Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Infidelitatea si nevoile psihologice necomunicate sau ignorate

Infidelitatea si nevoile psihologice necomunicate sau ignorate


Infidelitatea – pretext pentru … si pentru … si pentru … si pentru … si pentru … .
Exista foarte multe raspunsuri ce pot inlocui punctele de suspensie de mai sus.
Dar daca, de fapt, niciunul dintre aceste pretexte (ce par si pot fi logice) nu este cel real? Si ma refer la inflidelitatea care apare in cadrul cuplurilor relativ stabile, cupluri in care ”a sari din floare in floare” nu este o obisnuinta si nici un tipar de genul Don Juan. Ma refer strict la acele cupluri relativ functionale, insa vizibil derutate odata ce au ajuns intr-un astfel de moment care marcheaza, in foarte multe situatii o prima criza de cuplu. O criza ce trebuie inteleasa, cel mai bine, cu ajutor terapeutic.
Daca, de fapt, este vorba, in primul rand de satisfacerea nevoilor psihologice (cat se poate de umane, de altfel) intr-o noua/alta configuratie – de foarte multe ori doar temporara – in lipsa unei comunicari atente, blande, autentice, cu partenerul inselat?
Infidelitatea poate (re)aparea oricand si poate fi exact semnalul de alarma de care un cuplu are nevoie pentru a se reconstrui pe baze mai reale sau – in multe situatii – pentru ca drumurile partenerilor sa se separe.
Infidelitatea – poate fi prevenita? Poate fi regandita?
”Suntem din ce in ce mai fideli infidelitatii.” citisem asta undeva, de curand. Dar daca am fi fideli comunicarii – cu celalalt in mod special si comunicarii, in general? Prin prisma activitatii din cabinet, cuplurile care isi doresc in mod cat se poate de real sa evite infidelitatea invata sa comunice. Partenerii isi propun impreuna sa invete sa comunice in mod ecologic si cat se poate de specific, pentru a preveni momentele delicate si pentru a atenua in alt mod, mai matur, conflictele care ajung – nu de putine ori intr-un timp extrem de scurt – sa transforme atmosfera calda intr-una tensionata sau chiar violenta.  Cuplurile la care ma refer au toate sansele sa readuca sentimentele in viata lor – cu ajutorul invatarii stilurilor de comunicare potrivite si cu efort, cu motivatie, cu vointa. Pentru ca nimic nu se intampla peste noapte si este minunat cand realizam ca, totusi, a comunica din inertie, ca pana acum, nu ne-a adus si nu ne va aduce nimic bun.  
Fiecare femeie are nevoie sa invete stilul de comunicare eficient si sanatos de care are nevoie partenerul sau si, respectiv, cuplul din care face parte. De aceea te asteptam alaturi de noi la editia din aceasta vara a bootcamp-ului anual de psihologie si dezvoltare personala pentru femei, SENS.
Comunicarea – acest instrument banalizat, dar extrem de important pentru fiecare femeie – indiferent ca se afla sau nu intr-o relatie, indiferent de nivelul de educatie, nivelul salarial, domeniul de activitate sau profesia aleasa.
Te asteptam cu mult drag alaturi de noi la  SENS 8 – bootcamp integrativ de psihologie si dezvoltare personala pentru femei. Editia nr.8 are loc in perioada 3-6 August 2017 – vom fi in acelasi loc de poveste, ca anul trecut: Pensiunea Boema din Sinaia (Cumpatu) – o vila romantica, un taram de poveste. Pentru noi.
Albumul de anul trecut ”Draga Femeie, cine esti TU conteaza” este aici https://www.facebook.com/monageorgescupsiholog/media_set?set=a.1236774839688373.1073741863.100000676053586&type=3 – te invit la o plimbare virtuala, la Boema!
Inscrierile pentru editia din 2017 sunt deschise!
Aici http://www.minunemica.eu/sens-bootcamp-integrativ-pentru-femei/ poti afla tot ce ai nevoie pentru a te inscrie la un pret redus, poti consulta programul bootcamp-ului si poti citi o parte dintre testimonialele primite pentru editiile anterioare. Profita de puterea de a-ti face viata fericita si vino alaturi de noi! 
Grupa cu numarul 8 este in formare si tin sa le multumesc pentru incredere doamnelor si domnisoarelor care s-au inscris deja pentru editia din acest an a bootcamp-ului SENS.  
Chiar daca prezentul nu este asa cum ti-ai propus, tu meriti sa fii bine cu tine si sa inveti sa comunici cu totul altfel decat pana acum! Te asteptam si pe tine, cu bucurie, alaturi de noi in aceasta vara, la Boema!  
Pana atunci, aminteste-ti ca cine esti Tu … conteaza!
Cu drag, 
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment