Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Iubirea inseamna renuntarea la frica

Iubirea inseamna renuntarea la frica

Va invit sa cititi un alt  material despre iertare, scris de Gerald Jampolsky – psihiatru de copii si de adulti, conferentiar si fondator al Centrului pentru Vindecare si Schimbarea Atitudinii (California). Fragmentul face parte din cartea sa, Iubirea inseamna renuntarea la frica, carte publicata de Editura Adevar Divin.  Fragmentul aduce clarificari valoroase asupra procesului de iertare, putand sa ne ajute sa depasim cu maturitate momentele pe care credem ca nu le putem ierta. 

Lectura placuta!

Iertarea este cheia fericirii 

Noi nu putem obţine starea de pace interioară decât prin practicarea iertării. Iertarea este vehiculul prin care ne putem schimba percepţiile şi prin care ne putem detaşa de temeri, de judecăţi, acuzaţii şi suferinţe.

Noi trebuie să ne reamintim în permanenţă că Iubirea este singura realitate care există. Orice percepţie care nu reflectă Iubirea este o interpretare greşită a realităţii. Iertarea devine astfel instrumentul prin care putem corecta această interpretare greşită. Ea nu ne permite să vedem decât Iubirea în ceilalţi şi în noi înşine.

Printr-un proces de uitare selectivă şi prin scoaterea ochelarilor întunecaţi care ne fac să suprapunem trecutul nostru plin de temeri peste momentul prezent, noi ne putem da seama că adevărul Iubirii este întotdeauna prezent în viaţa noastră şi că singura modalitate de a experimenta starea de fericire este perceperea acestei Iubiri. Iertarea devine astfel un proces de detaşare şi de trecere cu vederea a lucrurilor pe care considerăm că ni le-au făcut ceilalţi oameni, respectiv a celor pe care considerăm că le-am făcut noi altora.

Ori de câte ori cultivăm o stare de suferinţă, noi îi permitem minţii noastre să fie alimentată de teamă şi devenim astfel prizonierii acestor distorsiuni. Dacă pornim de la premisa că singura noastră funcţie este iertarea şi ne propunem să o practicăm intensiv prin focalizarea exclusivă a minţii noastre asupra ei, noi ne putem elibera de suferinţă. Iertarea corectează întotdeauna percepţia greşită a aparentei noastre separări şi ne permite să experimentăm o senzaţie de unitate şi de comuniune cu ceilalţi oameni.

Aşa cum este definită aici, iertarea diferă de accepţiunea pe care i-o dau majoritatea oamenilor, care au fost antrenaţi să o înţeleagă astfel. Ea nu înseamnă în nici un caz să îţi asumi o poziţie de superioritate faţă de cel pe care îl ierţi, dar nici să tolerezi un comportament care îţi displace. Iertarea înseamnă doar să îţi corectezi percepţia greşită care te face să crezi că cealaltă persoană te-a rănit în vreun fel.

Spre deosebire de mintea care iartă, mintea incapabilă de iertare este confuză, speriată şi plină de teamă. Ea este foarte sigură de interpretările sale legate de ceilalţi oameni, justificându-şi astfel propria mânie şi corectitudinea judecăţii sale critice, care îi condamnă pe ceilalţi. Mintea incapabilă de iertare confundă cu rigiditate trecutul cu viitorul şi opune rezistenţă oricărei schimbări. De fapt, ea nu îşi doreşte ca viitorul să fie diferit de trecut. Mintea incapabilă de iertare se consideră întotdeauna inocentă, învinovăţindu-i în schimb pe toţi ceilalţi. Ea se focalizează asupra conflictelor şi asupra propriei sale dreptăţi, considerând că pacea interioară este cel mai mare duşman al ei. În sfârşit, ea percepe întreaga realitate ca fiind separată de ea.

Ori de câte ori consider pe altcineva vinovat, eu îmi întăresc propria convingere în vinovăţie şi în nevrednicie. Eu nu mă voi putea ierta pe mine însumi până când nu voi învăţa să îi iert pe ceilalţi. Nu contează ce cred eu că mi-au făcut alţii în trecut, sau ce am făcut eu însumi. Eliberarea mea de vinovăţie şi de teamă nu poate fi desăvârşită decât prin iertare.

Exemplu

Povestea care urmează demonstrează perfect câteva principii asociate cu supărarea şi cu iertarea.

Într-o dimineaţă, secretara mea mi-a adus un morman uriaş de facturi. Ea mi-a reamintit că veniturile mele erau destul de reduse, din cauză că îmi petreceam tot mai mult timp în activităţi de consultanţă gratuite. A adăugat că exista un bărbat care îmi datora 500 de dolari pentru consultaţiile pe care i le-am acordat fiicei sale în anul precedent şi mi-a reamintit cât de bine a reacţionat fiica acestuia atunci când a lucrat cu mine. În final, mi-a spus că s-a săturat să îi tot trimită factura, sugerându-mi să apelez la o agenţie de recuperatori.

I-am răspuns că nu am apelat niciodată la agenţiile de recuperatori şi că nu intenţionez să fac acest lucru acum, dar că o să mă mai gândesc la chestiunea în cauză. În timp ce contemplam muntele de facturi pe care trebuia să le plătesc eu însumi, am început să simt ceea ce mi se părea a fi o mânie justificată. Am simţit atunci că supărarea mea este cât se poate de legitimă. La urma urmelor, eu mi-am făcut datoria, iar bărbatul respectiv şi fiica lui au avut de câştigat de pe urma mea. Ştiam foarte bine că tatăl fetei îşi putea permite foarte uşor să îmi plătească datoria, aşa că am început să cred că era un escroc care nu doreşte să plătească. De aceea, mi-am propus să îl sun chiar în după-amiaza acelei zile.

În timp ce meditam la lecţia acelei zile din Cursul de miracole, care era intitulată „Iertarea este cheia fericirii”, în minte mi-a apărut imaginea bărbatului care îmi datora bani. Mi-am auzit atunci vocea interioară spunându-mi să mă detaşez de trecut şi să uit de ataşamentul meu faţă de bani. Trebuia să practic iertarea şi să îmi vindec relaţia cu acel om.

De aceea, i-am telefonat şi i-am spus că am luat decizia să nu îi mai trimit factura pe care mi-o datora, în urma unei meditaţii legate de iertare. I-am descris mânia pe care am simţit-o mai devreme împotriva lui, dar şi hotărârea mea de a mă elibera de ea. Am adăugat că l-am sunat ca să îmi vindec relaţia cu el şi că banii nu mă mai interesau. După o pauză foarte lungă, bărbatul mi-a spus: „Ei bine, dacă eu nu o să-ţi plătesc factura, cu siguranţă Dumnezeu nu o va face”.

I-am răspuns că singurul lucru care mă interesa era să mă detaşez de chestiunea financiară şi de mânia pe care o simţeam împotriva lui datorită faptului că nu îşi plătea factura. Am adăugat că doresc să mă eliberez de gândul că m-a rănit în vreun fel.

A urmat un nou moment de tăcere, după care vocea lui a devenit caldă şi plină de iubire. Mi-a mulţumit pentru telefon şi mi-a spus (spre marea mea surpriză) că îmi va trimite cecul chiar săptămâna viitoare, lucru pe care l-a şi făcut.

Chiar în ora care a urmat, am întâlnit-o pe mama unei fete de 11 ani care avea cancer la coloană şi care făcea parte dintr-unul din grupurile centrului nostru. Femeia ar fi trebuit să primească ajutor de la stat, dar din anumite motive complexe, nu reuşea să obţină banii respectivi. Maşina ei tocmai fusese reparată şi o aştepta la service, dar ea nu-şi putea permite să plătească factura de 70 de dolari pentru reparaţiile făcute. Din cauza asta, nu a putut ajunge la câteva şedinţe de chimioterapie absolut vitale pentru fiica ei. Vocea interioară mi-a spus atunci: „Dă-i cei 70 de dolari de care are nevoie, întrucât tocmai ai primit 500 de dolari pe care credeai că nu-i vei mai vedea niciodată”. Am ascultat vocea şi am experimentat pe loc o stare de pace interioară. Nu încetez să mă minunez cât de rapid trăiesc starea de pace interioară atunci când mă detaşez de o convingere din trecut care mă face să cred că cineva este vinovat.

Astăzi optez pentru a mă elibera de toate percepţiile greşite din trecut legate de mine şi de alţi oameni. Îmi propun să mă bucur astăzi de toţi oamenii şi să le spun: vă percep pe voi şi mă percep pe mine numai în lumina adevăratei iertări.

Gerald Jampolsky

Va recomand cu drag sa cititi cartea, ce poate fi achizitionata online DE AICI

Te invit cu drag la editia nr.5 a taberei SENS – tabara de psihologie si dezvoltare personala pentru Femei, unde vom acorda un timp important intelegerii fricilor care ne-au generat blocaje in viata personala, de cuplu sau de familie, si ce trebuie sa facem pentru a depasi nivelul fricilor.

  Tabara are loc si in acest an la Gura Diham, in perioada 24-27 Iulie 2014. Inscrierile sunt deschise si te astept cu mult drag alaturi de noi!

featured image tabara 2014

Ca in fiecare an, te invit alaturi de noi si in acesta vara, la o noua editie  a taberei dedicate exclusiv femeilor – tabara ”SENS”, editia nr.5!

Aceasta tabara este DOAR pentru acele femei care sunt dispuse sa inteleaga ca schimbarea si depasirea cu bine a conflictelor psihice presupun rabdare, vointa si motivatie, femei care stiu ca transformarea nu este posibila fara efort personal, femei care stiu si isi doresc sa aloce timp pentru un astfel de demers care nu se intampla de la sine. Femei care isi doresc schimbari sanatoase cu efect pe termen lung – acele femei care isi doresc cu adevarat Transformarea, Vindecarea, Schimbarea si Echilibrul – in viata personala, profesionala si/sau de cuplu.

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE MONA GEORGESCU

si

MinuneMica.eu

organizeaza editia nr.5 a taberei ”SENS”

– cel mai avansat program de psihologie si dezvoltare personala, dedicat exclusiv Femeilor –

”CAND CORPUL SI MINTEA TA SUNT LINISTITE, SUFLETUL TAU RADE!”- Osho

UNDE ARE LOC EDITIA NR.5  A TABEREI:

In perioada 24-27 Iulie 2014, ne vom intalni, ca de obicei, la munte  – un retreat de vara, pe parcursul caruia vor fi abordate toate subiectele care te intereseaza pentru propria ta vindecare, pentru propria ta evolutie, pentru ca armonia sa revina in viata ta.

Vom petrece 4 zile minunate departe de zgomotul si de agitatia oraselor, ca si pana acum, la Gura Diham. Un loc foarte prietenos, generos si, mai ales, cu o energie speciala. Vom fi in apropierea zonei despre care specialistii spun ca are efecte terapeutice exceptionale asupra organismului uman, o zona in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc, o zona despre care se spune ca ar fi legendarul loc dintre cer si pamant.

INVESTITIA:

– 260 euro/persoana, daca achitati avansul pana pe data de 20 Iunie 2014

– 290 euro/persoana, daca achitati avansul dupa data de 20 Iunie 2014

 Pretul include:

 • materiale didactice 
 • pensiune completa: cazare in camere duble + toate mesele (meniu lacto-ovo-vegetarian) + coffee breaks intre ateliere
 • taxa de statiune/salvamont (taxe obligatorii, conform legislatiei)

Nota:Doamnele/domnisoarele care doresc cazare in regim single, vor achita in plus o diferenta de 120 lei.

Inscrierea este valida numai dupa achitarea unui avans de 50%, restul urmand sa se achite in momentul intalnirii la Gura Diham, cand vei primi si factura.

CADOU din partea MinuneMica.eu:

Fiecare participanta primeste din partea MinuneMica.eu un Voucher cadou: 30% discount la tratamentele cosmetice oferite de Amaryllis Beauty Salon din Bucuresti.

Numar de locuri limitat

CUM TE INSCRII?

1. Participarea este garantata doar de achitarea avansului de 50% din taxa mentionata mai sus.

Plata avansului de 50% (echivalentul in lei) se face prin virament bancar in contul:

RO44BTRL04701201R62631XX, Banca: Transilvania S.A. – Agentia Baba Novac, Bucuresti,

Titular: GEORGESCU LUCIA-MONA.

Ca referinta pentru operatiunea bancara, nu uita sa mentionezi: ”workshop”

2. CONFIRMI ACHITAREA AVANSULUI TAXEI

Te rog sa confirmi achitarea taxei la adresa lucia_mona_georgescu@yahoo.com, trimitand copia ordinului de plata, scanata si specificand numele si numarul tau de telefon si numarul de persoane pentru care ai achitat avansul.

3. Diferenta se achita in sala de curs, inainte de inceperea cursului – vei primi factura si chitanta, la Gura Diham.

Detalii si inscrieri: Mona Georgescu – telefon: 0722.501050; e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com

Stiu ca fiecare dintre noi reprezinta o Lumina in aceasta lume. Cei mai multi dintre noi nu vad aceasta Lumina, cu pretul de a nu-si putea celebra propria maretie interioara. Nevazand propria lor Lumina, nu pot vedea si impartasi cu ceilalti frumusetea acestei lumi. Sunt foarte multe motive care ne impiedica sa ne vedem Lumina si adevarata valoare, iar cea mai mare majoritate a acestora sunt foarte dureroase.

Dorinta mea este ca fiecare Femeie sa ajunga sa isi iubeasca viata si sa inceapa – la modul cel mai sincer – calatoria de auto-descoperire, de devenire psiho-spirituala, chiar daca aceasta calatorie nu este cea mai usoara dintre calatoriile pe care o Femeie le face de-a lungul vietii sale. Sper, insa, ca aceasta calatorie o va conduce pe fiecare Femeie catre un loc al Armoniei, al Echilibrului, al Linistii interioare si al Bucuriei – un loc pe care il simt ca fiind posibil pentru fiecare dintre noi.

Timp de 4 zile, departe de zgomotul oraselor, sunteti invitate sa experimentati metode practice si eficiente de constientizare a memoriei Sufletului-Corpului, dar si metode de conectare la propria sursa de claritate, de relaxare in interior, astfel incat ”parteneriatul” dintre Suflet-Corp-Minte-Spirit sa fie unul de succes!

Programul intensiv al celor 4 zile are ca scop dezvaluirea constelatiilor emotionale, privirea si intelegerea tiparelor si credintelor limitative care au dus la blocarea energiei naturale a Feminitatii, tipare si credinte care se activeaza in mod automat, impiedicandu-te sa te bucuri de Feminitate si de Viata ta.

Modalitatile de lucru reunesc procedee, tehnici si meditatii din sfera psihologiei, a auto-cunoasterii, optimizarii si evolutiei personale – toate vizand intelegerea si rezolvarea conflictelor interioare, purificarea sufleteasca, corporala si emotionala, conectarea la propria sursa de vitalitate si naturalete, constientizarea si gestionarea emotiilor negative care au produs blocaje in Suflet-Minte-Corp, reprimandu-ne Feminitatea si potentialul natural.

Experientele taberelor anterioare au fost cu totul aparte, am cunoscut Femei extraordinare si abia astept sa cunosc si urmatoarele Suflete ce vor veni alaturi de noi!

Daca Sufletul tau vibreaza cu invitatia mea si te indeamna sa ni te alaturi, te astept cu multa iubire si caldura la urmatoarea editie a taberei, pentru a incepe intr-un mod cu totul aparte vacanta de vara din acest an si pentru a avea mai multa incredere in noi si in Viata!

Programul intensiv al celor 4 zile este alcatuit din 12 explorari interioare si exercitii de prezenta, constientizare si armonizare.

Vom utiliza metode psihologice validate si tehnici profesionale de dezvoltare personala care ne vor sustine in acest proces de transformare si de schimbare.

Vom invata sa ne bucuram de viata din nou, intelegand modul in care viata ne este influentata de:

 • atasamente si imagini parentale,
 • dependenta si co-dependenta emotionala,
 • influenta traumelor traite copilarie,
 • violenta in familie,
 • abuzul emotional la care am fost expuse, in diferite perioade de viata,
 • sentimentele de vinovatie pe care le traim, in plan mai mult sau mai putin constient, dar care ne influenteaza viata in mod distructiv, zi de zi
 • auto-sabotori, prejudecati si presupozitii despre viata noastra, in punctul in care a ajuns fiecare.

