Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

O femeie corect informata este o femeie protejata

O femeie corect informata este o femeie protejata
Inca de cand ne nastem, dorinta de a evolua ne caracterizeaza pe toate – in mod inconstient, la inceputul vietii; apoi, in mod din ce in ce mai constient. Daca mama este un model bun pentru noi, vrem sa fim ca mama – sau ca alte femei importante, semnificative pentru noi: bunica, o matusa, o sora mai mare, o prietena a mamei, educatoarea, invatatoarea, o profesoara, o diriginta, etc.  Cand suntem in crestere, vrem sa avem rezultate bune, depasim obstacole care initial ne sperie, ne simtim bine cand facem achizitii si cand ne dobandim, incet-incet, autonomia: suntem incurajate si sustinute sa invatam sa mergem pe picioarele noastre, dupa ce – o perioada – am fost ajutate de mama, de tata, de bunici, de fratii mai mari, etc. Poate ca tu nu iti amintesti primul strigat de victorie – atunci cand ai reusit sa stai pe picioarele tale. Dar, cu siguranta, adultul sau fratele/sora mai mare care a asistat la acest unic moment al tau isi aminteste: ai fost fericita! Ai fost mandra pentru ca ai putut sa faci ceea ce, la un moment, parea imposibil de facut! Daca stai de vorba cu cei de la care mai poti recupera amintiri despre tine, cativa dintre ei iti vor putea spune care au fost momentele marcante pentru tine, momentele tale de evolutie, momente in care ti-ai manifestat mandria de a fi putut face astfel de lucruri. Acea mandrie sanatoasa care indica cresterea stimei de sine, de la o zi la alta. 
Ce s-a intamplat, insa, in timp? Cand te-ai oprit de evolutie? Si, mai trist: cand ai inceput sa involuezi? Ai constatat, oare, ca ai inceput sa stagnezi si sa regresezi? De obicei, asta are legatura cu complacerea, cu resemnarea. Si stiu ca nu iti da deloc o stare buna. Stiu ca te face sa te simti vinovata fata de tine, te face sa te simti din ce in ce mai trista si din ce in ce mai lipsita de energie. Te face sa te simti inferioara fata de alte persoane din categoria ta de varsta sau profesionala. Cu toata literatura ”spirituala” cu care te ”hranesti”, cu toate cursurile de yoga la care te duci, nu te mai regasesti pe tine. Toate acestea se transforma in masti – cu toate mastile pe care te fortezi sa le arati in exterior, in sufletul tau tu stii realitatea: te consideri ratata, iti este frica sa pasesti in afara acestei complaceri, in afara acestei comoditati. Iti este frica – pentru ca te simti singura, te simti neinteleasa.
Yoga nu te protejeaza de abuz si violenta domestica. Nici pe colegele de grupa – acolo se intalnesc, in cele mai multe sali de yoga – femei abuzate, femei care spera sa ”se conecteze la sine” fara a-si face curatenie in viata. Rar intalnesti un grup in care nu este vorba despre tristete, neputinta, relatii proaste, abuz si violenta domestica. ”Spiritualitatea” nu te protejeaza de abuz si violenta domestica.
A merge la sala pentru exercitii aerobice, pillates sau fitness nu te protejeaza de abuz si violenta domestica.
A merge la cosmetica nu te protejeaza de abuz si violenta domestica. 
A merge la clase de mindfulness nu te protejeaza de abuz si violenta domestica.
O femeie conectata la sine nu permite nicio forma de abuz. O femeie conectata la sine nu admite compromisul si nici sacrificiul. Numai o femeie corect informata poate deveni o femeie conectata cu sinele sau. Pe lista unei femei conectate si corect informate compromisul nu exista ca optiune. 
Toate trucurile la moda – yoga care nu mai este demult ce trebuia sa fie, mindfulness, pilates, cosmetica, etc. – iti acopera doar fricile la care inca eviti sa te uiti in mod adult, cu sustinere adecvata.
Toate astea te tin cat de cat ocupata in afara casei, iti abat atentia de la problemele reale pe care le ai,  cu care nu te mai descurci si care ajung sa te sufoce in momentele in care esti doar tu cu tine. Toate astea te pot afunda in suferinta si te pot duce spre izolare. Din nefericire, exista multe cazuri care tot testand astfel de activitati cu care incearca sa ingroape suferinta, nu fac decat sa o reprime. Evitand sa se informeze in mod corect pentru a-si rezolva problemele pe care le aveau si evitand sa mearga la psiholog, multe femei ajung la psihiatrie – cu intarziere, dar bine ca ajung si acolo.  
A avea grija de tine inseamna – in primul rand – a avea grija de tine in toate relatiile tale. Si abia apoi urmeaza yoga, cosmetica, mindfulness si ce consideri tu ca te-ar mai putea ajuta.
Cat te mai prefaci ca ai grija de tine? Cat mai amani sa ai, cu adevarat, grija de tine? 
Dincolo de toate fricile pe care ti le acoperi cu diverse activitati care de care mai simple sau mai sofisticate si mai la moda… stii tu ce frumos si ce liniste si ce echilibru poate fi dincolo de aceste frici, odata ce te adresezi psihologului tau si odata ce vii cu noi la SENS?  Dar pentru asta trebuie sa fii dispusa sa vrei sa te informezi corect, trebuie sa vrei sa iti insusesti ceea ce familia, scoala si societatea nu au dorit sa te invete: doar o femeie corect informata este o femeie protejata. Protejata de abuz verbal si emotional, protejata de violenta domestica, protejata de manipularea parintilor, a copiilor, a partenerului de viata, a prietenilor, a colegilor, a sefilor sau a partenerilor de afaceri si a clientilor. Protejata. Curajoasa. Demna. Echilibrata din punct de vedere emotional si psihic. In armonie cu ea insasi, cu adevarat – si pe termen lung. Adica pe viata.
Te-ai gandit vreodata cat de util ti-ar fi fost sa fii corect informata, inca de cand erai o fetita sau o adolescenta? Te-ai gandit vreodata ce diferenta ar fi facut in viata ta – si a fiicei tale, daca ai o fiica – informatia corecta? Te-ai gandit vreodata ca datorita informatiei corecte nu te-ai mai fi indreptat spre relatii disfunctionale sau toxice? T-ai gandit vreodata ca datorita informatiei corecte nu ai mai fi suferit sau ai fi stiut cum sa-ti gestionezi suferinta, a.i. sa nu repeti tipare disfunctionale de gandire, de simtire si de comportament? Dar nu este tarziu nici acum: informatia – cea corecta, nu orice informatie – iti poate schimba viata in bine. In doar CINCI ZILE – la SENS, in luna August! 
Dorinta de a evolua, de a-si vindeca ranile emotionale, de a se dezvolta personal, de a avea o viata mai l buna – singure sau alaturi de partenerii lor – trebuie sa caracterizeze fiecare femeie, indiferent de varsta sau de alte criterii: mediul in care traieste si lucreaza, nivelul salariului, orientarea politica sau religioasa, nivelul de educatie. 
Dorinta de a invata cum sa faca alegeri corecte pentru sine si sa ia cele mai frumoase si bune decizii pentru viata sa – trebuie sa caracterizeze fiecare femeie, indiferent de varsta sau de alte criterii: mediul in care traieste si lucreaza, nivelul salariului, orientarea politica sau religioasa, nivelul de educatie. 
Dorinta de a invata sa se repozitioneze in mod adecvat in raport cu diversele situatii cu care se confrunta si de a invata cum sa comunice intr-un mod sanatos cu toate persoanele din viata sa – trebuie sa caracterizeze fiecare femeie, indiferent de varsta sau de alte criterii: mediul in care traieste si lucreaza, nivelul salariului, orientarea politica sau religioasa, nivelul de educatie. 
Asumarea responsabilitatii pentru ceea ce ignora – trebuie sa caracterizeze fiecare femeie, indiferent de varsta sau de alte criterii: mediul in care traieste si lucreaza, nivelul salariului, orientarea politica sau religioasa, nivelul de educatie. 
Constientizarea responsabilitatii pentru echilibrul emotional si pentru sanatatea mintala (inclusiv a copiilor sau, daca are copii), trebuie sa caracterizeze fiecare femeie – indiferent de varsta sau de alte criterii: mediul in care traieste si lucreaza, nivelul salariului, orientarea politica sau religioasa, nivelul de educatie. 
A trai in baza valorilor Feminitatii complete, trebuie sa caracterizeze fiecare femeie – indiferent de varsta sau de alte criterii: mediul in care traieste si lucreaza, nivelul salariului, orientarea politica sau religioasa, nivelul de educatie. 
A-si cunoaste nevoile si valorile si a nu fi dispusa sa si le negocieze, trebuie sa caracterizeze fiecare femeie – indiferent de varsta sau de alte criterii: mediul in care traieste si lucreaza, nivelul salariului, orientarea politica sau religioasa, nivelul de educatie. 
Daca si tu ai inteles ca aceste lucruri trebuie sa te caracterizeze si daca ai inteles ca ai nevoie sa te informezi pentru a invata cum sa le pui in practica, am placerea sa te invit sa te inscrii la SENS – cel mai complex program integrativ de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala pentru femei. Este cel mai util si complex eveniment romanesc pentru toate femeile – adaptat nevoilor fiecarei femei, sub toate aspectele: emotional, psihologic, relational si al comunicarii – aspecte de maxima importanta pentru echilibrul si sanatatea mintala a fiecarei femei, fara exceptie.
CAND SI UNDE:
Evenimentul din acest an are loc in perioada 7-11 August 2019, la Predeal – Hotel Speranta. Stiu ca foarte multe dintre voi v-ati dorit sa ajungeti la editiile anterioare – va astept cu drag la aceasta editie, o editie speciala!
