Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Metafora – instrument terapeutic holist. Bucuresti, 10-11 Mai

Metafora – instrument terapeutic holist. Bucuresti, 10-11 Mai

CENTRUL INTERNATIONAL PENTRU RESURSE SI FORMARE Alfred Adler
 
In cadrul programului de formare continuă
„ABORDĂRI TERAPEUTICE EXPRESIV-CREATIVE.*
De la cuvânt la imagine, prin trăire și înapoi la semnificație “
 
sustinut de Ramona Andrei**
terapeut adlerian, formator si supervizor
 
va invitam la Modulul I
METAFORA CA SI INSTRUMENT TERAPEUTIC HOLIST
Bucuresti, 10-11 mai
 
Mintea noastra inregistreaza informatii despre viata sub forma de imagini si le fixeaza si extrage concluzii pe baza gamei emotionale invatate. Asta ne duce adesea catre concluzii limitatoare despre noi sau despre viata, pe care le confirmam mai apoi printr-o selectivitate educata a mintii. Se creaza astfel un limbaj codificat al mintii, simbolic si metaforic, incarcat cu emotii si incadrat in imagini complexe, care se formeaza pe parcursul multor experiente de viata care urmeaza acelasi tipar.
 
Pentru a reusi sa accesam acest “cod” si pentru a reusi sa schimbam “setarile” mentale avem nevoie sa vorbim aceasi “limba” cu mintea noastra…si asta presupune sa accesam realitatea sa metaforica pentru a promova schimbarea si evolutia.
 
In acest workshop va invitam sa descoperiti puterea, magia, aplicabilitatea metaforei spontane in terapie, consiliere si dezvoltare personala, sa descoperim impreuna care sunt valentele acestei metode de lucru, cum poate fi aplicata in terapia de scurta durata, cum putem ancora o intentie prin metafora si cum putem folosi amintirea timpurie ca si metafora.
 
Workshop-ul se adreseaza psihoterapeutilor, consilierilor scolari (se poate aplica foarte bine in terapia/consilierea de scurta durata), coach-ilor sau facilitatorilor ca si acelor persoane care simt sa invete sa lucreze cu propriile metafore pentru a-si constientiza setul complex de convingeri despre sine, viata si ceilalti.
 
* Programul ABORDARI TERAPEUTICE CREATIV-EXPRESIVE cuprinde 3 module:
I. Metafora ca si instrument de lucru holist
II. Art-terapie pentru minte-inimă-corp.
III. Mijloace terapeutice metaforice integrate.
…si este creditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania cu 48 credite (cate 16 credite pentru fiecare modul). Participarea la fiecare modul nu este conditionata de participarea la intregul program, fiind certificata cu numarul corespunzator de credite.
 
** Ramona Andrei este psihoterapeut adlerian, psiholog principal autonom, formator adlerian si supervizor, cu mai bine de 7 ani de practica terapeutica individuala si de grup, formare in psihoterapia adleriana, experienta de facilitare si supervizare individuala si de grup, art-terapeut si coach adlerian in formare.
 
Unde? In Bucuresti – locatia va fi anuntata in functie de numarul de participanti
 
Cand? 10-11 mai, in fiecare zi de la 10.00-18.00
 
Cost?  200 RON
 
Inscrieri si detalii: Ramona Andrei, email: ramonaandrei@alfredadler.ro, tel. 0721235056
1


About the Author:

Multumim pentru interesul acordat recomandarilor de carti si de evenimente. Materialele extrase din carti pe care le vei gasi pe acest site, sunt puse la dispozitie prin amabilitatea editurilor partenere ale site-ului MinuneMica.eu si se afla sub protectia drepturilor de autor si a legii copyright-ului. Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea partiala sau integrala a acestor materiale prin mijloace mecanice sau electronice, este interzisa. De asemenea, mai multe informatii despre evenimentele asupra carora te poti informa pe acest site, poti obtine de la organizatorii acestora, ale caror coordonate le gasesti in materialele de promovare.

Discussion

Add a Comment