DE CE SA PARTICIPI LA ACEASTA TABARA DE PSIHOLOGIE SI DEZVOLTARE PERSONALA PENTRU FEMEI

DACA:

 • printre atatea probleme ale vietii de zi cu zi, ai uitat de tine, ai uitat cine esti, ai uitat ca existi in primul rand pentru tine,
 • ti-e frica sa iei decizii importante pentru viata ta,
 • daca nu stii sa asculti mesajele pe care sufletul si corpul tau ti le transmit sau nu stii inca sa le decodifici,
 • alegerile pe care le-ai facut pana acum nu te reprezinta asa cum ai vrea si nu esti in armonie cu tine, dar iti doresti aceasta armonie,
 • ti-ai ratacit visele printre responsabilitatile vietii de zi cu zi,
 • ai vrea, dar nu ai curaj inca, sa schimbi ceva la tine si sa te indrepti in directia dorita,
 • porti cu tine un dialog launtric, dar inca amani momentul intalnirii cu tine,
 • te-ai abatut de la visele tale,

Atunci, vacanta de vara din acest an iti este data sa o folosesti intr-un mod inedit altul decat cel obisnuit: sa iti amintesti toate aceste lucruri, sa le dai sensul dorit de tine si sa intelegi adevarata valoare pe care emotiile o au pentru Sufletul, pentru Corpul tau si pentru viata ta.

Pe parcursul celor 4 zile, vei invata sa iti asculti si sa iti recunosti corpul si simturile, sa iti constientizezi si  sa iti intelegi sentimentele, emotiile, sa realizezi ca ele fac parte din armonia fiintei tale si sa nu vezi neaparat ceva rau in emotiile negative. E nevoie sa ajungi singura la o „concluzie personala” in aceasta directie, nascuta din experienta si intelegere. Pentru ca cel mai mult conteaza cum te simti,  ce simti si cum esti in interior – cu inima inchisa sau dechisa, avand un zid in jurul inimii sau comunicand din toata inima cu viata noastra, cu Universul.

Se spune ca sentimentele ingropate de vii, nu mor niciodata. Intrucat ele nu au o ”supapa” de iesire, se vor ”orienta” catre organele corpului nostru, dezechilibrand energia interna a acestora si putand da nastere la boli, tulburari emotionale (stari depresive prelungite, depresii severe, anxietate, stari de angoasa etc.) si organice (boli cu localizare precisa).

Costul acestei atitudini nu este decat o suferinta psihosomatica (boli, uneori chiar cronice), acesta fiind chiar modul in care psihicul si fizicul elibereaza emotiile negative acumulate.

Intelegand si gestionand in mod sanatos memoria Sufletului – Corpului, Viata ta este in Echilibru, iar tu esti Fericita pentru ca stii cum sa atingi singura acest Echilibru.

Pentru ca tu sa poti atinge acest Echilibru si apoi sa il poti pastra, timp de 4 zile ne vom concentra   eforturile spre transformarea evolutiva, spre optimizarea personala – pornind de la constientizarea blocajelor emotionale si psihologice care ne-au afectat si inca ne afecteaza viata – personala si profesionala.

Exercitiile si tehnicile atent selectate  iti vor permite sa iti recastigi increderea in tine, sa iti redobandesti demnitatea, te vor ajuta sa te conectezi cu tine, trecand cu blandete, delicatete si intelegere dincolo de imaginea de la suprafata si sa te readuci in interiorul tau atat de minunat, pentru a trimite inapoi, celor din jur, adevarata ta stralucire.

Dupa cele 4 zile petrecute alaturi de noi, vei invata sa te asculti, sa te conectezi la sursa de liniste interioara, sa comunici cu Sufletul si cu Corpul tau si vei putea sa observi ca in viata ta vor aparea urmatoarele BENEFICII:

•  la nivel fizic: inveti sa iti asculti corpul si mesajele pe care corpul tau ti le comunica,

• la nivel emotional: vei reusi sa identifici propriile constelatii emotionale, sa constientizezi si sa accepti ranile copilariei si ale adolescentei, astfel incat sa nu te mai afecteze in prezent si nici in viitor; iti vei restabili echilibrul si armonia interioara,

• la nivel mental: vei constientiza impactul trecutului tau asupra actiunilor prezente; vei identifica modelele comportamentale din familia din care provii; vei invata sa inlocuiesti gandirea distructiva cu gandirea constructiva; vei descoperi cum sa controlezi propriile tipare/programe mentale si conditionari; iti vei dezvolta claritatea si intelegerea interioara,

• la nivel spiritual: redescoperi Armonia, Frumusetea, Centrarea in propria fiinta si, prin acestea, Alinierea cu tot ceea ce te inconjoara; simti ca faci parte din Univers si ca Universul are nevoie de unicitatea ta.

Scopul tuturor modalitatilor de lucru selectate, este atingerea si pastrarea starii de claritate si linistirea Sufletului si a Mintii – deopotriva.

Depinde numai de noi sa atingem Starea de Echilibru fara a neglija niciunul dintre aceste nivele, astfel incat sa fim mereu in contact cu Sufletul si cu Corpul nostru si in viitor sa nu apara regrete pentru alegerile, hotararile si deciziile pe care le luam acum!

La baza continutului si structurii taberei stau, in primul rand, energia pe care am investit-o cu drag, apoi tot ce am descoperit si am experimentat in propria-mi viata personala si profesionala, pentru a ajunge la Linistea interioara pe care toti o cautam si pentru a primi, cu recunostinta, Armonia, Iubirea si Bucuria in viata mea. Intre aceste etape, calatoria de la intuneric la Lumina, m-a imbogatit emotional, chiar daca nu toate momentele au fost usoare sau placute.

Sunt fericita si simt o bucurie imensa cand vad vibratia vindecarii si trairea autentica a fiecarei experiente minunate pe care o are fiecare participanta pe parcursul acestor zile speciale petrecute impreuna. Toate acestea transpar pe chipurile celor care incep sau continua procesul de transformare si, pentru ca am fost martora acestor momente speciale, sunt recunoscatoare tuturor!

Daca Sufletul tau vibreaza cu invitatia mea si te indeamna sa ni te alaturi, te astept cu multa iubire si caldura la urmatoarea editie a taberei – pentru a incepe intr-un mod cu totul aparte aceasta vacanta de vara, cu un tonus bun, proaspat, cu mai multa incredere in noi si in Viata!

featured image tabara 2014

4


About the Author:

Multumim pentru interesul acordat recomandarilor de carti si de evenimente. Materialele extrase din carti pe care le vei gasi pe acest site, sunt puse la dispozitie prin amabilitatea editurilor partenere ale site-ului MinuneMica.eu si se afla sub protectia drepturilor de autor si a legii copyright-ului. Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea partiala sau integrala a acestor materiale prin mijloace mecanice sau electronice, este interzisa. De asemenea, mai multe informatii despre evenimentele asupra carora te poti informa pe acest site, poti obtine de la organizatorii acestora, ale caror coordonate le gasesti in materialele de promovare.

Discussion

 1. Manuela  November 10, 2011

  iertarea nu poate fi una profunda daca nu ne-am detasat de fructul dorintei care ne-a produs supararea; nu conteaza cine ne-a produs-o, conteaza ca s-a produs datorita unei dorinte proprii. Cam asta e cu…iertarea.

  (reply)
 2. Cristina Tudorache  November 10, 2011

  Foarte adevarat si extrem de simplu de realizat. Spre rusinea mea, nu am citit cartea si nu stiu nimic despre autor. Dar ma regasesc cu usurinta in cele scrise, mai ales ca, mi-au trebuit aproape 10 ani sa reusesc actul iertarii in sensul celor de mai sus. Experienta mea tragiga de viata mi-a adus o manie incredibila indreptata foarte puternic impotriva celui care a provocat drama vietii mele: pierderea sotului intr-un cumplit accident rutier. Desi nu am reusit sa ma detasez total, am realizat ca nu mai simt manie fata de autorul accidentului. Realizand acest fapt, am inceput sa-mi redimensionez de la an la an suferinta. Acum cred cu tarie ca a fost doar un instrument uman al unei lectii de viata pe care eu trebuia s-o invat.

  (reply)
 3. Marian Grigorescu  November 11, 2011

  M-a impresionat mult relatarea omului care s-a detasat de manie si a actionat cu iubire iertand. Si eu la fel ca ceilalti oameni ma confrunt uneori cu probleme si am inteles ca este mai bine si mai sanatos sa ma detasez iertand si mergand mai departe.Sa ierti este o mare calitate,dar sa intelegi si de ce ierti cu siguranta este o perceptie clara a starii sufletesti,care nu poate veni decat de la Dumnezeu.Asa este,iertarea este cheia fericirii,si pentru binele nostru si al celor din jur cred ca este bine sa facem cu totii din ea o virtute.Multumesc pt ce citesc pe site-ul dumneavoastra.

  (reply)
 4. Dragos  November 14, 2011

  Minunat draguta Mona ….minunat ….

  (reply)

Add a Comment