 • EARLY BIRD: 399 euro/persoana (cazare in camera dubla) – avans 50% achitat pana pe 31 Martie (inclusiv) 
 • LAZY BIRD: 439 euro/persoana (cazare in camera dubla) – avans 50% achitat in intervalul 1 Aprilie – 30 Iunie
 • PRET STANDARD: 475 euro/persoana (cazare in camera dubla) – avans 50% achitat dupa 30 Iunie 
NOTA:
Supliment 140 lei pentru cazarea in camere single (se achita odata cu achitarea avansului)
REDUCERI DE 5% PENTRU: 
 • persoanele care au participat la cel putin una dintre editiile anterioare
 • persoanele care doresc sa vina impreuna cu alte participante (de exemplu mama, sora, o prietena, o colega, etc.) – REDUCERILE SE CUMULEAZA!
Pretul include:
 • atelierele si materialele didactice aferente fiecarei zile
 • pensiune completa: cazare in camere duble (optional single, cu taxa suplimentara aferenta) + toate mesele (meniu lacto-ovo-vegetarian) + coffee breaks intre ateliere 
Inscrierea este valida numai dupa achitarea unui avans de 50%. Diferenta se va achita in prima zi, inainte de inceperea primului atelier.
CADOU:
Dupa incheierea bootcamp-ului SENS fiecare participanta primeste o consultatie gratuita (consultatia va avea loc online / Skype – pentru persoanele care nu locuiesc in Bucuresti sau in tara; consultatia va avea loc la cabinet – pentru persoanele care locuiesc in Bucuresti). Consultatiile se vor programa pentru intervalul 1 Noiembrie – 31 Decembrie 2019.
Numar maxim de locuri 20!
IMPORTANT:
PENTRU DESFASURAREA IN CONDITII OPTIME, LA ACEST EVENIMENT NU SE POT INSCRIE PERSOANE CU AFECTIUNI PSIHIATRICE
CUM TE INSCRII?
Participarea este garantata doar de achitarea avansului de 50% din taxa integrala.
Plata avansului de 50% (echivalentul in lei, curs BNR din ziua tranzactiei ) se efectueaza prin transfer bancar in contul:
TITULAR: GEORGESCU LUCIA-MONA
IBAN RO44BTRL04701201R62631XX – Banca Transilvania S.A. 
Referinta pentru operatiunea bancara: ”workshop”
In cazul anularii participarii, avansul nu se returneaza.
2. CONFIRMI ACHITAREA AVANSULUI TAXEI
Te rog sa confirmi achitarea taxei la adresa de e-mail lucia_mona_georgescu@yahoo.com, trimitand copia ordinului de plata, scanata si specificand: numele si numarul tau de telefon + numarul de persoane pentru care ai achitat avansul.
De asemenea, pentru factura te rog sa imi trimiti, tot pe e-mail, datele din cartea ta de identitate: numele exact cum este mentionat in CI, serie, numar si CNP. 
3. Diferenta se achita in sala de curs, inainte de inceperea cursului
Detalii si inscrieri:
Mona Georgescu – telefon: 0722.501050; e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com
Experientele taberelor anterioare au fost cu totul aparte, am cunoscut Femei extraordinare si abia astept sa cunosc si urmatoarele Femei ce vor veni alaturi de noi cu dorinta reala de a-si vindeca atat trecutul, cat si prezentul. Femei care vor veni alaturi de noi cu dorinta de a se implica in mod activ si concret in viata lor. Femei care au inteles ca educatia corecta poate fi inceputa oricand, la orice varsta dar ca este important sa nu mai amane inceperea acestui demers. 
In fiecare femeie se afla resurse nestiute, nebanuite – negate si ascunse sub regrete, suferinta si durere. 
Care sunt motivele reusitei femeilor care au participat la editiile anterioare si care sunt beneficiile participarii la SENS:
– veti intelege si veti invata care sunt cele 9 sarcini psihice ale femeii
– veti invata cum sa recunoasteti indicatorii abuzului psihologic inca de cand acesta incepe sa se manifeste – va veti putea, astfel, proteja de ceea ce, destul de rapid, se transforma in abuz permanent (d.p.d.v. psihologic, fizic, sexual, spiritual, social, financiar)
– veti invata ce trebuie sa faceti inca de la primele semne identificate
– veti afla cum sa va diferentiati de parinti, de alte persoane semnificative (de partenerul de cuplu, de exemplu) pentru a avea cu aceste persoane relatii sanatoase, in loc de relatii toxice, abuzive, disfunctionale, infantilizante
– veti invata ca prelucrarea corecta a durerii inseamna mult mai mult decat a plange si veti invata cum sa prelucrati in mod adecvat durerea si suferinta, astfel incat acestea sa nu va mai tulbure si sa nu va indreptati spre patologie
– veti invata cum sa va repozitionati intr-o relatie toxica (de exemplu, fata de parinti, fata de prieteni, fata de familie, fata de partenerul de cuplu, etc.)
– daca sunteti intr-o relatie, veti invata cum sa va exprimati nevoia de atasament securizant – unica forma sanatoasa de atasament – si cum sa oferiti acest tip de atasament partenerului
– veti invata cum sa abordati disfunctionalitatile care genereaza conflicte repetate, a.i. sa ajungeti la solutii favorabile voua, nu la alte conflicte
– veti invata cum sa identificati infidelitatea pentru a o putea preveni si, de asemenea, veti invata cum sa gestionati schimbarile prin care treceti dupa un moment de infidelitate
– veti invata cum sa ramaneti autentice in relatiile cu cei din jurul vostru
– veti invata cum sa iesiti din dependenta emotionala si cum sa va redobanditi autonomia in cuplu – daca in prezent va afli intr-o relatie, sau – daca nu va aflati intr-o relatie, fata de alte persoane importante (dependenta emotionala fata de parinti, de exemplu, este un factor nociv pentru echilibrul psihologic, financiar, social si profesional al oricarei femei)
– veti invata cum sa il ajutati si pe partenerul dvs. sa isi redobandeasca autonomia emotionala, financiara si/sau materiala in cadrul cuplului vostru
-veti dezvolta abilitati de comunicare absolut necesare oricarei femei, abilitati care va vor scoate din foarte multe situatii delicate
– veti invata cum sa oferiti feedback constructiv si sa comunicati in mod sanatos cu partenerul de viata si sa nu mai ajungeti la conflicte repetate
– veti invata cum sa va recastigati increderea in propria prrsoana si cum sa o pastrati, indiferent de situatiile delicate prin care treceti
– veti invata cum sa va stabiliti obiective personale si cum sa le atingeti, pentru a va bucura de rezultate in viata vosstra
– veti invata cum sa ganditi altfel despre propria persoana pentru a avea o imagine de sine sanatoasa
– veti invata sa identificati modul in care microtraumele si traumele severe au dus la suferinta si durere, afectand si sanatatea fizica 
– veti invata sa prelucrati, din punct de vedere psihologic, bolile prin care traumele si suferintele emotionale se exprima in corpul vostru 
– va veti vindeca instinctele lezate, deteriorate si veti invata sa reveniti la feminitatea completa, la intelepciunea care trebuie sa fie definitorie pentru toate femeile, indiferent de varsta
– veti invata sa refaceti armonia dintre psihicul si corpul vostru
– veti invata elementele cele mai importante ale geografiei intime a femeii si va veti forma inteligenta erotica proprie feminitatii complete
– veti invata totul intr-un mod facil, ca urmare a imbinarii armonioase dintre toate aspectele teoretice si practice – lucru ce este posibil datorita abilitatilor si experientei practice si de predare ale trainerului.
Formatul evenimentului asigura conectarea rapida a informatiilor si permite formarea de abilitati si deprinderi pe care sa le utilizati in mod concret, in toate relatiile voastre – inclusiv in relatiile de la locul de munca sau in alt tip de relatii profesionale in care sunteti implicate.
Cine poate beneficia de acest bootcamp: orice femeie preocupata de situatia sa, de starea sa de echilibru emotional si de relatiile pe care le are; orice femeie – indiferent daca se afla sau nu intr-o relatie, indiferent de varsta sau de alte criterii sociale sau profesionale; orice femeie interesata de dezvoltarea si sanatatea umana.
VA INSOTESTE IN ACEASTA INCURSIUNE IN MEMORIA SUFLETULUI SI A CORPULUI:
MONA GEORGESCU – Consilier NLP Integrativ pentru femei, psiholog clinician si psihosexolog, avand o specializare de baza in domeniul psihoterapiei si psihanalizei copilului si adolescentului, formari in domeniul terapiilor scurte centrate pe solutie, al hipnozei clinice, al consilierii de familie si al intelegerii adolescentilor si metode de lucru cu acestia, precum si o formare ca Master in Programare Neurolingvistica. Trainer de dezvoltare personala si educatie relationala, autor de articole din sfera psihologiei, a dezvoltarii personale si educatiei relationale si fondator al site-ului cu resurse de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala www.MinuneMica.eu. Cu o experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane, a facilitat cursuri in organizatii multinationale de prestigiu. La cabinetul sau de psihologie din Bucuresti lucreaza individual cu femei si cu barbati care se traverseaza perioade delicate din punct de vedere emotional; lucreaza, de asemenea, cu copii/adolescenti si familiile acestora, cu cupluri si familii care traverseaza perioade delicate.
Mai multe detalii despre trainer AICI.
Fiecare participanta la aceasta tabara, va beneficia de experienta profesionala – ca trainer si ca psiholog – a facilitatorului, de informatii documentate si clare, formulate concret, profesional, eficient si cat mai practic, precum si de principii demonstrate de-a lungul timpului. Daca vor fi integrate, toate acestea ofera garantia redobandirii pozitiei corecte in toate relatiile si prevenirea unui consum urias de energie care ar putea duce la dezechilibre de ordin psihic: depresie, anxietate, diverse tulburari ce tin de sfera psihiatrica. 
