Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Fiecare este responsabil pentru propria sa bucurie

Fiecare este responsabil pentru propria sa bucurie

”Cum vă puteţi aştepta ca altcineva să se bucure de compania dumneavoastră, dacă nu vă bucuraţi singur de ea? Şi din nou, legea atracţiei sau Secretul înseamnă să aduceţi ceea ce doriţi în propria viaţă. Trebuie să fi e foarte, foarte clar. Iată întrebarea pe care v-aş ruga să v-o puneţi: Vă purtaţi cu propria finţă aşa cum aţi dori să se poarte ceilalţi cu dumneavoastră?”

James Ray

Atunci când nu vă trataţi dumneavoastră înşivă aşa cum aţi dori să vă trateze ceilalţi, nu veţi putea niciodată să schimbaţi felul în care merg lucrurile. Mijloacele puternice de acţiune sunt propriile gânduri; deci, dacă nu vă trataţi cu iubire şi cu respect, emiteţi un semnal care spune că nu sunteţi destul de importanţi, destul de valoroşi sau destul de vrednici. Acel semnal va continua să fie emis şi veţi trece prin mai multe situaţii în care oamenii nu vă tratează cum ar trebui. Oamenii şi comportamentul lor sunt doar efectul.

Cauza o constituie gândurile dumneavoastră. Trebuie să începeţi să vă trataţi cu iubire şi cu respect, să emiteţi semnalul potrivit şi să intraţi pe frecvenţa corespunzătoare. Atunci legea atracţiei va mobiliza întregul Univers, iar viaţa dumneavoastră va fi plină de oameni care vă iubesc şi vă respectă.

Mulţi oameni s-au sacrificat pe ei înşişi pentru ceilalţi, gândind că, sacrificându-se pe sine, sunt oameni buni. Ceea ce este complet greşit. Sacrificiul de sine ne poate trece prin gând doar în condiţii de lipsă absolută, fiindcă se poate spune: „Nu avem suficient pentru fiecare, deci eu voi renunţa.”

Acele gânduri ne fac să nu ne simţim bine şi vor duce în cele din urmă la resentimente. Există bunuri din belşug pentru fiecare şi este răspunderea fiecăruia să-şi formuleze propriile dorinţe. Nu puteţi „porunci” pentru altă persoană, fiindcă nu puteţi gândi şi simţi în locul altui om. Munca pe care o aveţi de făcut sunteţi chiar dumneavoastră. Atunci când faceţi din propria stare de bine o prioritate, acea minunată frecvenţă va radia şi îi va atinge pe toţi cei care vă înconjoară.

Deveniţi propria soluţie pentru dumneavoastră. Nu arătaţi spre altcineva spunând: „Acum îmi eşti dator şi trebuie să-mi dai mai mult.” În schimb, dăruiţi-vă mai mult dumneavoastră înşivă. Faceţi-vă timp pentru dumneavoastră şi căutaţi să atingeţi senzaţia împlinirii de sine, în sensul în care acum prisosiţi în generozitate.

Dr. John Gray

Mulţi dintre noi am fost învăţaţi să ne punem pe noi înşine mai la urmă şi, ca o consecinţă, ajungem să trăim cu sentimentul că nu merităm, că nu suntem vrednici. Pe măsură ce acele sentimente pătrund şi se înrădăcinează în adâncul fiinţei noastre, noi continuăm să atragem mai multe situaţii de viaţă care ne fac să ne simţim mai nevrednici. Putem schimba acest mod de gândire.

„Fără îndoială că, pentru unii oameni, ideea de a-şi dărui mai multă dragoste va părea foarte rece, dură şi fără milă. Şi totuşi, lucrurile pot fi văzute în cu totul altă lumină, atunci când ne dăm seama că, „dorind să ajungem întotdeauna pe primul loc”, călăuziţi de Infinit, în realitate căutăm să ajungem pe locul al doilea, şi este într-adevăr singura cale de a beneficia de locul al doilea.”  Prentice Mulford

Dacă nu vă împliniţi mai întâi pe dumneavoastră înşivă, nu aveţi nimic de dăruit nimănui. Aşadar, este absolut obligatoriu să contribuiţi la propria împlinire. Îngrijiţi-vă mai întâi de propria stare de bine.

Oamenii sunt responsabili de propria lor bucurie.

Atunci când vă îngrijiţi de propria bucurie şi faceţi ceea ce vă dă senzaţia de bine, sunteţi o adevărată bucurie pentru cei din jur şi un exemplu strălucit pentru fiecare copil şi pentru fiecare persoană din viaţa dumneavoastră.

Lisa Nichols: Am avut mai multe relaţii sentimentale, aşteptându-mă ca partenerul meu să-mi arate frumuseţea, fiindcă nu o vedeam eu însămi. Când eram mică, eroii mei sau eroinele mele erau Femeia Bionică, Femeia Minune şi Îngerii lui Charles. Şi fiindcă ele erau minunate, nu semănau cu mine. Abia când m-am îndrăgostit de Lisa – m-am îndrăgostit de pielea mea cafenie, de buzele mele mari, de şoldurile mele plinuţe, de zulufii părului meu negru – abia atunci când s-a întâmplat asta, restul lumii a putut să se îndrăgostească de mine.

Motivul pentru care trebuie să vă iubiţi este că e imposibil să vă simţiţi bine dacă nu Vă iubiţi. Atunci când nu vă simţiţi bine în ceea ce vă priveşte, blocaţi toată dragostea şi tot binele pe care Universul le are pentru dumneavoastră.

