Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Impamantarea – instrument de baza in medicina intuitiva

Impamantarea – instrument de baza in medicina intuitiva


Suntem fiinte umane si suntem mai mult decat corpurile noastre, iar universul personal al fiecaruia dintre noi este dat de componentele fizica, psiho-emotionala si spirituala. Daca una dintre aceste componente care ne reprezinta este in dezechilibru, atunci universul personal este si el in dezechilibru.
”Medicina intuitiva – Conexiunea intre energia subtila, meditatie, echilibru, intuitie si sanatate” este cartea care m-a fascinat inca de la lectura primelor pagini. Scrisa de un medic, practicant si profesor de medicina intuitiva – Francesca McCartney, cartea exploreaza intr-un mod foarte complex modalitati cat se poate de aplicabile pentru ca fiecare dintre noi sa poata accesa acea intelepciune interioara si energie vindecatoare aparent pierdute si pentru a face fata stresului cotidian care ne poate afecta sanatatea fizica si psihica, deopotriva. Cartea este publicata la Editura MIX – partener educational al site-ului www.minunemica.eu. 
Am extras pentru voi, in acest prim material, prezentarea celui mai important instrument al medicinii intuitive – impamantarea.
Este vacanta, este vara si putem petrece mai mult timp in aer liber – putem practica exercitii de impamantare intr-un mod chiar foarte placut. In timp ce citeam, stand pe iarba, mi-am amintit de vraciul Ketut din ”Mananca, roaga-te, iubeste”, care i-a recomandat lui Liz sa traiasca avand picioarele bine infipte in pamant, ca si cum ar avea patru picioare: “ca sa gasesti echilibrul pe care il vrei, trebuie sa-ti tii picioarele foarte pe pamant, incat sa simti ca ai patru in loc de doua. Asa vei putea ramane ancorata in lume. Dar nu mai privi lumea cu mintea. Trebuie sa te uiti la ea cu inima. Asa il vei cunoaste pe Dumnezeu.”
La inceputul saptamanii viitoare – inainte de a pleca in bootcamp-ul pentru femei, la Gura Diham – voi publica pe site doua meditatii pentru impamantare, extrase din cartea scrisa de Francesca McCartney, ”Medicina inutitiva”. Eu le-am practicat  desculta in iarba – le recomand cu mult, mult drag! Le vom practica, bineinteles, si in tabara de la Gura Diham 🙂 
Deocamdata te invit sa citesti prima selectie din carte si iti doresc lectura placuta si o impamantare cat mai buna pentru a face fata vietii!
Împământarea este de ajutor tuturor oamenilor, indiferent de vârstă sau de modul de viaţă. Ea reprezintă o modalitate naturală, necostisitoare de a induce sănătate fizică şi emoţională. Împământarea vă ajută să vă aşezaţi în voi înşivă şi să vă creaţi o stare de calm atunci când sunteţi copleşiţi de oameni, activităţi sau ceea ce vă înconjoară. Înainte de a intra într-o situaţie despre care ştiţi că vă poate stresa, închideţi ochii, respiraţi adânc şi vizualizaţi-vă corpul ca fiind un sequoia prin care vă înrădăcinaţi în pământ. Continuaţi să vă imaginaţi cum rădăcinile vă fixează în pământ până când vă simţiţi relaxaţi, iar mintea începe să vi se limpezească. Folosiţi împământarea pentru a vă simţi acasă în voi înşivă, oriunde v-aţi afla.
Practica intuitivă a împământării reprezintă o legătură cu pământul de pe urma căreia sănătatea voastră are de beneficiat, fiindcă prin intermediul ei sunt adăugaţi electroni corpului omenesc, iar electronii sunt antioxidanţi. Persoanele senzitive au de câştigat în plan emoţional de pe urma practicării împământării, mai ales dacă au în general tendinţa de a evita situaţii sociale, dacă se simt copleşite de mulţime şi de zgomot, dacă nu sunt în largul lor când pleacă de acasă sau le e greu să se concentreze când trebuie să facă cumpărăturile.
Împământarea este un exerciţiu simplu, fiind uşor să-l adăugaţi la meditaţia voastră ca afirmaţie, vizualizare, senzaţie sau emoţie. Odată ce împământarea devine obişnuinţă, ea începe să facă parte în mod firesc din ceea ce sunteţi şi să afecteze modul în care vă simţiţi. De fapt, nefiresc şi inconfortabil vă simţiţi atunci când nu sunteţi împământaţi.
Practica medicinei intuitive include conectarea la pământ prin patru puncte de împământare: sanctuarul meditaţiei, prima chakra, chakrele de la nivelul labei piciorului şi aura.
Sanctuarul meditaţiei este locul în care spiritul se înrădăcinează în corp, pentru a experimenta plenar viaţa.
Prima chakra ancorează în pământ energia emoţională, oferindu-vă un sentiment de calm şi echilibru.
Chakrele de la nivelul labei piciorului reprezintă punctele voastre de legătură cu lumea fizică, care consolidează legătura vindecătoare cu pământul. Stabilind o legătură între aura voastră şi energia pământului daţi naştere unui câmp energetic protector între voi şi lume. Pe parcursul cărţii vă va fi prezentată o expunere mai completă a fiecăruia dintre aceste puncte de împământare.
Experimentaţi cu diferite imagini pentru a vă împământa; schimbaţi-le zilnic sau în situaţii diferite, până când o găsiţi pe cea potrivită pentru ziua sau ocazia respectivă. Poate că în ceea ce priveşte comunicarea emoţională, simţiţi nevoia de mai multă fluiditate; imaginea unei cascade care vă înconjoară corpul şi vă menţine într-o aură de protecţie poate fi de ajutor în acest caz. În situaţii stresante sau care vă pun la încercare puteţi recurge la un cablu metalic împletit, mare, puternic, din aur, argint sau cupru, care să vă ancoreze picioarele în pământ.
Prin câteva modalităţi simple de autoobservare puteţi şti şi simţi dacă sunteţi împământaţi. Dacă vă simţiţi istoviţi şi nu foarte concentraţi asupra unei sarcini imediate sau dacă vă transformaţi dintr-o lebădă graţioasă într-un fel de bulgăre, acestea pot fi indicii că nu sunteţi împământaţi. Dacă, în bucătărie, vărsaţi ceva, scăpaţi din mână ceva sau uitaţi să închideţi uşa unui dulap şi vă loviţi cu capul de ea, este foarte posibil să vă lipsească împământarea. Uitarea este şi ea un indiciu, ca de exemplu atunci când nu vă găsiţi chei, cărţi sau numere de telefon sau când intraţi în criză de timp. Dacă nu sunteţi împământaţi atunci când vă aflaţi la volan, puteţi rata o ieşire sau reflexele pot să nu vă fie rapide atunci când luaţi o curbă sau parcaţi. Dacă nu vă simţiţi siguri pe voi sau centraţi în voi înşivă, dacă vă simţiţi temători sau timizi atunci când întâlniţi alţi oameni înseamnă că aveţi nevoie de împământare şi că aceasta va ajuta cu certitudine la consolidarea încrederii voastre în voi înşivă.
Există o discrepanţă foarte mare între a fi neîmpământat şi a fi ferm înrădăcinat în prezent. Împământarea dă un sentiment de bine.
Instruind persoanele sensibile am observat că odată ce împământarea devine un fenomen stabil, ea aduce spiritul în corp în mod ferm şi permanent. Atunci când apar situaţii de haos este mai puţin probabil să fiţi descentraţi dacă sunteţi împământaţi; veţi fi mult mai capabili să restabiliţi câmpul de forţă al împământării, care vă atrage spre sol. Faptul de a fi centraţi şi înrădăcinaţi în corpul vostru vă transpune într-o stare constantă de vindecare emoţională şi luciditate. Practica împământării vă oferă opţiunea de a vă modifica activ starea emoţională şi psihică prin intermediul afirmaţiei şi vizualizării. Chiar şi numai acest demers reprezintă o reţetă cu efecte puternice pentru sănătate.
În psihologie, grounding (în limba română, termenul a pătruns în psihologie ca atare, grounding, fără a fi tradus prin „împământare”, n. trad.) înseamnă stabilirea unui sentiment de conştiinţă de sine, întemeierea conştiinţei propriului sine. Pentru noi, în plan energetic, împământarea înseamnă stabilirea unei conştiinţe a unităţii corpului, minţii şi spiritului. Ce legătură există între împământare şi spirit? Inteligenţa noastră spirituală caută o stare de bine constantă, o deplinătate a vieţii. Atunci când experimentaţi o pierdere a legăturii cu forţa vitală a vieţii nu mai sunteţi înrădăcinaţi în inteligenţa spirituală. Ce este inteligenţa spirituală şi ce legătură există între ea şi intuiţia voastră, înţelepciunea şi sănătatea voastră? Inteligenţa spirituală reprezintă flerul pe care ne bazăm pentru a găsi răspunsuri la întrebări şi a soluţiona probleme. Inteligenţa aceasta oferă o direcţie semnificativă vieţii noastre şi ne inspiră în sensul transcenderii unei abordări metodice a vieţii. Folosim inteligenţa spirituală pentru a înţelege sănătatea şi vindecarea corpului nostru.
Practica împământării vă conectează la propria voastră inteligenţă spirituală, ceea ce duce la dezvăluirea unei game bogate de instrumente ale înţelepciunii utile în scopul păstrării sănătăţii şi al rămânerii în armonie şi echilibru emoţional. Pentru a intensifica această experienţă, vizualizaţi-vă inteligenţa spirituală ca fiind energie sau lumină. Ca să vă înrădăcinaţi inteligenţa-spirit în corp, vizualizaţi lumina aceasta în centrul capului, extinzându-se în linie dreaptă în jos prin corp şi ancorându-se în pământ. În felul acesta afirmaţi: „Sunt un spirit înrădăcinat în corpul meu şi ancorat în pământ.”
CONCEPTE DE ÎMPĂMÂNTARE
Conceptul de împământare intuitivă implică existenţa, într-un câmp subtil care este conectat la anatomia fizică a unei persoane, a unui anumit sistem de împământare al anatomiei energetice. Medicina chineză oferă un sistem holistic de sănătate pe baza acestui principiu. Această împământare energetică permite energiei excesive sau anormale care intră în spaţiul vostru personal să fie eliminată în pământ şi neutralizată.
Termenul de împământare are sensuri diferite în domenii diferite. În domeniul electricităţii, un circuit de împământare serveşte ca valvă pentru eliberarea electricităţii în exces. Dispozitivul de protecţie împotriva supratensiunii la care este conectat computerul vostru foloseşte un astfel de circuit de împământare; dacă apare brusc o izbucnire de energie care depăşeşte capacitatea computerului, dispozitivul direcţionează energia în exces în circuitul de împământare şi în jos în pământ, unde energia este neutralizată sau împământată.
O împământare solidă oferă de asemenea şi o bază stabilă pornind de la care să operaţi în lumea exterioară. Ea dă un sentiment de siguranţă, de luciditate centrată, de claritate şi siguranţă de sine. Atunci când sunteţi împământaţi, vocea înţelepciunii voastre este clară şi accesibilă, făcând în mod firesc parte din simţurile voastre cu rol de percepţie; intuiţia vă poartă prin lume cu uşurinţă şi graţie.
În cazul marii majorităţi a oamenilor, această legătură cu energia pământului este inconsistentă. Unele activităţi au ca efect consolidarea împământării, iar altele slăbirea ei. Ce înseamnă pentru voi împământarea? Cum vă daţi seama când sunteţi împământaţi? Sunteţi în momentul acesta împământaţi? Primul pas în vederea deprinderii unei împământări mai solide îl reprezintă conştientizarea momentelor din viaţa voastră în care nu sunteţi împământaţi.

Ce simţiţi când sunteţi…

 

ÎMPĂMÂNTAŢI
NEÎMPĂMÂNTAŢI
Seninătate

Lucrurile merg strună

Vă simţiţi încrezători, calmi şi stăpâni pe situaţie

Mişcările fizice vă sunt coordonate

Mintea e limpede

Îndepliniţi obiectivele fără dificultate

Sunteţi conştienţi de sincronicitate

Vă simţiţi energia conţinută în spaţiul vostru

Sunteţi capabili să vă faceţi energia vindecătoare să circule prin corp

Sunteţi conştienţi de voi înşivă şi de corpul vostru

Aveţi un bun simţ al direcţiei atât în interior, cât şi în exterior

Aveţi picioarele şi labele picioarelor calde; circulaţia e bună

Zona şalelor este viguroasă

Puls coborât, ferm la nivelul labelor picioarelor şi la baza coloanei vertebrale

Înrădăcinare

Vă simţiţi într-o stare de curgere gravitaţională

Legătură profundă cu spiritul lăuntric

Percepeţi energia hrănitoare a Pământului Mamă

Vă simţiţi în siguranţă în corpul vostru

Capabili să faceţi faţă cu succes tulburărilor

Stare emoţională egală

Un grad înalt de autoacceptare

Nelinişte, nesiguranţă sau instabilitate

Vă ciocniţi de lucruri, vă loviţi degetele de la picioare de ceva etc.

Agitaţie şi lipsa controlului asupra situaţiei

Incapacitate de concentrare

Bătaie de cap în îndeplinirea obiectivelor

Anticipaţi evenimentele cu inima strânsă

Vă simţiţi zăpăciţi, aiuriţi, dezorientaţi, copleşiţi sau confuzi

Vă aflaţi la locul nepotrivit, într-un moment nepotrivit

Picioarele şi labele picioarelor reci

Circulaţie proastă

Durere sau sensibilitate la nivelul şalelor

Durere sciatică

Uitare de sine; lipsă a concentrării interioare

Fragmentare; disociere

Focalizare exclusiv asupra lumii exterioare

Totul pare să fie dificil şi să necesite efort

Vă lăsaţi cu uşurinţă dezechilibraţi în plan fizic/emoţional

Nivel scăzut al bucuriei, înţelepciunii sau spontaneităţii

Vă lăsaţi cu uşurinţă împinşi afară din corp/minte

Instabilitate fizică/mentală

Nu aveţi unde să scurgeţi excesul de energie

Jurnal
Citiţi despre senzaţiile descrise în listele de mai sus. Veniţi cu propriile voastre adăugiri în fiecare coloană, apoi faceţi totalul numărului de senzaţii menţionate în lista de sub „împământaţi” şi pe cel al senzaţiilor de sub „neîmpământaţi”. Comparaţi cele două liste.
Concepeţi în jurnalul vostru o listă cu simptome personale care arată când sunteţi împământaţi şi când nu. De exemplu, ştiţi că sunteţi împământaţi fiindcă sunteţi calmi şi centraţi şi aveţi mai degrabă tendinţa de a acţiona cu încredere decât cu teamă. Indicii că vă lipseşte împământarea ar putea fi împrăştierea mentală şi lipsa de concentrare şi tendinţa regulată de a vă face griji şi a vă teme. Gândiţi-vă la momentele din viaţă în care aţi observat că vă simţeaţi împământaţi. Ce anume vi se întâmpla atunci? Ce activitate desfăşuraţi? Cu cine eraţi? Dar când v-aţi simţit neîmpământaţi? Ce făceaţi? Cu cine eraţi?
Cu ajutorul acestor indicii puteţi deveni mai conştienţi de gradul vostru de împământare. Data viitoare când daţi cu capul de ceva, vă loviţi la degetele de la picioare, vă simţiţi neliniştiţi sau confuzi sau observaţi orice alte simptome ale neîmpământării, opriţi-vă şi intuiţi starea legăturii voastre de împământare. Poate veţi constata că vă simţi neliniştiţi şi înţepeniţi la nivelul capului, nemaifiind conştienţi de restul corpului. Sau poate resimţiţi o foame pe fond anxios şi căutaţi ca prin mâncare să vă creaţi un sentiment de pondere în corp. Simptomele vă amintesc că probabil e cazul să vă consolidaţi împământarea. Învăţaţi să observaţi şi să acţionaţi pornind de la simptomele de „neîmpământare” pentru a integra beneficiile împământării.
SUNTEŢI CONŞTIENŢI DE CEEA CE VĂ CONSOLIDEAZĂ ŞI CEEA CE VĂ SLĂBEŞTE ÎMPĂMÂNTAREA?
Francesca McCartney – ”Medicina intuitiva – Conexiunea intre energia subtila, meditatie, echilibru, intuitie si sanatate”, Editura MIX

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment