Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Fie ca gratitudinea sa se reverse, in binecuvantare, peste tot in jurul tau

Fie ca gratitudinea sa se reverse, in binecuvantare, peste tot in jurul tau

”Crezi ca e doar o alta zi din viața ta? Nu e doar o alta zi. E ziua ce ți-a fost data astazi. Ți s-a dat. E un dar. E singurul dar pe care il ai chiar acum, iar singurul raspuns potrivit este gratitudinea. Daca nu faci altceva decat sa cultivi acest raspuns pentru marele dar unic al fiecarei zi in parte, daca inveți sa raspunzi ca si cum asta ar fi prima si ultima ta zi de viața, atunci aceasta zi a trecut pentru tine foarte bine.

Incepe prin a-ți deschide ochii si a te minuna ca ai ochi pe care-i poți deschide, ca exista acea cavalcada incredibila de culori ce ni se ofera pentru pura noastra satisfacție.

Priveste cerul. Privim atat de rar cerul. Observam atat de rar cat de diferit e de la un moment la altul, cu acel dute-vino constant al norilor.

Ne gandim doar la vreme si chiar si cu vremea, nu ne gandim la multiplele nuante ale ei – obisnuim sa ne gandim doar ca vremea e buna sau rea.

In aceasta zi – chiar acum – vremea e unica, poate este o vreme ce nu va mai fi niciodata. Formatiunea de nori de pe cer nu va mai fi niciodata asa cum e acum. Deschide-ti ochii! Priveste!

Priveste fata oamenilor pe care ii intalnesti. Fiecare are o poveste incredibila, o poveste pe care nu o poti patrunde niciodata in intregime, nu doar o poveste proprie, ci si povestea inaintasilor.

Cu totii ne intoarcem departe si in acest moment, in aceasta zi, toti oamenii pe care-i intalnesti, toata acea viata de generatii din atat de multe locuri din intreaga lume converge si se intalneste cu tine aici, precum apa datatoare de viata. Trebuie doar sa-ti deschizi inima si sa bei.

Deschide-ti inima pentru incredibilele daruri pe care ni le da civilizatia. Apesi un intrerupator si e lumina. Deschizi robinetul si curge apa calda sau rece, si apa potabila. E un dar pe care multe milioane de oameni nu-l vor experimenta niciodata.

Acestea sunt doar cateva din imensele daruri pentru care ne putem deschide inima.

Va doresc sa va deschideti inima tuturor acestor binecuvantari si sa le lasati sa curga prin voi, astfel ca fiecare om pe care-l veti intalni azi sa fie binecuvantat de voi, doar de privirea voastra, de zambetul vostru, de atingerea voastra, de simpla voastra prezenta.

Fie ca gratitudinea sa se reverse, in binecuvantare peste tot in jurul tau. Si atunci vei fi avut cu-adevarat o zi buna.”

Fratele David Steindl-Rast

 

0


About the Author:

Multumim pentru interesul acordat recomandarilor de carti si de evenimente. Materialele extrase din carti pe care le vei gasi pe acest site, sunt puse la dispozitie prin amabilitatea editurilor partenere ale site-ului MinuneMica.eu si se afla sub protectia drepturilor de autor si a legii copyright-ului. Conform Legii nr. 8/1996 privind proprietatea intelectuala, reproducerea sau preluarea partiala sau integrala a acestor materiale prin mijloace mecanice sau electronice, este interzisa. De asemenea, mai multe informatii despre evenimentele asupra carora te poti informa pe acest site, poti obtine de la organizatorii acestora, ale caror coordonate le gasesti in materialele de promovare.

Add a Comment