Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Mama Pamant, Te Rugam Iarta-ne …

Iarta-ne pentru ca nu stim sa pretuim faptul ca ne-ai dat Viata si pentru ca nu stim sa pretuim Frumusetea cu care ne inconjori in fiecare clipa.

Suntem prea ocupati sa obtinem rapid avantaje personale, suntem prea grabiti catre nu se stie ce, ne lasam usor manipulati de imagine si de bani si pretindem din ce in ce mai mult de la noi, de la cei din jurul nostru si, fara sa ne dam seama, cerem prea mult de la tine.

Si nu oferim nimic in schimb.

Si nici macar nu iti multumim pentru toata Abundenta si pentru toate resursele pe care ni le oferi neconditionat si pe care le folosim, de cele mai multe ori, in moduri gresite.

Intelegem ca te-ai suparat pe noi, intelegem ca iti este greu sa ne mai sustii, intelegem ca am abuzat de Bunatatea ta, de Blandetea ta, de Dragostea ta si ne-am folosit de toate acestea mai mult decat am avut nevoie si mai mult decat am avut voie.

Invatam foarte greu si numai din experiente dure ca civilizatia nu inseamna exces, ca progresul este de fapt un regres si ca evolutia asa cum ne este pretinsa, este calea sigura spre involutie.

Uitam ca suntem un Intreg, uitam ca adevarata noastra natura are la baza Iubirea, Compasiunea, Interdependenta, Bucuria, uitam ca ne trebuie foarte putin pentru a fi fericiti, uitam sa te iubim asa cum te iubeau inaintasii nostri.

Va suparam pe rand … uneori pe tine, alteori pe Tatal Cer … rabdati un timp, apoi  ne certati si apoi ne iertati … uneori ne si pedepsiti si apoi iar ne iertati … dar nu trece mult si  iar va suparam…  pentru ca nu mai stim sa traim frumos, nu mai stim sa traim in Recunostinta fata de tot Ceea Ce Este, nu mai stim sa traim in Iubire, nu mai stim sa traim in Comuniune cu voi, cu Natura, cu Divinitatea.

De ce va suparam? Pentru ca ne simtim singuri, nu ne iubim si nu ne acceptam asa cum suntem, incercam sa ne ”reinventam” conform sugestiilor repetate ale  altora desi suntem perfecti asa cum suntem si nu e nimic de ”reinventat”, nu ne acceptam limitele – in schimb testam limitele  si granitele tale, nerespectandu-le – , ne prefacem ca suntem multumiti, dar de fapt traim in frica … frica de singuratate, frica de a nu fi acceptati, frica de a nu fi iubiti, frica de a fi exclusi, frica de moarte … traim in frica  – o frica a noastra, dar multiplicata de fricile pe care le preluam de la cei din jur, frici si temeri induse si pe care le absorbim, inconstient … frici induse cu grija si carora, din neatentie, din necunoastere, le cedam increderea in sine si puterea noastra interioara …

Toate ne determina sa avem pretentii si cerinte din ce in ce mai mari si sa complicam lucrurile, ne determina sa traim altfel decat Simplu si Frumos. Cu totul altfel.

Nu mai stim sa traim in Simplitate, Smerenie si Iubire, nu mai avem de unde sa invatam Simplitatea, Smerenia si Iubirea, nu mai avem printre noi prea multi Oameni care sa ne inspire prin insasi Simplitatea, Smerenia si Iubirea lor si pe care sa ii consideram adevarate modele, suntem prea tulburati de diversele crize pe care singuri le-am declansat, dam vina unii pe altii, ne razbunam si reactionam la intamplare, nu mai stim sa traim in Inima, nu mai stim sa traim centrat, ne-am dus prea mult spre periferie, traim la intamplare, dar nu facem decat sa mimam Viata.

Am incurcat simtul masurii, nevoile si realitatea cu dorintele si placerile si traim mult prea mult in iluzii.

Uneori stim ca nu asa trebuiau sa se intample lucrurile, dar nu ne putem opri.

Si atunci ne opresti tu. Pentru ca ai tot dreptul sa fii suparata pe noi.

Traim intr-o asemenea stare de inconstienta, incat nici nu ne dam seama ca gresim, ca ar trebui sa ne simtim vinovati  si, in consecinta, sa reparam greselile trecute si recente.

Si totusi, Mama Pamant, te rugam inca o data: IARTA-NE!

Mona

*Nota: Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea acestui text – partial sau in intregime – prin mijloace electronice sau mecanice, este interzisa.3


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. cristina tudorache  March 17, 2011

  Iuresul vietii si viteza in care traim sunt dintr-o data frante de forta TA. Suferim, plangem, pierim si speram sa nu se mai intample.
  O clipa doar ar trebui sa ne oprim, sa privim in sus si sa ne intrebam pana cand sufletul nostru se va lovi de pragul de sus, pentru a-l vedea pe cel de jos? Durerea imensa a Japoniei ar trebui sa ne determine ca – in sfarsit – sa putem raspunde stravechii intrbari “de ce?”

  (reply)
 2. panica doina  March 18, 2011

  Am fost ,,avertizati” si totusi suntem rai cu ,,Mama Pamant’,,’Cel mai celebru si mai controversat profet al tuturor timpurilor, Nostradamus a prezis in centuriile sale, cu sute de ani inainte, cele doua razboaie mondiale, i-a anuntat pe primii doi Antihristi (Napoleon si Hitler) si a prevazut catastrofele naturale de la cumpana dintre milenii. Tot el prooroceste venirea celui de al treilea Antihrist din lumea araba si declansarea unei mari conflagratii mondiale in preajma anului 1999. Desi catrenele sale(destul de obscure, de altfel) au lasat loc interpretarilor, de-a lungul timpului, evenimntele au vorbit de la sine iar exegetii sai au ajuns la concluzia ca prezicerile marelui clarvazator s-au implinit pana acum in proportie de 70 la suta.
  Chiar daca mesajele lui Nostradamus pentru posterioritate nu sunt dintre cele mai optimiste, sa nu plecam totusi de la premiza ca aceste profetii ar reprezenta viziunea unui destin implacabil, care apasa asupra omenirii. Sa le percepem mai degraba ca pe un semnal de alarma adresat noua, tuturor, deoarece numai de noi depinde sa nu devenim simple marionete in mana destinului.”
  Nu stiu ma gandesc si eu uneori la ce a scris si la multe altele.

  (reply)
 3. Mica  March 20, 2011

  Nu toti oamenii suntem rai cu Mama Pamant, eu, lipsita de modestie, afirm ca am ingrijit-o in toate cele patru anotimpuri si i-am multumit de fiecare data nu numai pentru roadele bogate, ci chiar si pentru un firicel de iarba verde.
  Exista insa anumite comunitati care ajuta la declansarea anumitor dezastre.
  Doamne ajuta-ne sa nu ne pierdem mintile!

  (reply)

Add a Comment