Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Iubeste-ti propria Viata (II)

Iubeste-ti propria Viata (II)

Ce se va schimba, pe măsură ce vă veţi iubi mai mult propria viaţă

• Multe conflicte vor dispărea sau se vor rezolva mai uşor, pentru că nu trebuie să cereţi sau să daţi în schimb iubire, recunoaştere sau aprecierea valorii.

• Atrageţi tot mai mulţi oameni care se simt confortabil în aura radiată de dumneavoastră.

• Ţineţi la distanţă oamenii care nu pot suporta că sunteţi liber(ă) şi independent(ă) lăuntric.

• Le faceţi altora mai puţine reproşuri, deoarece vă faceţi singur(ă) mai puţine reproşuri.

• Iradiaţi în jur încredere, deoarece aveţi încredere în dumneavoastră. Ceilalţi îşi vor modifica în mod pozitiv atitudinea faţă de dumneavoastră.

• Reduceţi acţiunile automate şi contra-reacţiile persoanelor care au de a face cu dumneavoastră.

• Deşi puteţi, nu trebuie să mai reacţionaţi la acţiunile celorlalţi.

• Nu veţi mai dori să fiţi „amabil(ă)” şi „bun(ă)”, pentru a fi plăcut(ă). Şi totuşi, veţi face fapte bune, din iubire.

• Veţi „vâna” mai puţine recompense şi mai puţină recunoaştere.

• Nu vă veţi mai lăsa folosit(ă).

• Sunteţi clar mai puţin vulnerabil(ă).

• Puteţi dărui, fără a aştepta ceva în schimb.

• Puteţi să nu faceţi absolut nimic şi nu veţi avea conştiinţa încărcată din acest motiv.

• Puteţi să admiteţi să vă simţiţi atins(ă), deoarece ştiţi că aceasta nu vă obligă să faceţi ceva.

• În multe cazuri, dispar, sau se reduc, alergiile, bolile psihosomatice şi durerile fizice. Iar ceea ce rămâne, provoacă mai puţină respingere interioară.

• Faceţi lucruri care vă împlinesc şi pentru aceasta vă simţiţi şi recompensat(ă).

• Oamenii care până de curând îşi făceau griji pentru dumneavoastră au acum o grijă în minus.

• Oamenii care până de curând erau dependenţi de dumneavoastră se eliberează, deoarece pin iubirea de sine dizolvaţi dependenţa reciprocă. Asta nu înseamnă că îl părăsiţi pe celălalt. Probabil că îi sunteţi mai aproape ca niciodată, deoarece simţiţi că nu trebuie să faceţi aceasta. Şi dacă simţiţi că este corect să vă depărtaţi, vă depărtaţi. În acest caz, este corect şi pentru celălalt.

• Este posibil ca oamenii care şi-au pierdut iubirea de sine să o regăsească, deoarece iradierea iubirii din magnetul dumneavoastră interior se transmite şi oamenilor din apropierea dumneavoastră („neuroni în oglindă”). În baza legii rezonanţei, iubirea din dumneavoastră scoate la suprafaţă şi iubirea din ceilalţi. Şi dacă cineva încă nu este pregătit pentru aceasta, atunci câmpul dumneavoastră al iubirii de sine creează în jurul dumneavoastră un fel de manta de protecţie.

Şi toate acestea, fără vreun plan şi fără osteneală. Iubirea pentru propria dumneavoastră viaţă este cel mai mare dar pe care vi-l puteţi face dumneavoastră şi celorlalţi. Există, deci, o mulţime de motive pentru care să vă aşezaţi în prim plan. E nevoie doar să vă hotărâţi: să doriţi să trăiţi ceea ce se întâmplă dacă îndrăzniţi să faceţi experimentul.

­

Iubirea … adesea înţeleasă greşit

ŸUnde scrie, în Universul acesta, că iubirea înseamnă a suporta şi a suferi comportamentul celorlalţi?

Da, iubirea înseamnă să îl laşi pe celălalt să fie aşa cum este, dar mai însemnă şi să preţuieşti darul vieţii într-atât încât să nu te laşi negat.

ŸUnde scrie că nu ai voie să răneşti pe nimeni printr-o hotărâre pe care o iei pentru tine?

Atunci când suferi într-o anumită situaţie, dacă acţionezi pentru a pune capăt suferinţei, este un semn de iubire. Nu este, în schimb, niciun fel de semn de iubire dacă rămâi să te chinuieşti şi nici nu vei fi răsplătit(ă) pentru aceasta, chiar dacă generaţii întregi de mame şi taţi le-au povestit asta copiilor lor. Nu poate fi în niciun caz un semn de iresponsabilitate dacă decizi în favoarea ta şi a norocului tău în viaţă.

ŸUnde scrie că iubirea ar însemna să-ţi asumi răspunderea pentru norocul şi mulţumirea unui alt om?

În momentul în care credeţi că răspundeţi de norocul altei persoane, înseamnă că lăsaţi în părăsire iubirea pentru propria viaţă. Este posibil ca un om să se simtă norocos, când sunteţi cu el. Dar există multe surse de noroc şi dacă mâine nu aţi mai fi pe lumea asta, viaţa lui va merge mai departe.

ŸEste adevărat că iubire înseamnă să nu ai pretenţii?

Acesta este unul din cele mai mari conflicte în înţelegerea iubirii. Da, iubirea însăşi nu are niciun fel pretenţii, ea nu cere nimic. Iar, a fi om, înseamnă să ai nevoi, trebuinţe şi dorinţe. Dacă îl iubiţi pe omul care sunteţi, îi veţi permite să-şi găsească împlinirea.

Ruediger Schache, Secretul Magnetului Inimii –  Editura Adevar Divin

Comanda cartea online AICI

Prima parte a acestui material poate fi citita AICI

 

2


About the Author:

Multumim pentru interesul acordat recomandarilor de carti si de evenimente. Materialele extrase din carti pe care le vei gasi pe acest site, sunt puse la dispozitie prin amabilitatea editurilor partenere ale site-ului MinuneMica.eu si se afla sub protectia drepturilor de autor si a legii copyright-ului. Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea partiala sau integrala a acestor materiale prin mijloace mecanice sau electronice, este interzisa. De asemenea, mai multe informatii despre evenimentele asupra carora te poti informa pe acest site, poti obtine de la organizatorii acestora, ale caror coordonate le gasesti in materialele de promovare.

Discussion

  1. aurora voicu  June 11, 2012

    ,,Iubeste-ti propria viata ” – ce indemn minunat !
    Am venit in asta lume , de unde , ptr. ce , care este rolul nostru aici ? Cine suntem noi de fapt ?
    A trai la intamplare , multumiti cu putin , lipsiti de teluri inalte , nestiind ce inseamna dorinta de cunoastere si satisfactia implinirii ei ,este un mare pacat , o gresala imensa care ingradeste devenirea noastra ca oameni . Iubirea , lectia iubirii , este sarcina noastra principala ce o avem de realizat . Iubirea are insa multe fete , se cere a le cunoaste , a le intelege ,tocmai ptr . a invata lectia ei mai usor . Iubirea de sine , una din fetele ei ,daca o intelegem in profunzimea ei ,putem intelege iubirea in ansamblu .Nu poti iubi nimic din exterior , viata , natura , oameni daca nu te iubesti in primul rand pe tine insuti . A te iubi pe sine presupune in primul rand a avea respect fata de sine , stima fata de sine si asta tine foarte mult de siguranta ce o avem , de incredere in noi , in fortele noastre , toate acestea avand la baza o mostenire a unei bogate experiente de viata . Si cum sa capatam aceasta experienta decat prin repetate vieti traite pe acest pamant ? Cand simti ca tu stii multe asupra a tot cete-nconjoara , lucruri , locuri , actiuni ale oamenilor , nu poti sa te lasi condus , dominat chiar , de un altul ce simti ca nu stie cat stii tu si greseste in modul de gandire si actiune . In ani de viata ce-i avem de parcurs intalnim o mare complexitate de oameni cu personalitati extrem de diferite , mai evoluate spiritual sau mai putin ajunsi pe scara vietii . Tocmai de aceea daca intelegem diferit viata , intamplarile ei , e bine sa fim deschisi asupra a tot ce ne atinge si ne este dat sa cunoastem . Atitudinea noastra este definitorie atat in ceea ce ne priveste cat si ptr . cei cu care avem tangenta . Schimbandu-ne pe noi , putem schimba si pe cei apropiati noua , perceptiile noastre se modifica , ne apropiem incet cu pasi mici dar ne miscam spre sursa suprema , creatoare a marelui tot .

    (reply)

Add a Comment