Atunci când vă simţiţi rău în propria piele aveţi senzaţia că vă „sugeţi” propria viaţă, fiindcă tot ce e mai bun în dumneavoastră, în orice domeniu – inclusiv în privinţa sănătăţii, bunăstării şi iubirii – este pe frecvenţa bucuriei şi a stării de bine. Când nu vă simţiţi bine, sunteţi pe o frecvenţă care atrage mai mulţi oameni, mai multe situaţii şi circumstanţe care vor continua să vă facă să vă simţiţi rău în propria piele.

Trebuie să vă schimbaţi concentrarea şi să începeţi să vă gândiţi la toate lucrurile minunate în legătură cu Dumneavoastră. Căutaţi aspectele pozitive ale propriei personalităţii. Pe măsură ce vă concentraţi asupra acestor lucruri, legea atracţiei vă va arăta mai multe lucruri minunate despre Dumneavoastră. Atrageţi lucrurile la care vă gândiţi.

Tot ce aveţi de făcut este să începeţi cu un gând „prelungit” despre un aspect bun al personalităţii dumneavoastră, iar legea atracţiei va răspunde dăruindu-Vă mai multe gânduri asemănătoare.

Căutaţi lucrurile bune în propria fiinţă. Căutaţi şi veţi găsi!

Bob Proctor: E ceva atât de măreţ în privinţa dumneavoastră. Eu m-am studiat timp de patruzeci şi patru de ani. Vreau să mă sărut uneori! Fiindcă veţi ajunge şi dumneavoastră să vă iubiţi. Nu mă refer la orgoliu, la mândrie. E vorba de un respect sănătos faţă de propria fiinţă. Şi atunci când vă veţi iubi, îi veţi iubi în mod automat şi pe ceilalţi.

Marci Shimoff: În relaţiile noastre, suntem atât de obişnuiţi să ne plângem în legătură cu alţi oameni. De exemplu: „Colegii mei de muncă sunt leneşi, soţul mă înnebuneşte, copiii mei sunt atât de obositori. Dar pentru ca relaţiile să funcţioneze într-adevăr, trebuie să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care le apreciem la celelalte persoane, nu asupra celor de care ne plângem. Atunci când ne concentrăm asupra unor astfel de lucruri, primim doar mai multe lucruri asemănătoare.

Chiar dacă treceţi printr-o perioadă cu adevărat grea într-o anumită relaţie – lucrurile nu merg, nu vă mai simţiţi trup şi suflet, vă stă cineva în cale – încă mai puteţi restabili acea relaţie. Luaţi o coală de hârtie, luaţi loc şi scrieţi, pentru următoarele treizeci de zile, toate lucrurile pe care le apreciaţi în legătură cu acea persoană. Gândiţi-vă la toate motivele pentru care o iubiţi. Îi apreciaţi simţul umorului, vă place că este săritoare. Şi veţi descoperi că, atunci când vă concentraţi pe aprecierea şi recunoaşterea punctelor sale tari, veţi avea parte de mai multe manifestări asemănătoare şi problemele vor dispărea.

Lisa Nichols: Adesea daţi altora ocazia să contribuie la fericirea dumneavoastră şi, de multe ori, ei nu reuşesc să o creeze aşa cum aţi dori. De ce? Fiindcă doar o singură persoană poartă răspunderea pentru bucuria şi fericirea dumneavoastră – e vorba de dumneavoastră. Deci, fi e că e vorba de un părinte, de un copil sau de un soţ (o soţie), niciunul dintre ei nu vă poate crea fericirea. Ei au pur şi simplu ocazia să vă împărtăşească fericirea. Bucuria proprie stă numai în puterea dumneavoastră.

Toată bucuria dumneavoastră este pe frecvenţa iubirii – cea mai înaltă şi cea mai puternică frecvenţă dintre toate cele cunoscute. Nu puteţi ţine iubirea în mână. O puteţi doar simţi în inima dumneavoastră.

Este o stare de spirit. Puteţi vedea dovezile de dragoste exprimate de oameni, însă dragostea este un sentiment şi sunteţi singura persoană care poate radia şi emite sentimentul de dragoste.

Capacitatea de a genera sentimente de dragoste este nelimitată şi, atunci când iubiţi, sunteţi în cea mai deplină şi mai perfectă armonie cu Universul. Iubiţi tot ce puteţi. Iubiţi pe oricine puteţi. Concentraţi- vă numai asupra lucrurilor care vă plac şi asupra persoanelor pe care le iubiţi şi veţi vedea cum dragostea şi bucuria se vor întoarce la dumneavoastră multiplicate.

Legea atracţiei vă va trimite înapoi mai multe lucruri care vă plac. În timp ce radiaţi iubire, vi se va părea că întregul Univers face totul pentru dumneavoastră, mobilizând toate lucrurile generatoare de bucurie şi toate persoanele benefice de care aveţi nevoie. Într-adevăr, aşa este.

Rhonda Byrne – Secretul, Editura Adevar Divin

Cartea poate fi comandata AICI

0


About the Author:

Multumim pentru interesul acordat recomandarilor de carti si de evenimente. Materialele extrase din carti pe care le vei gasi pe acest site, sunt puse la dispozitie prin amabilitatea editurilor partenere ale site-ului MinuneMica.eu si se afla sub protectia drepturilor de autor si a legii copyright-ului. Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea partiala sau integrala a acestor materiale prin mijloace mecanice sau electronice, este interzisa. De asemenea, mai multe informatii despre evenimentele asupra carora te poti informa pe acest site, poti obtine de la organizatorii acestora, ale caror coordonate le gasesti in materialele de promovare.

Add a Comment