Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

”Hai sa vorbim despre noi in seara asta” – ”Oh! Sa nu incepem iar!”

”Hai sa vorbim despre noi in seara asta” – ”Oh! Sa nu incepem iar!”


Iti suna cunoscut: ”Hai sa vorbim despre noi in seara asta” – ”Oh! Sa nu incepem iar!”?
Jacques Salomé, psiho-sociolog:
“Aveti taria sa va puneti intrebari asupra ‘oboselii’ provocate celuilalt de fiecare dintre parteneri?
El stie ca ‘mangaierea’ lui o va face sa caste, ea ‘stie ca incercarea ei de a discuta – ‘Am chef sa vorbim despre noi in seara asta’ se va termina cu ‘Oh! Sa nu incepem iar!’
Dialogul stereotip isi are adesea originea in subiectele tabu. Caci nu pare posibil sa vorbesti despre deceptiile traite, despre agresivitatea inevitabil izvorata din frustrari, despre jindul dupa alte experiente. Exista cineva care sa nu-si fi imaginat niciodata, cu teama si speranta, moartea consortului sau destramarea cuplului? Dar cine ar indrazni s-o spuna? Teama de-a rani, teama de a fi parasit sta la originea multor ‘taceri’ ale cuplului.
‘Am atatea de spus, dar nu si dorinta sa le spun. Ceea ce poate fi tradus prin ‘Trezeste in mine dorinta de a le spune, intereseaza-te de mine.’
#SENS10
Cartea care te educa: “Vorbeste-mi, am atatea sa-ti spun” – Jacques Salomé
(Ed. Curtea Veche)
Psihoeducatia inseamna preventie!
Iti inteleg teama de a deschide aceste subiecte de discutie impreuna cu partenerul tau. Nu ne-a invatat nimeni, vreodata, cum sa discutam astfel de subiecte impreuna cu persoana de langa noi. Din pacate, suntem bombardati cu tot felul de materiale neprofesioniste in legatura cu psihologia – si mai ales cu psihologia cuplului. Accesul liber la astfel de ”informatii” ne face sa cadem in capcanele nespecialistilor care profita de pe urma naivitatii oamenilor. 
Cand nu ai primit – prin exemplele si educatia de acasa – informatii corecte, cand traiesti in baza unor presupuneri si informatii incorecte, tot ce poti face este sa te misti haotic pe net si in viata – este si firesc sa te sperii si sa te resemnezi intr-o relatie de cuplu care nu te mai implineste, o relatie in care s-a asternut tacerea, o relatie in care v-ati distantat si cu care nu stiti ce sa faceti.
Ai, insa, datoria sa te informezi din surse credibile – informatia din domeniul psihoeducatiei face diferenta in viata ta! Nu trebuie sa lasi ca situatia ta si a voastra, ca si cuplu, sa se agraveze – acum, tot ce ai nevoie sa stii pentru tine si pentru relatia ta de cuplu se poate invata la SENS! 
Acum te poti inscrie – participa si tu la cel mai complex si complet program dedicat exclusiv femeilor: SENS: 7-11 August 2019, Predeal! 
SENS – transformational, experiential, dinamic! 
SENS – abordeaza cele mai importante aspecte ale vietii oricarei femei
SENS – ofera spatiul de siguranta pentru ca suferinta sa poata fi adecvat procesata si prelucrata
SENS – ofera spatiul de siguranta necesar intelegerii mecanismelor necesare transformarilor pe care fiecare femeie le poate face
💜 La SENS10 tu poti sa iti incepi in mod corect psihoeducatia – adica vindecarea emotionala si psihica, dezvoltarea personala si educatia relationala, pentru a-ti redobandi increderea in tine si pentru a-ti creste stima de sine, astfel incat sa previi durerea, suferinta, anxietatea sau depresia si sa poti gestiona altfel decat pana acum situatiile delicate sau dificile cu care te confrunti.
💜 SENS – standarde de calitate in dezvoltarea personala dedicata femeilor. SENS – protejeaza demnitatea femeilor.
SENS – metode noi de solutionare pentru situatiile delicate cu care te confrunti.
SENS – sprijina femeile in vindecarea de care au nevoie pentru ca acestea sa revina la adevaratele lor valori – intelepciunea si feminitatea autentica – si sa poata recastiga controlul asupra vietii lor.
💜 Nu-ti mai prelungi confuzia si suferinta – participa alaturi de noi si, pentru ca psihoeducatia poate fi oricand inceputa, la orice varsta, da mai departe informatia: anunta o prietena, spune-i unei colege, anunta-ti mama sau sora – sau, de ce nu, pe amandoua – despre SENS10! Reducerile suplimentare se cumuleaza!
💜 Informatii pentru inscriere la SENS10, aici:
https://www.minunemica.eu/predeal-7-11-august-2019-sens-bootcamp-pentru-femei/
💜 Inscrierile au inceput, grupa nr.10 este in formare – numar maxim de locuri: 20. Lazy booking: 15 Iunie!
💜 In cele 5 zile petrecute alaturi de noi vei primi instrumentele/resursele necesare si vei dobandi abilitatile de care ai nevoie pentru a (re)deveni femeia completa, autonoma, sigura pe ea, pe deciziile ei: o femeie constienta de intelepciunea sa, de adevarata sa valoare si de feminitatea ei in toate aspectele sale.
💜 SENS
– adaptat nevoilor tale
– locul in care te reconstruiesti de la zero pentru a te conecta cu cea mai frumoasa parte din tine.
💜 Alatura-te grupului cu nr.10 si fa-ti un cadou frumos: 5 zile cu SENS!
💜 SENS: informatii corecte, resurse atent selectate, exercitii cu practicabilitate imediata ce vor genera schimbari stabile si de durata in viata ta.
💜 SENS: informatii utile pentru situatiile complexe cu care te confrunti.
💜 SENS: informatii verificate, usor de insusit si de integrat in viata personala, de cuplu, de familie, profesionala si in relatiile cu prietenii.
💜 De la SENS10 vei pleca cu perspective si tehnici care te vor ajuta sa-ti recapeti controlul asupra vietii tale si care te vor scoate din situatiile dificile cu care te confrunti in cadrul cuplului si in orice alt context al vietii tale
💜 La SENS10 iti vei insusi strategiile si abilitatile concrete care acum iti lipsesc, dar de care orice femeie are mare, mare nevoie – strategii si abilitati derivate din teoriile psihologice asupra personalitatii, comportamentului si comunicarii, cu ajutorul carora iti va fi usor sa te implici in procesul tau de vindecare, redobandind controlul asupra vietii tale, increderea in tine si stima de sine, prevenind durerea, suferinta, anxietatea sau depresia.
Psihoeducatia – un capitol la care avem mari carente!
Avem nevoie de psihoeducatie pentru sanatatea noastra psihica si a celor de langa noi.
Aveti nevoie sa va informati doar de la persoane competente, care stiu ce vorbesc – nu de la tot felul de ”terapeuti” care nu au nicio legatura cu psihologia si cu aparatul psihic uman. 
Echilibrul psihologic nu este un obiect cu garantie pe viata si se mentine cu efort constant. Echilibrul psihologic este un rezultat al modului in care te porti cu tine si al modului in care se poarta altii cu tine.
Cu toate ca avem acces si la informatie corecta, suntem campioni la violenta domestica, la abuz verbal si emotional, la violuri acceptate in cuplu, la abuz de putere la locurile de munca, etc.
Dar nu vorbim despre aceste subiecte, nu ne plac. Sau, daca vorbim, nu ne spune nimeni ca aceste comportamente se numesc hartuire, abuz, viol. Daca cineva te-ar invata sa pui astfel de comportamente in categoriile corecte inca de la inceput nu ai mai sta pe ganduri – ai face cu viata ta ce trebuie sa faci.
Ar trebui sa privim aceste lucruri cu maturitate si sa ne informam corect, astfel incat sa reactionam prompt ori de cate ori astfel de lucruri ni se intampla noua sau altora. 
Echilibrul psihologic are indicatorii sai – este bine sa stii intotdeauna ce sa faci atunci cand echilibrul tau psihologic are de suferit. Iar pentru asta trebuie sa te informezi in mod corect.
Psihoeducatia se reflecta in ceea ce faci pentru tine si in ceea ce faci pentru celelalte persoane din viata ta, atunci cand constati ca indicatorii echilibrului lor psihologic sunt modificati: trebuie sa recunosti dezechilibrul si trebuie sa stii ce ii spui, a.i. sa ajuti persoanele la care constati dezechilibrele sa se adreseze psihologului sau psihiatrului. 
Psihoeducatia inseamna preventie – prin informatii simple, poti preveni dezechilibre care se instaleaza incet, dar sigur.  Nu este bine sa stii ce ai de facut atunci cand observi la tine primele schimbari care nu iti plac si care incep sa iti afecteze viata? Nu este bine sa stii ce ai de facut atunci cand observi, in relatiile tale, ca disfunctionalitatile se inmultesc? 
Pentru ca psihoeducatia protejeaza femeile, te astept cu drag in aceasta vara alaturi de noi – pentru ca cine esti TU conteaza!
Mona Georgescu
Psihosexolog, psiholog clinician de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului)
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala si Educatie Relationala
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com / telefon: 0722.501050
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment