Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

In lumea asta gri … ai tu curaj sa fii o pata de culoare!

In lumea asta gri … ai tu curaj sa fii o pata de culoare!


Se spune ca ne este frica de propria noastra maretie, si de aceea ne refugiem in lucruri marunte, banale, care nu ne fac prea multa placere, ne refugiem intr-o viata mediocra, cand am putea, de fapt, sa avem o viata mult mai frumoasa decat cea pe care o traim in prezent.

De cate ori nu ai avut senzatia ca te-ai indepartat de scopul si menirea vietii tale? Stiu de pe acum raspunsul … pentru ca nu ai avut curaj, ti-a fost teama ca cei din jur te vor critica, ti-a fost teama ca vor rade de tine, ca te vor judeca sau ca te vor respinge.

Urmarind videoclipul de mai jos, am fost foarte impresionata de curajul pe care Sora Cristina, o calugarita din Sicilia, l-a avut oferind lumii unul dintre darurile sale: vocea sa.

Este inca o dovada in plus, care sustine curajul de a trai asa cum esti, de a arata lumii ce ai tu mai bun, chiar daca ocupatia pe care o ai ar impune anumite reguli stricte, rigide.

Cati dintre adultii din jurul tau si-au ingropat visele pe care le-au avut in tinerete sau chiar in copilarie? Cati dintre acesti adulti cu vise ingropate, sunt cu adevarat fericiti? Adulti care, atunci cand erau mici, sau in adolescenta, visau sa devina artisti, muzicieni, actori, pictori, exploratori, arhitecti, cercetatori sau alte meserii care atunci ii atrageau atat de mult. Dar au venit parintii si le-au spus ca astea sunt meserii din care ”nu poti sa traiesti”, ca ”nu sunt bine platite”, ca ”traditia in familie este, eventual, sa fii medic, avocat, contabil sau inginer” … si acum acesti adulti cu vise sfaramate umplu salile la cursuri de dezvoltare personala sau chiar cabinetele psihologice pentru a intelege ce este cu blocajul din viata lor, ce este cu starile de nemultumire si de frustrare pe care le traiesc, care par a nu se mai sfarsi si vor sa inteleaga cum sa le depaseasca pentru a trai o viata echilibrata emotional. Adulti tristi, care ar fi putut sa fie adulti fericiti daca cineva ii incuraja sa mearga in directia pe care o simteau potrivita lor.

La cate vise ai renuntat chiar tu? Vise care iti mai revin in amintire sau poate ti se perinda in fata ochilor, dar pe care le privesti poate cu tristetea neimplinirii si cu regretul trecerii timpului peste fiecare dintre acestea.

Priveste-o pe Sora Cristina- cat de curajoasa este, cat de frumos demonstreaza ca a trecut peste prejudecatile celor ce asociaza retragerea in manastiri cu obligatia de a fi inhibate toate dorintele si nevoie omului obisnuit. O dovada in plus, de asemenea, ca perceptia pe care o avem despre lume si viata este nu deformata, ci foarte deformata, si ca lucrurile pot sta si altfel – in viata fiecaruia dintre noi. Diferenta o face doar atitudinea in fata vietii.

Asculta, celebreaza, da-ti un timp pentru a reflecta la viata ta, la visele tale neimplinite sau poate demult apuse, si aminteste-ti, totusi, ca timpul nu este inca pierdut!

Daca simti ca ai de oferit lumii un dar, o poti face si de acum incolo, nu uita de visele tale – poate o mica parte dintre ele inca se mai pot realiza! In lumea asta gri si doar in aparenta fericita, ai tu curaj sa fii o pata de culoare!

1


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

Add a Comment