Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Meditatie pentru impamantare

Meditatie pentru impamantare


Asa cum am promis, revin cu una dintre meditatiile pentru impamantare, meditatie extrasa din cartea pe care am prezentat-o pe site saptamana trecuta. Daca nu ai citit articolul anterior, il poti accesa aici: Impamantarea – instrument de baza in medicina intuitiva.
Este vorba despre cartea ”Medicina Intuitiva – conexiunea intre energia subtila, meditatie, echilibru si intuitie” scrisa de Francesca McCartney –  medic si practicant al medicinii intuitive. Cartea este publicata de Editura Mix, partener educational al site-ului www.minunemica.eu. 
Iti recomand cu mare, mare drag si aceasta carte si acum te invit sa inveti una dintre meditatiile contemplative pentru impamantare.
Beneficiile practicarii meditatiei sunt cunoscute, iar stiinta le-a confirmat: reducerea starilor de anxietate, disparitia treptata a starilor de agitatie interioara si de insomnie, prin relaxarea corpului emotional; eliminarea treptata a starilor de iritabilitate, frica, nerabdare; imbunatatirea atentiei, a concentrarii si a memoriei, cresterea gradului de compasiune si de empatie, cresterea nivelului de creativitate si cresterea capacitatii de a gasi solutii la problemele cu care ne confruntam – sunt doar cateva dintre beneficiile practicarii meditatiei, indiferent de tipul de meditatie ales.
In extrasul de mai jos vei intalni frecvent expresia ”sanctuarul meditatiei” – se refera la hipotalamus, nu la un spatiu exterior. 
Este vacanta, vremea este tocmai potrivita pentru a practica aceasta meditatie undeva in aer liber, stand descult in iarba. 
MEDITAŢIE PENTRU ÎMPĂMÂNTARE ÎN POZIŢIA ŞEZÂND
Staţi într-un scaun confortabil, cu tălpile pe pământ, cu spatele drept, iar braţele şi mâinile în poziţie de repaus.
Stabiliţi comunicarea cu voi înşivă centrându-vă atenţia în sanctuarul meditaţiei. Respiraţi lent şi cu blândeţe. Faceţi din această focalizare lucrul cel mai important pe care îl efectuaţi în momentul acesta. Expiraţi orice gânduri sau sunete care vă distrag şi readuceţi-vă cu blândeţe atenţia către respiraţie. Focalizaţi-vă un minut pe respiraţie.
Cu atenţia prezentă în sanctuarul meditaţiei, vizualizaţi energia spiritului vostru ca fiind culoare, simbol sau cunoaştere; experimentaţi energia sinelui vostru ca spirit. Vizualizaţi un curent al energiei voastre spirituale pornind din centrul sanctuarului meditaţiei şi mişcându-se vertical prin corp, în jos, către centrul pământului. Vizualizaţi ancorarea spiritului vostru prin intermediul corpului, în Pământul Mamă. Simţiţi şi vedeţi cum spiritul vostru este prezent într-un mod mai plenar în corpul vostru.
Salutaţi-vă corpul, lăsaţi energia emoţională să cadă la pământ şi simţiţi rezonanţa lentă, densă a câmpului de forţă al pământului. Percepeţi pulsul planetei – bătaia inimii Pământului Mamă. Această pulsaţie ritmică este câmpul de forţă electromagnetică al pământului, care ne îmbăiază continuu corpul într-un curent vindecător natural.
Îndreptaţi-vă atenţia asupra primei chakre, situată la baza şirei spinării. Evocaţi o imagine care să reprezinte împământarea voastră emoţională. Aveţi încredere în primul lucru care vă vine în minte. Vizualizaţi cum simbolul acela al împământării emoţionale se conectează organic de la baza coloanei vertebrale şi aruncă o ancoră jos, către centrul pământului. Creaţi un element de legătură în interiorul pământului, de care să se prindă simbolul acesta. Simţiţi atracţia gravitaţiei în tot corpul. Vizualizaţi cum împământarea aceasta emoţională se extinde în întregul vostru corp şi-l trage pe tot în jos în centrul pământului. Menţineţi un moment sentimentul acesta.
Coborâţi-vă atenţia către chakrele de la nivelul labelor picioarelor, situate în talpă. Vizualizaţi-le deschizându-se precum florile. Simţiţi pulsul pământului sub picioare. Vizualizaţi cum vă plantaţi picioarele în pământ. Exersaţi menţinerea chakrelor de la picioare deschise tot timpul, pentru a vă consolida legătura cu pământul şi pentru a merge astfel prin lume cu uşurinţă şi graţie.
Readuceţi-vă atenţia în sanctuarul meditaţiei şi respiraţi o dată adânc, inspirând şi expirând. Concentraţi-vă asupra întregului corp. Percepeţi şi vedeţi toate zonele unde se află energie blocată. Examinaţi pentru a găsi zone cu energie nesănătoasă: lumină îngheţată sau congestionată, culori întunecate sau orice simbol sau prezenţă care simţiţi că nu sunt în armonie cu starea voastră de bine.
Vizualizaţi cum forţa gravitaţiei atrage fiecare dintre zonele încărcate negativ, îndepărtând magnetic toată energia nesănătoasă din locul respectiv şi scurgând-o în inima pământului. Vizualizaţi o valvă sau o ţeavă de evacuare care permite energiei să curgă liber în jos. Exersaţi eliminarea energiei negative şi curgerea ei în jos.
Stabiliţi comunicarea cu voi înşivă, salutându-vă cu vocea interioară. Din centrul sanctuarului meditaţiei reafirmaţi-vă legătura cu pământul. Vedeţi şi simţiţi energia voastră spirituală din centrul sanctuarului şi vizualizaţi un curent ce vă întruchipează pe voi ca spirit şi care se mişcă prin corpul vostru şi se conectează cu centrul pământului.
Lăsaţi-vă din nou energia emoţională să cadă la pământ. Îndreptaţi-vă atenţia către prima chakra, vizualizaţi simbolul pentru împământarea emoţională şi vedeţi cum simbolul respectiv se extinde cât tot corpul vostru pe măsură ce-l vizualizaţi coborând către centrul pământului. Procedând astfel împământaţi corpul vostru emoţional.
Fiţi în centrul sanctuarului meditaţiei. Menţineţi această meditaţie de împământare timp de un minut.
Practică observaţională: notare în jurnal
Veţi obţine maximumul de la această secţiune de practică introspectivă dacă scrieţi toate întrebările şi răspunsurile lor într-un jurnal. Cea mai bună modalitate pentru a integra experienţa este să răspundeţi la întrebări imediat după încheierea unei meditaţii contemplative.
Înainte de a scrie în jurnal rezervaţi-vă câteva momente pentru a reflecta asupra unor întrebări generale: cum vă simţiţi când sunteţi împământaţi? S-ar putea să fie vorba despre o senzaţie diferită de cele cu care sunteţi obişnuiţi. Vă place? Vă simţiţi confortabil? E posibil să aveţi nevoie de un timp pentru a vă obişnui cu sentimentele pe care le aveţi atunci când sunteţi împământaţi, dar odată ce v-aţi deprins cu ele vă veţi întreba cum aţi trăit până atunci fără împământare.
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment