Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Mijloace terapeutice metaforice integrate: Bucuresti, 12-13 Iulie

Mijloace terapeutice metaforice integrate: Bucuresti, 12-13 Iulie

CENTRUL INTERNATIONAL PENTRU RESURSE SI FORMARE

ALFRED ADLER

In cadrul programului de formare continuă

„ABORDĂRI TERAPEUTICE EXPRESIV-CREATIVE.*

De la cuvânt la imagine, prin trăire și înapoi la semnificație “

sustinut de Ramona Andrei**

terapeut adlerian, formator si supervizor

va invitam la Modulul III

Mijloace terapeutice metaforice integrate

Grupul, corpul, povestea si mandala ca si punti catre mintea neconstienta

Bucuresti, 12-13 iulie

Suntem fiinte intregi si ne miscam prin viata intregi. Intregul insa „vorbeste” cu vocea logicii noastre private, prin puterile pe care alegem sa ni le recunoastem (sau nu), catre directiile pe care le vedem si le acceptam in harta noastra mentala, pe baza experientelor de viata pe care le-am asimilat.

Prin mijloace terapeutice metaforice putem accesa setul nostru de convingeri in profunzimea si complexitatea lui si putem transforma acest sistem de convingeri, astfel incat sa devina o poarta catre potentialul nostru. Ca terapeuti, invatam de la mijloacele metaforice si simbolice sa „auzim” ritmul vietii clientului si sa-i vedem directia constructiva si pro-activa.

Folosind expresia dinamicii grupului de care apartinem, putem sa intelegem unde sunt incongruentele, care ne sunt asteptarile si unde se naste conflictul in spatiul de grup. Corpul ne va ghida catre emotiile nostre si le vom oglindi prin postura si miscare. Povestea ne va invata despre limbajul complex al mintii si despre creativitatea ei. Mandala ne invata despre geometrie si simetrie la nivelul mintii si ne ofera oportunitatea sa ne intoarcem la un mod de functionare integrat si coerent.

Va  invitam asadar sa descoperiti capacitatea multidimensionala de exprimare si echilibrare a corpului, prin metafore-grup, metafore-corp, metafore-poveste si metafore-mandale, in procese terapeutice integrate si integratoare, in care corpul, mintea si emotiile se vor exprima in modalitati complexe, intr-o tendinta naturala catre homeostazie.

Workshop-ul se adreseaza psihoterapeutilor, consilierilor scolari (se poate aplica foarte bine in terapia/consilierea individuala si de grup a  copiilor si adolescentilor), coach-ilor sau facilitatorilor ca si acelor persoane care simt sa invete sa lucreze cu propriile emotii  pentru a-si constientiza si transforma stilul de viata.

* Programul ABORDARI TERAPEUTICE CREATIV-EXPRESIVE cuprinde 3 module:

I. Metafora ca si instrument terapeutic holist

II. Art-terapie pentru minte-inimă-corp.

III. Mijloace terapeutice metaforice integrate.

…si este creditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania cu 48 credite (cate 16 credite pentru fiecare modul). Participarea la fiecare modul nu este conditionata de participarea la intregul program, fiind certificata cu numarul corespunzator de credite.

** Ramona Andrei este psihoterapeut adlerian, psiholog principal autonom, formator adlerian si supervizor, cu mai bine de 7 ani de practica terapeutica individuala si de grup, formare in psihoterapia adleriana, experienta de facilitare si supervizare individuala si de grup, art-terapeut si coach adlerian in formare.

Unde? In Bucuresti…locatia va fi anuntata in functie de numarul de participanti

Cand? 12-13 iulie, in fiecare zi de la 10.00-18.00

Cost?  200 RON

Inscrieri si detalii: Ramona Andrei, email: ramonaandrei@alfredadler.ro, tel. 0721235056

1


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

Add a Comment