Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Nevoia de psihoeducatie pentru fete si femei

Nevoia de psihoeducatie pentru fete si femei


Traim intr-o perioada in care este din ce in ce mai vizibila lipsa informatiilor elementare in legatura cu relatiile de cuplu/familie si cu relatiile, in general.
Mi-ar placea ca tu, femeia din Romania, sa fii cu adevarat preocupata – si ingrijorata – pentru sanatatea ta emotionala si pentru echilibrul tau psihic. Mi-ar placea ca tu, femeia din Romania, sa intelegi ca psihoeducatia te ajuta sa nu-ti mai pierzi demnitatea si ca te protejeaza impotriva abuzului si violentei domestice. Si, daca ai copii, sa-i protejezi si pe ei. Mi-ar placea ca tu, femeia din Romania, sa intelegi ca daca mama ta nu a avut cum sa beneficieze de psihoeducatie, tu poti beneficia!
Umilire, jignire, abuz verbal, agresivitate pasiva (apropouri, ironizare, sarcasm, izolare in tacere), abuz fizic (lovituri, imbranceli, pumni, palme, lovituri cu piciorul), controlul salariului, confiscarea cardului de salariu, interdictii legate de prieteni si de familie, solicitarea parolelor pentru site-urile de socializare sau pentru contul de e-mail, violuri acceptate tacit de catre femei, incest negat de mama – desi copilul este speriat si ii spune ca tatal depaseste mult granitele fizice firesti, violenta domestica – toate plus multe altele, arata nu doar lipsa informatiilor elementare in legatura cu stabilirea relatiilor, ci si dezinteresul real si repetat al persoanelor abuzate fata de psihoeducatie, fata de educarea corecta si fata de situatia alarmanta in care au ajuns, pas cu pas  – indiferent de varsta, de nivelul de educatie, de nivelul salariului, de profesie, etc.
La nivel macro, statul nu este are pe lista sa de prioritati psihoeducatia. Nu are pe lista sa de prioritati educarea si protejarea femeilor si a copiilor. Si nici nu este obligatia statului sa te tina in brate. Daca parintii tai nu te-au putut creste in baza educatiei corecte si complete, asta nu inseamna ca tu nu trebuie sa te educi si ca trebuie sa ramai asa cum esti azi.  Asta nu inseamna ca a te ocupa de psihoeducatia ta nu intra in obligatia ta. Ba da, este obligatia ta si va ramane numai a ta. Atat timp cat nu vei constientiza ca ai nevoie de psihoeducatie pentru a preveni sau a stopa, macar acum, abuzul in care traiesti, vei trai in abuz si vei suporta consecintele dezinteresului tau fata de psihoeducatie.
Pentru ca sunt femeie in Romania si stiu foarte bine cum este sa te nasti si sa traiesti intr-o familie abuziva romaneasca, imi sunt cunoscuti atat toti indicatorii mioritici ai abuzului, cat si contributia – din lipsa de educatie corecta – pe care o au femeile la abuzul in care accepta sa traiasca. Repet: am crescut intr-o astfel de familie, stiu aceste doua ”modele” pe de rost: abuzatorul, persecutroul, tiranul si victima, impaciuitorul, sacrificatorul.
In plus, lucrez zi de zi cu femei – majoritatea, in relatii abuzive.
Tocmai pentru ca am un istoric de familie abuziva, pentru ca activitatea mea profesionala presupune, printre altele, lucrul cu victimele abuzului si pentru ca statul roman nu are pe agenda sa psihoeducatia, am creat SENS – cel mai complex program destinat femeilor si adaptat femeii contemporane din spatiul romanesc.
Pentru cine este SENS?
SENS este pentru toate femeile, insa in mod special este pentru femeile care:
  • au inteles ca au nevoie de informatii corecte in ceea ce priveste iesirea din suferinta
  • au inteles ca au nevoie de educatie corecta in ceea ce priveste relatiile
  • nu mai apeleaza la teoria conform careia ”le stiu ele pe toate”
  • au inteles cu adevarat ca trebuie sa se responsabilizeze pentru viata lor si isi doresc sa invete ce au de facut in aceasta directie si cum sa mentina schimbarile facute
  • au inteles ca o relatie poate fi dezechilibranta sau poate fi hranitoare si au realizat ca tine doar de ele sa sesizeze de la inceput dezechilibrele si ce au de facut atunci cand apar aceste dezechilibre
  • isi doresc relatii de tip adult-adult
  • isi doresc echilibru nu doar din punct de vedere teoretic, ci sunt dispuse sa investeasca in ele pentru a invata si ce au de facut pentru acest echilibru
  • isi doresc sa invete cum sa fie bine cu ele si sa pastreze armonia in viata lor
Prin urmare, articiparea la SENS te va ajuta sa afli cum poti reveni la tine cu ajutorul psihoeducatiei. Pentru ca psihoeducatia asigura echilibrul emotional al oricarei femei si pentru ca tu iti doresti ca echilibrul sa revina in viata ta, te astept cu drag alaturi de noi pe 7 August, la Predeal!
SENS te protejeaza impotriva dezechilibrelor la care te expun relatiile si viata moderna – vino cu mine 5 zile pentru a fi bine cu tine toata viata!
Invata strategii corecte adaptate situatiei tale, strategii care functioneaza pe termen lung – asa cum ai nevoie.
Nu mai cocheta cu suferinta – pana acum, 9 grupuri au beneficiat de cel mai complex program destinat femeilor si adaptat femeii contemporane din spatiul romanesc. Nici macar una dintre participantele de pana acum nu se mai afla intr-o relatie abuziva, toate si-au insusit nu doar informatiile corecte, insa le-au si aplicat cu usurinta in viata lor, mentinand pe termen lung schimbarile, odata ce si-au construit fundatia sanatoasa la SENS. 
Vino cu noi, in aceasta vara – inscrierile pentru grupul cu nr.10 sunt deschise.
Profita de discountul la inscriere si vino impreuna cu o prietena, cu o colega, cu sora sau cu mama ta – pentru ca si ele au nevoie sa iasa din abuz.  Veniti impreuna – reducerile se cumuleaza!
Informatii pentru inscriere, aici: http://www.minunemica.eu/predeal-7-11-august-2019-sens-bootcamp-pentru-femei/
5 zile doar pentru tine!
PREDEAL, 7-11 August 2019! De cand nu ti-ai mai oferit timp? In aceasta vara poti face asta! Nu ezita si inscrie-te acum pentru a beneficia de pretul de discount!
Pentru ca psihoeducatia previne, protejeaza si ajuta, te astept cu blandete si caldura la SENS 10 – un bootcamp pentru femei!
Mona Georgescu
Psihosexolog, psiholog clinician de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului)
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala si Educatie Relationala
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com / telefon: 0722.501050
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment