lacrimile de bucurie si de incantare sunt cele mai benefice.

Sa nu va stergeti lacrimile cu dosul palmei, ele sunt pretioase.

Lacrimile de ciuda, de necaz, de furie, le puteti lasa sa se usuce, ele nu sunt decat putina apa sarata, dar pastrati lacrimile ce au fost smulse din profunzimile sufletului vostru (se culeg intr-o batista curata , care se pastreaza cu grija, fiindca asemenea lacrimi poseda o mare putere).

Lacrimile de bucurie ne intaresc, ne infrumuseteaza, ne intineresc. Unele persoane cred ca daca nu plang niciodata, dau dovada de forta de caracter.

Nu, depinde de ce plangem. Se intampla ca niste flori din gradina noastra interioara sa aiba nevoie sa fie udate cand incep sa se ofileasca sau sa se acopere de praf. Atunci, lacrimile le refac si le spala cu delicatete. “

O.M. Aivanhov (material primit pe e-mail)

Omraam Mikhaël Aïvanhov (1900-1986), este un maestru spiritual francez, filozof si pedagog, de origine bulgara; din 1937 traieste in Franta, unde incepe sa explice esenta invataturilor sale, sub toate aspectele care dau cont de desavarsirea psiho-spirituala a omului.

Recomandarea sa este urmatoarea: ”Fiecare trebuie sa lucreze pentru propria sa dezvoltare, cu conditia sa nu o faca numai pentru sine insusi, ci pentru binele colectivitatii. In acel moment, colectivitatea devine o fraternitate. O fraternitate este o colectivitate in care domneste adevarata coeziune, fiindca lucrand pentru sine insusi, fiecare individ lucreaza totodata constient pentru binele tuturor.”

Pentru clarificarea tuturor aspectelor surprinse in extrasele publicate pe internet, va recomand din tot sufletul sa cititi cartile acestui maestru spiritual, publicate de Editura Prosveta.


2


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

  1. mariana  October 7, 2011

    Minunat ce am citit despre lacrimi! Stiam ca lacrimile de fericire sunt cele mai pretioase, nu stiam insa ca se pot pastra intr-o batista!

    (reply)

Add a Comment