Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Iubeste…

Iubeste…

 

Noi toti suntem mai mult sau mai putin familiarizati cu aceasta dinamica – cand exista cineva in viata ta care nu crede in tine, care nu iti accepta visele, care nu te simpatizeaza sau persoane pe care nici nu le cunosti pur si simplu si s-ar bucura sa te vada la pamant. Asta este treaba lor – sa urasca, sa exprime un puternic sentiment de dezgust si ura sau pur si simplu sunt macinate de invidie sau gelozie.

Românul a fost dintotdeauna cunoscut drept carcotas insa gelozia, invidia, ‘datul cu parerea’ sunt o pierdere de energie, energie care ar trebui canalizata pentru un sprijin, pentru a face ceva bun, daruind dragoste, impartind iubire celor din jurul tau, oamenilor care fac parte mai mult sau mai putin din viata ta.  Insa, acesti oameni, “carcotasii”, invidiosii sau gelosii, sunt plasati in viata noastra pentru un motiv anume, ei reprezentand ceea ce imi place sa numesc “obstacolele naturale”. Depinde de tine sa gasesti un alt traseu in jurul sau peste aceste “obstacole” pentru a ajunge la destinatia “Succes”.

Cunoscand foarte multe asemenea “obstacole naturale”, am invatat ca una din modalitatile de a avansa in viata, este acela de a cunoste si intelege oamenii. TOTI oamenii …  Pentru ca oriunde te duci, orice ai face, ajungi sa ai incredere in cineva care la un anume moment te va dezamagi: colegi, subalterni, prieteni, rude, iubiti, iubite, sau pur si simplu oameni obisnuiti care iti devin repede simpatici si agreati. Zambeste… zambeste si pastreaza asta chiar si atunci cand nu primesti ceea ce speri, zambeste.. si vei vedea ca la sfarsitul zilei.. toata lumea va fi fericita.

Acest tip de auto-sprijin este greu de gasit zilnic, iar reperele din jur – prieteni, familie, cunostinte sunt fiecare prinsi in propriile lor vieti. Asa ca va sugerez sa cautati dragostea in orice loc, sub orice forma si intampinati-o cu un zambet. Ce inseamna aceasta cautare ? Inseamna a transforma toate trairile negative sau in variabile pozitive. E cunoscuta zicala “in tot raul e un bine”. “Carcotasii”, cei care s-au indoit de tine, cei ce nu te inghit, ei ar trebui sa fie motivatia ta! Nu sa te influenteze ci sa te conduca in tot ce faci.

Pentru mine nu este o victorie sa fiu deasupra cuiva nici motiv de lauda ca am crescut cu un pas, nu vreau sa par superior nimanui, doar cred in mine si imi respect eforturile de a fi mai bun. Acest lucru ajuta la dezvoltarea “obrazului subtire” sau ca sa par mai elevat, a bunului simt.

Cu incredere si cunoastere de sine, chiar si atunci cand ceilalti spun ca ai gresit sau lucrurile nu merg asa de bine, vei reusi sa nu lasi ca amprenta negativa a momentului sa te stapaneasca, si vei fi motivat sa indrepti ce e gresit.

Zambeste asadar, ridica-te si arata celor ce nu iti vor binele ca TU ii iubesti.

Iubeste-ti si propria frumusete pentru ca nimeni, niciodata nu va sti atat de bine ca Tine ca esti UNIC.

Alin V.P.

 

0


About the Author:

Cand am decis sa conturez proiectul LeanWay aveam in minte doua aspecte total diferite ale omului modern, aspecte rezultante ale actiunilor de zi cu zi specifice fiecaruia dintre noi: omul organizational si omul divin - omul valoare. De ce diferite? Pentru ca de-a lungul timpului fiecare din fatetele dominante ale vreunei culturi, societati sau forme de convietuire au sustinut teorii partinice unuia sau altuia din cele doua patternuri umane. Desigur o mai amanuntita, clara si specifica analiza o vor putea face cu siguranta psihologii, ceea ce vreau eu sa reliefez insa este ca, OMUL intotdeauna ESTE si VA FI o valoare, care, prin legitati ce depasesc in parte cunoasterea umana, tinde in permanenta sa se ORGANIZEZE. Economist, lean practitioner, trainer, eLearning consultant, sunt alaturi de proiectul MinuneMica asemeni Dumneavoastra - pentru a reflecta, pentru a intelege, pentru a iubi. Cu ganduri bune, Alin Valentin Preja

Add a Comment