Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Psihologie practica: ”Norocul” si ”Ghinionul” au legatura cu ceea ce faci in mod repetat

Psihologie practica: ”Norocul” si ”Ghinionul” au legatura cu ceea ce faci in mod repetat


”Natura oamenilor este asemanatoare, doar obiceiurile lor ii diferentiaza” Confucius
Exista persoane care se considera ”ghinioniste” pentru ca nu obtin ce doresc de la viata. Exista persoane care se considera ”norocoase” pentru ca … obtin ceea ce doresc de la viata.
Indiferent in ce categorie te afli, ”norocul” sau ”ghinionul” au legatura cu obiceiurile tale.
Daca te afli in categoria ”ghinionistilor” si iti doresti sa intri in categoria ”norocosilor” (mi-e greu sa cred ca cineva si-ar dori altfel 🙂 ), va trebui sa faci schimbari multe in ceea ce priveste gandirea, comportamentul, obiceiurile. Si, nu de putine ori, si in ceea ce priveste relatiile.
Natura umana este repetitiva si bazata pe obisnuinte care ne ofera senzatia de control. Rutinele sunt importante inca de cand suntem mici, insa nu inseamna ca nu putem adauga noi rutine celor deja existente, pentru a ne extinde zona de confort fara a renunta la ea.
”Renunta la zona de confort!”
Foarte multe persoane se sperie – altele isi dau ochii peste cap – numai cand aud acest cliseu atat de folosit in sfera motivationala. Si pe buna dreptate.
Nu, la zona de confort nu se renunta: zona de confort se extinde – chiar de la o zi la alta. Pentru ca la obiceiurile/rutinele bune nu ai niciun motiv sa renunti. Nu cred ca ai renunta la igiena personala, la programul de somn sau de masa si nici la alte obiceiuri bune pe care ti le-ai format de-a lungul vientii, obiceiuri ce inca te ajuta si pe care te sfatuiesc sa ti le pastrezi. Nu cred ca ai renunta la comportamente si obiceiuri care te ajuta si s-au dovedit a fi corecte in multe situatii.
”Rezistenta la schimbare”
Ideea de schimbare vine cu noutate si este ceea ce ii sperie pe multi oameni, crescandu-le incertitudinea in timp ce familiaritatea si echilibrul par sa dispara. Toate astea dau nastere la ceea ce numim ”rezistenta la schimbare”.
Pentru a nu fi speriat de termenul ”schimbare” si pentru a nu stagna din cauza fricii de schimbare, iti sugerez sa inlocuiesti acest termen cu o viziune mai apropiata de realitate: a aduce noi obiceiuri corecte in zona de confort.
Este ceea ce ai de facut si, pe masura ce vei reusi sa faci asta, vei putea observa ca anumite obiceiuri vechi nu iti mai sunt de folos si ca dispar de la sine, fara sa te chinui prea mult sa le elimini. Este un proces frumos, prin care meriti sa treci 🙂 Fara ”frica de schimbare” si fara barierele care apar din cauza cliseului ”renunta la zona de confort”.
Asa ca, pentru a intra in categoria ”norocosilor”, trebuie sa iei decizia de a-ti aduce multe obiceiuri corecte in zona de confort – pentru ca ”norocul” si ”ghinionul” – adica succesul si esecul – au legatura doar cu ceea ce faci in mod repetat.
Daca ai rabdare sa incepi cu o mica schimbare si sa o urmaresti zi de zi, vei vedea din propria ta experienta ca la inceput puterea vechilor obiceiuri este foarte mare. Obiceiul vechi poate va mai fi bun vreodata, cine stie in ce situatie de viata, asa ca il poti ”pune deoparte” pentru mai tarziu 🙂 si sa te concentrezi pe noul obicei. Daca nu iti va mai fi de folos, se va ”elimina” de la sine, de multe ori fara sa iti dai seama.
A persevera si a avea rabdare sunt doua cerinte importante pentru orice schimbare – indiferent la ce se refera schimbarea pe care trebuie sa o faci.
Se spune ca obiceiurile vechi sunt mai puternice decat cele noi. Partial corect – pentru ca perseverenta si rabdarea iti vor arata, la un moment dat, ca puterea obiceiurilor corecte este mai mare decat a obiceiurilor care nu iti mai sunt folositoare.
La SENS – bootcamp integrativ de psihologie si dezvoltare personala pentru femei, vei avea ocazia sa inveti strategii si tehnici cu ajutorul carora iti vei extinde zona de cofort pentru a aduce noi obiceiuri corecte in viata ta, obiceiuri cu ajutorul carora te poti ”muta” din categoria persoanelor ”ghinioniste” in cea a persoanelor ”norocoase” – adica a persoanelor care se bucura de viata – fie singure, fie avand relatii de cuplu frumoase, un loc de munca cel putin satisfacator, relatii armonioase cu familia, cu prietenii, etc.
Indiferent in ce colt al tarii traiesti vino cu noi, pentru patru zile, in luna august! Pentru ca meriti! Si pentru ca cine esti TU conteaza!
Le multumesc pentru incredere doamnelor si domnisoarelor care s-au inscris pana acum si astept inca inscrieri!
Inscrierile sunt deschise pana pe 31 Iulie, insa de reducere poti beneficia doar la rezervarea locului pana pe 30 Iunie.
Detaliile pentru reducere sunt aici: http://www.minunemica.eu/sens-7-reducere/
Profita de reducere, rezervandu-ti locul pana pe 30 Iunie si … vino alaturi de noi!
Te astept cu drag,
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment