Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Sunt eu, intuitia ta! Ma recunosti?

Sunt eu, intuitia ta! Ma recunosti?

Ce stim despre intuitie? Cati dintre noi o recunosc? Cati dintre noi o pot folosi? Cand ne poate ajuta? O putem dezvolta?

“Daca intuitia ar veni prin raze sau unde, am putea fabrica un instrument pentru a le capta.”

– Osho –

Experientele interioare pe care cu totii le avem sunt – uneori – puse la indoiala chiar de noi si – de cele mai multe ori – de mediul in care traim.

Cine vorbeste despre asemenea experiente stie ca e nevoie mai mult decat de curaj pentru a vorbi altora despre ele – in momentul in care aproape sigur vei fi luat peste picior sau – in cel mai bun caz – se va gasi cineva sa schimbe subiectul.

Cum spunea C.G.Jung: “Nimeni nu este in masura, daca nu cunoaste cu adevarat experienta interioara, sa convinga pe un altul ca ea exista. Doar cuvantul – oricat de bine intentionat ar fi el – nu va convinge niciodata pe nimeni”.

Nu exista experienta interioara decat atunci cand ea este traita profund, iar intuitia se leaga in mod frecvent de intensitatea acestui tip de traire. Nu exista o singura cale “corecta” de a fi o persoana intuitiva – sunt nenumarate stiluri intuitive, in functie de intelepciune interioara a fiecaruia.

Acest al saselea simt este o trasatura cu care ne nastem, fiecare dintre noi avand capacitatea de accede la intuitie – ea nu este un dar rar intalnit, ci se revarsa asupra tuturor, zi de zi.

Reprezentand un extraordinar salt de la nimic la existenta, unii o incadreaza in asa-numitul “paranormal”, altii au simtit-o ca pe o strafulgerare sau o senzatie puternica in zona stomacului, alte persoane o descriu ca fiind o voce subtire care se adreseaza in soapta.

Dupa cum gimnastica, joggingul si alte sporturi ne ajuta sa avem o forma fizica buna, dezvoltarea intuitiei este una dintre caile prin care putem ajunge la o forma buna interioara.

Pe masura ce ne dezvoltam capacitatea intuitiva si constienta, raspunsurile primite pe cale intuitiva vor evolua. Cu cat intuitia se dezvolta mai mult, cu atat mai clare pot deveni raspunsurile.

Cand ne este de folos al saselea simt?

–  cand suntem in situatia de a alege intre mai multe posibilitati pentru a o ajuta pe cea mai buna sa se materializeze

–  cand iti analizezi propriile vise si intelegi sensul lor adevarat pentru tine

–  cand trebuie sa actionam cu o mai mare incredere in propria forta interioara

–  cand experimentam bucuria pura a descoperirii unui talent si il folosim, desi nu am stiut niciodata ca il avem.

Omul primitiv isi folosea mult mai mult partea dreapta a creierului decat o facem noi in prezent. De ce? Pentru ca supravietuirea sa depindea de instinctul si propria sa intuitie: putea sa cunoasca schimbarile vremii, miscarile geologice si comportamentul animalelor; trebuind sa isi asigure hrana prin activitati de vanat, pescuit etc., acest lucru ii solicita nu doar cele cinci simturi, ci si pe cel de-al saselea, care il ghida spre locul unde putea sa gaseasca hrana, dar sic and sa fuga atunci cand se afla in situatia de pericol.

Progresul speciei umane a determinat folosirea predominanta a emisferei stangi, considerandu-se ca simtul intuitiv folosit de predecesorii nostri este inutil, in conditiile in care  mijloacele de informare  s-au dezvoltat din ce in ce mai mult, de la o generatie la alta.

De-a lungul timpului, s-a pastrat obiceiul de a apela la predictiile oracolelor,ale prezicatorilor sau ale samanilor si, in zilele noastre, este cunoscut faptul ca exista clarvazatori cu capacitati deosebite care sunt solicitati sa isi ofere ajutorul in diverse domenii (comercial, politic, militar, expertiza criminalistica etc.)

Omul modern are intuitia “corupta’, asa cum afirma Osho, intuitia barbatului fiind aproape in intregime corupta, insa a femeilor nu. Flerul femeilor este, insa, doar un fragment de intuitie.

Si totusi … in epoca pe care o traversam, pe masura ce computerele preiau din ce in ce mai mult din functiile emisferei stangi … succesul nostru si, de ce nu, supravietuirea noastra ca rasa … depind de dezvoltarea acelei gandiri pe care computerele, oricat de performante ar fi, nu o pot dobandi.

Singurul lucru de care avem nevoie pentru a ne dezvolta intuitia, este sa avem o minte deschisa si sa acceptam ideea ca totul se poate sa fie mai bine decat acum.

Daca suntem cat se poate de deschisi, vibratiile ne pot ghida: fiind flexibili in gandire si comportament, vom incepe sa fim calauziti de al saselea simt, vom incepe sa nu mai opunem rezistenta si, prin raspunsurile pe care le vom primi si care se vor materialize, sesizam ca parca am fi intr-un joc cu Universul.

Flexibilitatea gandirii si a atitudinii va da la o parte Egoul, care va mai rula, totusi, monologul aparent de neintrerupt. Egoul va spune ca ratiunea e mai importanta, ne va mai invada cu tipare de gandire nefunctionale, nu va lasa sufletul sa preia conducerea si ne va duce la acelasi previzibil impas.

Cu cat iti lasi Egoul sa se agate de tipare de gandire si comportament, de frustrari, de neimpliniri, de resentimente, cu atat calea increderii in propriile vibratii va fi mai inaccesibila.

Mona Georgescu

 

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment