Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Iubirea nu poate coexista împreună cu abuzul psihologic, fizic și sexual

Iubirea nu poate coexista împreună cu abuzul psihologic, fizic și sexual
Iubirea nu poate coexista împreună cu abuzul psihologic, fizic și sexual – stiu ca experientele tale din copilarie te-au derutat, daca ai crescut intr-o familie in care existau batai, jigniri si apoi impacari dupa care conflictele se reluau cu o frecventa si periodicitate care te-au fragilizat si care ti-au afectat gandirea sanatoasa pe care o aveai la inceputul vietii. Majoritatea dintre noi am crescut in astfel de familii – cu mame care nu au stiut sa spuna NU si care au tolerat abuzul, expunandu-ne si pe noi abuzurilor. 
Esti un fost copil derutat si a venit momentul sa intelegi ca iubirea nu poate coexista impreuna cu nicio forma de abuz. Nici macar in ceea ce-l priveste pe copilul tau, daca tu esti un parinte agresiv si abuziv sau daca-i gasesti scuze partenerului tau pentru ca este agresiv cu copilul – vrei sa cresti un copil derutat? Un viitor adult care nu stie ca iubirea nu poate coexista impreuna cu abuzul? Cred ca nu iti doresti asa ceva, tie ti-a fost de ajuns. 
Asa incat repeta dupa mine: NU INSEAMNA NU.
Repetă după mine și asta: toleranță zero fata de orice mic, banal și aparent nesemnificativ comportament neadecvat.
Acum repetă după mine asta: toleranță zero față de abuz.
Iar acum repetă după mine asta: NU înseamnă NU – în ceea ce privește corpul tău, banii tăi, cardul tău de salariu, relațiile cu familia ta, cu prietenii tai, educația ta, timpul tău liber, prioritățile tale, ce mănânci, cât dormi, etc.
Recitește pe rand fiecare din aceste afirmatii. Pe acestea chiar ți le poți scrie pe oglinda, cu ruj. Le poți print și le iei cu tine, în geanta. Le citești de 30 de ori pe zi,pana le-ai integrat în mintea ta și apoi în viața ta de zi cu zi.
Mai repetă o dată toate aceste afirmatii. Și încă o dată. Și încă o dată – până când vei integra aceste afirmatii cât se poate de profund în mintea ta și în tot corpul tău, a.i. să recunoști orice forma de abuz, să reacționezi prompt, să o refuzi exact când apare și să nu mai rămâi nici măcar pentru o singură clipă lângă o persoană abuzivă.
E simplu. Foarte simplu.
Când relația ta se bazează pe acceptarea abuzului, este cazul să cauți ajutor psihologic – pentru a înțelege cauzele psihologice care te determină să accepți astfel de comportamente și pentru a învăța reacțiile sănătoase pe care trebuie să le ai.
Ca să ai toleranță zero fata de orice forma de abuz, mai întâi trebuie să fii dispus/ă să iti însușești informații despre comportamentele ce fac parte din categoria numită abuz. Apoi, trebuie sa soliciti ajutor psihologic specializat pentru a-ti intelege alegerea de a suferi si de a te lasa tratata si folosita ca obiect. Tot la psiholog vei obtine sprijin care iti va permite sa iti reevaluezi valorile personale – ai cumva abuzul pe lista de valori? Daca nu, de ce stai in relatii abuzive?
Și, ca să te ajut sa intelegi ce ti se intampla, ți-am pregătit demult tot ce trebuie să știi – gasesti toate articolele pe aceasta tema, in arhiva site-ului.
In curand, voi anunta editia de anul viitor a bootcampului integrativ pentru femei – SENS. Editia nr.11 va fi programata pentru inceputul lunii August, 2020 si va avea o durata de 4 sau 5 zile (astept confirmari din partea celor care vor gazdui aceasta editie).
Pana atunci, citește. Educă-te. Reeducă-te. Încetează să-ți mai faci rău.
Mona Georgescu
Psihosexolog, psiholog clinician de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului)
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala si Educatie Relationala
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com / telefon: 0722.501050
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment