Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Iubirea te iubeste mereu

Iubirea te iubeste mereu

Astazi te invit sa citesti un articol scris de primul oaspete drag pe care l-am invitat sa scrie pentru noi in 2012, Delia Muresan. Delia este Spiritual Coach si locuieste in Cluj Napoca, dar raspandeste iubire si lumina oriunde este chemata.

Te invit cu drag sa citesti insemnarile Deliei despre iubirea pe care trebuie sa o invatam zi de zi.

Lectura placuta!

„Sa iubesti inseamna sa raspandesti lumina” 

– Rainer Maria Rilke –

Iubirea te iubeste mereu spunea H.W.L.  Poonja… asadar iubirea nu ne paraseste niciodata, e intotdeauna acolo, insa noi uitam sa ii dam atentie, uitam sa o hranim, uitam sa o udam.. uitam chiar ca exista.

Iubirea exista in noi… insa atunci cand suntem raniti o inchidem cu un lacat si spunem ca nu o vom mai deschide niciodata, spunem ca nu vom mai lasa pe nimeni sa se apropie de inima noastra, ca nu vom mai dori pe nimeni si iubirea nu mai curge de acolo… si o data ce facem asta inchidem si iubirea de sine si astfel saracim… devenim papusi fara viata si viata trece…

Am invatat ca testul cel mai important in viata este sa inveti sa primesti, sa primesti iubirea care este raspandita peste tot. Sa lasi usa deschisa ca iubirea din sufletul tau sa primeasca si mai multa iubire si inima ta sa creasca de viata, de traire.. de armonie.

Ca sa primesti iubire poate fi mult mai infricosator decat sa o oferi… dar este sansa ta pentru o viata implinita. Si nu uita ca a darui inseamna tot a primi, pentru ca de fapt tot tie iti daruiesti.

Rilke spunea „sa iubesti inseamna sa raspandesti lumina”. Vei lumina si deschide posibilitati nebanuite, vei da viata unor idei si iti vei implini vise. Oare ce poate fi mai frumos.. sa traiesti in lumina si iubire?!

Invat despre iubire zi de zi, las usa iubirii deschisa, experimentez si primesc. Nu exista lectii despre iubire, nu exista explicatii despre cum sa traiesti cu iubirea… sau cel putin eu nu le stiu… iubirea se traieste, sufletul tau traieste iubirea in atatea feluri incat si tu vei fi surprins, e de ajuns sa fii deschis.

Nu lasa frica sa iti inchida cu lacat iubirea… iubirea dizolva frica.. e de ajuns sa iti doresti si magia iubirii te va molipsi si va deschide orice lacat.

In speranta ca vei dori sa iti deschizi inima spre iubire, iti ofer un exercitiu pe care l-am gasit in cartea lui John Welwood, Iubiri perfecte, relatii imperfecte.  Se numeste Blandetea Iubitoare:

Sunt mai multe fraze pe care le spui in expiratie. Dupa ce ai spus fiecare fraza de cateva ori, respira in liniste, pentru a-ti permite sa simti ceea ce evoca.

Inspira si cand inspiri, inspira in centrul inimii, in mijlocul pieptului si apoi spune incet fraza cand expiri: „Fie sa traiesc cu inima deschisa”. 

Rosteste-o de cateva ori.  Dupa ce rostesti expresia, simte ce e acolo. Daca simti energia inimii, deschidere sau caldura, permite-ti sa o experimentezi. Daca nu simti nimic, lasa lucrurile asa si repeta fraza pe timpul expiratiei.

Apoi spune urmatoarea fraza: Fie sa ma ocup de tot ceea ce innoureaza inima.

Dupa ce spui asta, observa orice obstacole care ar putea exista in fata inimii deschise, cum ar fi nerabdarea, frica, iritarea, apatia, resentimentul sau judecatile. Vezi daca poti pur si simplu sa extinzi caldura blandetii iubitoare asupra acestor stari mentale, ca si cum ai lasa razele soarelui sa atinga norii de pe cer. Nu judeca sau incerca sa corectezi ceva.

Urmeaza apoi fraza: Fie sa fiu treaz in acest moment asa cum este el.

Aceasta este o incurajare mai generala de a accepta orice traiesti. Dupa ce o rostesti, fii pur si simplu constient de orice senzatii, perceptii, sentimente sau ganduri care sunt prezente acum lasandu-le sa fie pur si simplu acolo.

Apoi spunem: Fie ca inima tuturor fiintelor sa fie treaza.

Cu aceasta fraza, simte extinderea blandetii iubitoare catre toate fiintele. Faci asta prin a-ti dori ca inima lor sa fie treaza, sa ofere acces inimii deschise – care este sursa adevaratei paci si bucurii. Poti incepe prin a te gandi la cineva apropiat tie si dorindu-i persoanei asta. Apoi, ai putea-o extinde asupra tuturor fiintelor, mai ales asupra celor care sufera, sunt pierdute sau deconectate de ele insele. Daca vrei, poti sa-ti imaginezi populatii de pe planeta care sufera sau sunt agresive.

Si apoi incheiem cu prima fraza: Fie sa traiesc cu inima deschisa.

Nu uita… iubirea te iubeste mereu si niciodata nu te paraseste.

Va doresc inimi deschise pline de iubire!

Delia Muresan

Delia este fondatoarea Asociatiei Schimbare Pozitiva (www.schimbarepozitiva.ro), aducand o noua perspectiva asupra vietii si alaturi de echipa ei, ii ghideaza pe oameni atunci cand acestia trec prin momente de cumpana.

Delia este certificata in Terapia cu Ingeri de catre Charles Virtue si Tina Marie si te introduce in lumea ingerilor, o lume fascinanta, ingerii fiind tot timpul alaturi de tine si abia asteapta sa raspunda la nelinistile pe care le ai.

Psiholog de meserie, crede cu tarie ca fiecare avem un dar care se „cere” descoperit si ca orice drum spre dezvoltare personala duce pana la urma spre spiritualitate. E nevoie doar sa fii TU.

Delia poate fi contactata la adresa: delia.muresan@schimbarepozitiva.ro3


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. petronela  January 20, 2012

  iti multumesc ca mi-ai venit in intampinare cu acest articol,cand eu imi puneam intrebari despre iubire..
  te imbratisez cu recunostinta!

  (reply)
 2. Cristina Fota  January 20, 2012

  La inceputul articolului spui “Nu exista lectii despre iubire, nu exista explicatii despre cum sa traiesti cu iubirea… sau cel putin eu nu le stiu… iubirea se traieste,” si apoi “iti ofer un exercitiu pe care l-am gasit in cartea lui John Welwood, Iubiri perfecte, relatii imperfecte. Se numeste Blandetea Iubitoare:” Este o contradictie in afirmatiile tale.

  Parerea mea este ca iubirea este o arta, ca si arta de a trai si ca toate artele se invata. Nu tuturor le este inascut sa-si deschida sufletul si sa iubeasca pur si simplu, lasandu-se ghidati de sufletul, de inima lor.

  (reply)
 3. Mihail  January 20, 2012

  Cristina, eu zic că nu e nicio contradicţie… dacă suntem atenţi la sensul celor exprimate în acest articol.
  Iubirea nu este o artă… este o stare care se trăieşte frumos, aşa cum ar trebui să putem trăi şi viaţa; ce ne opreşte? – ataşamentele, blocajele mentale, şi frica, panica, şi ura sub diversele ei forme.
  Iubirea se învaţă doar pentru că o uităm; copii fiind, ştiam să iubim. Dar intervine “eficient” societatea…
  Artele, cred eu, nu se “învaţă”, pentru că se bazează pe talent, iar talentul ori îl ai, ori nu. Sigur că absenţa talentului poate fi suplinită oarecum prin multă muncă, dar în acest caz “operele” rezultate nu au viaţă în ele.
  Şi mai cred că tuturor le este înnăscut să îşi deschidă sufletul, iubind pur şi simplu; dacă încă nu ai întâlnit o astfel de fiinţă – acesta e un cu totul alt aspect. Dar uită-te în jurul tău şi obsevă copiii, şi vezi că îi ghidează sufletul, şi inima, aşa cum ai scris!

  (reply)

Add a Comment