SENS este o investitie ale carei efecte dureaza toata viata. Tocmai de aceea, este important sa pretuiesti efortul pe care il faci venind alaturi de noi: din punct de vedere financiar, din punct de vedere al timpului si al emotiilor investite. Tot ce se intampla la SENS va ajuta fiecare participanta sa devina Femeia Salbatica – acea femeie ale carei instincte nu mai sunt lezate si nici nu mai pot fi lezate, acea femeie care cunoaste tainele sufletului feminin, acea femeie inteleapta ce va putea fi un model pentru alte femei din jurul sau – pentru ca instinctele ei nu mai sunt lezate, Femeia Salbatica este cea mai in masura sa dea mai departe, copiilor sai, propriei sale mame, prietenelor sale, colegelor sale si altor femei pe care le intalneste, toata intelepciunea pe care ea o detine, intelepciune care le va ghida de-a lungul vietii.
”Femeia salbatica este sanatatea tuturor femeilor. Fara ea, psihologia feminina nu are sens. Aceasta femeie salbatica este femeia prototipala… si oricare ar fi cultura, epoca sau contextul politic, ea nu se schimba. Se schimba ritmurile sale, reprezentarile sale simbolice, dar, in esenta, ea ramane aceeasi. Ea este ceea ce este. Si este un tot. 
Se propaga printre femei. Daca sunt reprimate, lupta sa se ridice. Daca femeile sunt libere, si ea este libera. Din fericire, chiar daca este adeseori alungata, mereu revine. Oricat ar fi de interzisa, strivita, negata, injosita, torturata, considerata periculoasa, nesanatoasa, nebuna, etc., isi croieste drum si prinde iarasi a straluci in femei, astfel ca pana si cea mai cuminte, pana si cea mai rezervata dintre ele, ii pastreaza un loc tainic Femeii Salbatice. Chiar si cea mai oprimata femeie are o viata secreta. Gandurile sale, sentimentele sale sunt luxuriante si salbatice, asadar naturale. Chiar si cea mai inrobita femeie rezerva un coltisor sinelui sau salbatic, caci, intuitiv, stie ca intr-o zi va exista o iesire, o deschidere, o ocazie de care va profita pentru a fugi.”
(Dr. Clarissa Pinkola Estés, psihanalist de orientare jungiana)
Pentru ca stiu ca in interioriul tau (inca) te asteapta aceasta femeie salbatica, pentru ca psihoeducatia protejeaza femeile si pentru ca cine esti TU conteaza, eu te astept cu drag in aceasta vara alaturi de noi!
Mona Georgescu
Psihosexolog, psiholog clinician de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului)
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala si Educatie Relationala
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com / telefon: 0722.501050
Las aici patru dintre feedback-uri primite dupa cateva dintre editiile anterioare SENS – celelalte putand fi citite accesand: http://www.minunemica.eu/sens-eveniment-pentru-femei-predeal-7-11-august-2019/
Iuliana Csiki, Satu Mare – despre SENS8: ”Ziua buna draga Mona! Nu stiu exact de unde sa incep acest feedback. A fost o experienta frumoasa, placuta, cu multe alte trairi, emotii, senzatii placute si dureroase. Am pornit in aceasta tabara total distrusa emotional, cu un tratament proaspat introdus pentru depresie. Nu stiam ce o sa se intample aici dar am avut mari sperante ca se va intampla acel ceva de care am nevoie sa pot merge inainte in viata. Inainte eram total descurajata, simteam ca nu fac fata la nimic, ma speria ca nu sunt in contact cu mine, nu simteam ca sunt femeie, mama, eram pierduta si total izolata de societate, ma indepartasem de Eul meu, stima de sine si respect de sine imi erau aproape zero, ma indepartasem de copii, de tot – parca eram doar un corp care zace si sufera. La Sens8 in prima zi a fost putin greu – acomodare, necunoscut, frica de ceilalti, ce gandesc ceilalti, cum va fi cu colega de camera … asa. Si dupa cateva ore, dupa prima sesiune, ma eliberasem de mai mult de jumatate de frici. Tip-til, tip-til simteam usurare, acceptare, intelegere si siguranta ca nu sunt judecata de nimeni, sunt inteleasa Eu, cine sunt acolo, nu cine am fost cand eram copil, ca soție sau stiu eu cum. Am acceptat ca ceilalti ma vad asa Cum sunt – si nu Cum cred Eu ca sunt!!! 
Am invatat, inteles multe lucruri in decursul acestor 4 zile frumoase si scurte 😊 ca de exemplu: nu sunt eu vinovata pentru foarte multe lucruri din trecut, nu am primit o educatie din partea mamei; am invatat sa ma respect, sa-mi ascult corpul si sa am grija de corpul meu; am invatat ca nu sunt obligata sa sufar pentru nimeni, in locul nimanui; am sesizat multe domenii unde trebuie sa fac schimbari, inbunatatiri; am inteles ca nu pot salva pe toata lumea, nu pot ajuta doar daca ma ajut pe Mine; am invatat ca Nu Inseamna doar Nu, dar de pus in practica va fi putin mai greu; am inteles ca a fi femeie nu inseamna doar a fi mama sau sotie; am invatat si acceptat ca sunt tandra, curajoasa, puternica; am invatat ca este uman sa obosim uneori si este firesc sa simtim ca uneori este normal sa ne dorim singuratatea. 
Asa. Cred ca as mai putea enumera multe, totusi ma opresc aici. M-am simtit foarte bine, feminina, am reusit sa ma rup total de problemele de acasa, sa ma concentrez pe scopul cu care am venit in tabara, sa ma conectez cu mine insumi!
Mona este o femeie deosebita, stie de ce anume avem nevoie, ne intelege in totalitate, este foarte deschisa, calda, cu o afectiune rara. Este foarte profesionista, cu pregatire impecabila. Este o cautatoare, cautatoare de multe – in special de femei care doresc sa se regaseasca ca femei salbatice si este dispusa sa ajute, desigur cu o singura conditie: sa fii dispus si tu. Tu, femeie care doresti sa iti recastigi feminitatea, sa iti doresti asta:  munceste, fa efort pentru scopul tau, nimic nu vine prin magie, dar te asigur ca merita. Locatia a fost ca un colt de poveste.  Cat despre ultima seara 😊, ceva deosebit, multe rasete – hohote de ras – ne am simtit in largul nostru, babuini, tufisuri, luna senina pe varful muntelui. Un tort foarte gustos si desigur sampania. Despartirile au fost foarte grele pentru ca ne-am apropiat foarte mult, fiecare a apreciat pe fiecare. M-am intors de la Sens total schimbata, optimista, cu o incarcare pozitiva exceptionala, foarte bogata afectiv, emotional si psihic. Multumesc Psiholog Mona Georgescu – esti  o femeie deosebita. Multumesc pentru cadoul primit o carte deosebita mult dorita de mine. Multumesc tuturor participantelor, copiilor mei  si nu in ultimul rand lui Dumnezeu ca ne-a dat asemenea daruri omenesti!”
Laura Iacob, Bacau – despre SENS6: ”Draga mea Mona, in primul rand vreau sa iti multumesc ca existi si ai avut inspiratia de a crea ceva atat de minunat cum e tabara SENS. Anul acesta am experimentat alte emotii si parca mai profunde decat acum doi ani in urma (sau poate pentru ca sunt mai recente si am doar senzatia ca sunt mai puternice). Cand am plecat de la Gura Diham eram un pic agitata iar asta s-a remarcat in drumul meu cu mici peripetii prin Brasov dar si in ziua de luni. Pana si calculatorul facea glume cu mine ieri, cand incercam sa caut ceva de care aveam nevoie imi scria pe ecran “conectare…” iar in loc sa ma enervez cum faceam de obicei m-am amuzat pentru ca despre asta am discutat si in tabara. 
Noaptea trecuta gandurile s-au mai asezat si acum remarc o liniste pe care am simtit-o si in zilele petrecute in tabara. De cand am ajuns acasa am simtit schimbari in relatia cu ceilalti si mai ales in cuplu. Am avut senzatia ca partenerul s-a schimbat, dar am realizat ca eu facut schimbarea si ca citatul: ” Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” (Mahatma Gandhi) are cu adevarat un SENS. 
Nu am reusit sa fac o comparatie intre “blazonul regal” de anul acesta si cel de acum doi ani, dar mi-am propus cand ajung acasa sa verific. 
Anul acesta am invatat ca “a te iubi pe tine” inseamna printre altele sa iti iubesti corpul iar prin execitiul cu cartonasele “Cine sunt Eu?” m-a ajutat sa ma inteleg mai bine si ca am nevoie de cel putin o prietena :). 
Am aplicat exercitii pentru ochi si zona genitala care sunt extrem de simple si cu efecte mari.
Meditatia “Surasul interior” am perceput-o anul acesta mult mai intensa si am simtit cum parti ale corpului chiar se bucura cand le oferi atentie.
In ultima zi am facut o meditatie de grup care pentru mine a fost foarte puternica si am simtit ca sunt intr-o legatura invizibila cu toate fetele, de parca eram un tot. Nu stiu cum sa exprim clar in cuvinte sentimentul, dar starea a fost unica, extraordinara. 
Prin  art-terapie am redescoperit copilul din mine, bucuria jocului, culorilor si m-a cuprins un sentiment de fericire.
Am facut atat de multe in putine zile incat as dori sa le mentionez pe toate.  Dar totusi mai vreau sa mentionez tehnica ecologiei relatiei care vreau sa o aplic atat in relatia de cuplu cat si in relatia cu ceilalti, dar inca mai caut o varianta optima. Si pentru ca ne-ai oferit si stategia Disney ma voi folosi de aceasta pentru a gasi solutia pentru tehnica ecologiei astfel putand sa aplic doua tehnici invatate 🙂 .
Am descoperit ca sunt unica, minunata si am inteles ce inseama sa fii cu adevarat Femeie.  Cu ajutorul tau Mona am dat un nou SENS vietii mele. Multumesc! Sa nu uit de surpriza cu tortul si de mesajul extrem de motivational: “Draga Femeie, cine esti TU, conteaza!” Mi-a fost greu sa iti scriu pentru ca tot ce scriam era la plural si m-am amuzat cum si mintea mea face ca in tabara si vorbeste pentru altii 😛 cand de fapt este despre mine. Te imbratisez cu drag, Laura  – Caleidoscop.
P.S. Datorita mandalei personale am simtit ca asta mi se potriveste in acest an deoarece caleidoscopul este plin de culoare, in schimbare si parca pe masura ce se modifica devine tot mai luminos, echilibrat si vesel ca si viata mea.”
Mirela Pitaru, Bals – despre SENS6: ”Am atatea lucruri de spus despre aceasta tabara, incat ma tem sa nu omit ceva. O sa incep prin a marturisi ca a fost o experienta unica, ceva ce nu am mai trait pana acum. Chiar sunt curioasa ce anume ar putea-o depasi in viitor. A intrecut cu mult asteptarile mele si sunt convinsa ca o vacanta de 5 stele nu m-ar fi impresionat pe masura acestei tabere. Mi-as dori ca femeile importante din viata mea sa poata avea o astfel de experienta si imi pare rau ca nu am resursele necesare sa le pot darui asta. Sunt convinsa ca ar fi cel mai frumos cadou din viata lor.
Ateliere au avut, rand pe rand, un impact specfic asupra mea si o sa exemplific:
 • Blazonul regal si mastile m-au determinat sa recunosc anumite lucruri despre mine, pe care le stiam, dar mi-era greu sa le aduc la suprafata. Pe cat de simple par unele intrebari, pe atat de dificile devin cand trebuie sa raspunzi la ele;
 • Art- terapia a fost excelenta: din niste desene sa afli sursa problemelor tale de sanatate este absolut incredibil. Nu m-as fi gandit vreodata la asta, desi pare destul de logic;
 • Exercitiile yoga pentru ochi imi vor fi extrem de utile pe viitor pentru problemele mele de vedere;
 • Tehnica Disney poate fi esentiala in momentele in care va trebui sa gasesc solutii la diverse probleme sau conflicte, o voi exersa cand va fi nevoie. Am invidiat-o putin pe Codruta, dar sunt convinsa ca voi reusi sa o aplic si eu;
 • Tehnica ecologiei relatiei a fost foarte emotionanta pentru ca m-am regasit destul de mult in anumite aspecte. Mi-a oferit increderea ca intr-o noua relatie, daca vor aparea probleme, voi stii sa le gestionez cu ajutorul ei. Desi pare copilareasca, este extrem de veridica si simpla.
 • Meditatiile…nici nu stiu ce cuvant sa folosesc pentru ele, ar fi prea mic. Poate o sa incerc sa spun ca au fost ge-n-i-ale, desi poate parea putin. Efectiv, nu m-am gandit vreodata ca poti avea un dialog de acest gen cu corpul tau, cu inima ta. Cand spun dialog, ma refer la faptul ca ele chiar iti transmit in modul lor, reactii…si ce reactii. Pentru mine, meditatiile au fost ca o eliberare de tensiunile acumulate de-a lungul timpului. Acum, chiar ma simt gata sa-mi umplu mandala cu lucruri care sa ma reprezinte in totalitate.
Membrii grupului “al saselea SENS” au fost ca o familie: se cunosteau de-o viata, nu s-au judecat, s-au ascultat, s-au inteles, s-au sprijinit, au ras si au plans impreuna. A fost cu adevarat o armonie si o liniste in cadrul grupului si sunt convinsa ca se vor lega prietenii in viitor. Am avut senzatia ca ne-am creat in aceasta tabara o lume a noastra, ca ne-am deconectat complet de cei din jurul nostru, ca existam doar noi si atat, iar restul oamenilor faceau parte din decor. Atat de tare m-am deconectat, incat am sentimentul ca am fost plecata mult timp de-acasa. O sa-mi ia ceva timp pana ma integrez din nou in lumea mea.
Tabara SENS mi-a aratat ca pot exista momente in care sa nu ai ganduri care sa te epuizeze, existi doar TU si obiectivele tale. Pentru ca am ajuns la obiective, pot afirma cu tarie ca voi incerca sa-mi pastrez increderea pe care am capatat-o in aceasta tabara, ca voi invata sa comunic cu adevarat, sa fiu mai ferma, sa ma apreciez mai mult, sa fiu cu adevarat o femeie constienta. Poate ca nu va fi usor, nici nu-mi doresc asta, dar voi gusta la un moment dat succesul de a fi constienta de menirea pe care o am in acest univers. E frumos si emotionant sa fii mama, dar nu doar asta ar trebui sa fie menirea unei femei, iar eu am inteles asta acum si vreau sa mi-o descopar pe-a mea.
Imi doresc ca anul viitor sa mai am posibilitatea sa mai particip si sa-mi aduc si alte prietene care au nevoie de aceasta experienta. Le-ar schimba si lor traiectoria gandirii si de ce nu, chiar a vietii.
Tortul si cadoul cu mesaj mi-au aratat aprecierea Monei fata de noi. De la inceput pana la sfarsit am constatat implicarea Monei si dorinta ei de a ne fi alaturi atat emotional, cat si fizic. A fost cu totul incredibila aceasta “minune mica cu suflet mare”, care nu oboseste deloc cand vine vorba sa ajute femei care au nevoie de ea, este un adevarat exemplu pentru mine.”
Magda Prelipcean, Bucuresti – despre SENS6: ”Bună dimineața! Pentru că nu am acces la un calculator până joi, m-am decis să pun acum pe hârtie simțiri, trăiri, toate numai ale mele. Înainte să mă pun pe scris, am citit povestea lui Compostelle și cred că ar trebui s-o asculte și copiii. Am venit în tabără fiindcă am simțit că este pentru mine, și pentru prima oară în viața mea am fost HOTĂRÂTĂ. Nu am avut trăirile din aceste zile extraordinare niciodată în viața mea de aici și de acum! Impresionant este cum atâtea corpuri și suflete frumoase se pot întâlni și pot începe transformarea unică fiecăreia, împreună! Le mulțumesc că am putut fi acolo noi toate, le mulțumesc că am învățat de la ele cât de puternică sunt (am fost tentată să scriu – cât de puternice suntem – dar e despre mine ☺), că pot începe să învăț să mă iubesc și să trăiesc cu mine! A fost greu, mai ales în primele zile, a fost dens, cu mare și multă încărcătură energetică. Ziua de sâmbătă a fost cea mai frumoasă pentru mine. Plimbarea prin propriul corp mi s-a părut nemaipomenită, m-am simțit bine primită, m-am simțit ACASĂ! Mi-am dat atunci seama și “am trăit pe afta mea” cât de utile sunt energiile din propriul corp și cum ne pot vindeca și fizic. Ținându-ne de mâini (nu mai știu cum se numea meditația), m-am simțit UNA cu celelalte și în același timp EU-UNICA, am primit energiile pozitive de la fiecare și le-am dăruit-o pe a mea, să se împletească toate și să se întoarcă înapoi la mine cu ceva bun în plus. Lacrimile care-mi curgeau, nu erau de durere sau tristețe, ci de o mare liniște și bucurie, toate adunate de la FEMEILE din jurul meu și de la mine. Duminica a fost o nouă zi frumoasă, m-am bucurat și m-am simțit bine cu mine. În plus, pe drum, am vorbit, adică am comunicat cu sotul meu, după mulți ani. M-am simțit liberă să-i împărtășesc din trăirile mele, din ce-am simțit că s-a petrecut cu mine în aceste zile, fără să mă simt judecată, sau fără să-mi pese că aș putea fi judecată. S-au mai întâmplat niște lucruri neașteptate și extraordinare pentru mine despre care o să-ți povestesc. Ajung la vorba înțeleaptă a Veronicăi (pe care o admir și căreia îi doresc din tot sufletul și nu numai, să-și atingă obiectivele pentru a-și face unele noi și pentru a descoperi cât de deosebită este, cât de puternică, cât de importantă este) : “Îți mulțumesc Mona că nu ești prietena mea, ca să poți rămâne psihologul meu!” Îți mulțumesc că m-ai primit și m-ai lăsat să mă răscolesc ca să încep să mă găsesc! Făcându-mi mandala numelui, m-am simțit copil, fără griji, liberă și senină. Meditațiile pentru mine au fost deosebite și mi-am dat seama ce mult mă ajută. Trebuie să găsesc o metodă de a le face și acasă.☺ Cine sunt EU? Singurul răspuns ce-l pot da (cu ajutorul sotului meu) ar fi : EU SUNT ! Ca subiecte m-ar interesa relația ecologică cu copiii și adolescenții, relația de cuplu, cum putem schimba relația devenită toxică cu părinții care nu înțeleg că suntem adulți. Mă gândeam cum pot să-l ajut pe fratele meu să conștientizeze că are nevoie de a-și dezgropa rănile din copilărie pentru a se vindeca, pentru a continua sau mai bine-zis pentru a începe să trăiască în armonie cu el și cu frumoasa lui familie (deja nu mai este despre mine, am deviat de la subiect, scuză-mă). Nu mi-am imaginat vreodată cât de mult poate să vibreze această muzică cu mine, să mă trimită la mine, să-mi dea o stare de liniște, să-mi placă sunetele și să le asociez fără efort și fără a folosi mintea,cu imagini calde, vesele și jucăușe (unele ☺). Acum, abia aștept să vină vara viitoare, să trăiesc alte emoții, să aflu altele … M-am simțit conținută, m-am simțit BINE cu NOI TOATE, m-am simțit veselă, liniștită, eliberată, totul împreună cu NOI, ghidușele de la AL ȘASELEA SENS ! Îți mulțumesc ție și le mulțumesc dragelor pe care parcă le-aș fi știut de-o viață (nu de la început 😀) ! Cu mult drag, Magda”

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment