Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Femeia și complexul amabilității excesive

Femeia și complexul amabilității excesive

Complexul amabilității excesive favorizează, validează și încurajează pretențiile, cererile și comportamentele neadecvate ale celor din jurul tău – sunt sigură că te-ai lovit deja de multe experiențe de acest gen, experiențe în care rolul în care ai intrat a fost un rol de victimă, un rol de sacrificator. Sunt convinsă că nu ți-ai dorit acest rol și sunt convinsa că iți dorești să ieși din el și să fii o femeie cu adevărat puternică, autentică, autonomă.
Îmi place foarte mult ce spune  Clarisa Pinkola Estes, psihanalist jungian și psiholog clinician, despre aceasta amabilitate excesiva care caracterizează femeile:
”Multe femei se vindecă de ‘complexul amabilității excesive’ care, orice ar fi simțit și orice le-ar fi agresat, le făcea să răspundă întotdeauna frumos iar ziua, dacă zâmbeau amabil, noaptea scrâșneau din dinți.
Această stradanie de a se adapta cerințelor celorlalți se manifestă de regulă atunci când femeile se tem cu disperare să nu-și piardă drepturile sau să fie considerate inutile.”
(”Femei care aleargă cu lupii”)
🍃 Tu te-ai îngrijorat vreodată pentru capacitatea ta de autocontrol, pentru echilibrul tău emoțional și pentru sănătatea ta mintală?
⛔ Tu te-ai întrebat vreodată ce trebuie să știe fetele și femeile despre abuzul psihologic și violența domestică?
🌼 Vino la ediția din 2021 a bootcamp-ului SENS să afli toate răspunsurile pe care le cauți!
💃 SENS: cel mai complex program românesc de educație relațională și dezvoltare personală creat exclusiv pentru femei.
DETALII PENTRU PARTICIPAREA LA EDIȚIA DIN 2021 … ÎN CURÂND! 
🙏💛🙏
Chiar dacă situația pandemică ne obligă să lucrăm împreună în continuare online, am început deja să pregătesc următoarea ediție SENS. Îmi păstrez speranța că vom fi cu toții bine, că nu ne lăsăm pradă depresiei sau anxietății care ne pândesc în această perioadă. Dacă vom continua să ne ocupăm, la fel ca până acum, de planurile personale și profesionale frumoase pe care le avem, ne vom putea păstra imunitatea psihologică – așa cum este de dorit în aceste vremuri complicate.
SENS – unicul program romanesc de educație relațională si dezvoltare personală, cu accent pe vindecarea instinctelor și redobândirea demnității și autonomiei femeilor 
Participă alături de noi la ediția din 2021 și, pentru că educația relațională poate fi oricând începută, la orice vârstă, dă mai departe informația: anunță o prietena, spune-i unei colege, anunță-ți mama sau sora – sau, de ce nu, pe amândouă – despre SENS12!
SENS – standarde de calitate în dezvoltarea personală dedicată femeilor.
SENS – protejează demnitatea femeilor.
SENS – sprijină femeile în vindecarea de care au nevoie pentru ca acestea să revină la adevăratele lor valori – înțelepciunea și feminitatea autentică – și să-și poată asuma responsabilitatea integrală pentru viața lor.
Trăim vremuri mai dificile decât am fi crezut, însa orice femeie are datoria – in continuare – să nu uite de sine și să nu se reducă singură la a fi amabilă, tandră, iubitoare, supusă, tolerantă, umilă. Adică să nu se reducă la statutul de victimă – a partenerului, a părinților, a copilului, a șefului, a colegilor, a prietenilor, etc.
Feminitatea nu se reduce la a fi partenera/sotie, a fi gospodina, a fi mama.
Feminitatea nu exclude preocuparea constantă pentru educația ta, pentru dezvoltarea ta personală și nici preocuparea pentru carieră, în domeniul care iți place.
Feminitatea nu exclude stabilirea priorităților personale și atingerea lor.
Feminitatea nu exclude exprimarea propriilor opinii în legătură cu viața ta.
De asemenea, feminitatea nu exclude fermitatea și nici luciditatea.
Feminitatea nu exclude nimic din toate acestea, ci le include – pe fiecare.
Dacă tu te schimbi, vechile tipare și dinamici de relaționare se vor schimba. Însă tu ești cea care trebuie să înceapă – și poți începe de acum să faci schimbări importante care iți vor fi utile pentru tot restul vieții.
Dacă te-ai hotărât să inițiezi un demers structurat de autocunoaștere și dezvoltare personală și încă nu ai găsit profesionistul cu care să lucrezi, voi fi bucuroasa să te iți fiu alaturi pe acest drum frumos și delicat! Întotdeauna este mai simplu în doi, la cabinet – așa cum deja știi, în context pandemic putem lucra doar online, via Skype. Vremurile ne obliga să rămânem la distanta, însă chiar și așa tu vei putea beneficia din partea mea de cele mai importante informații de care ai nevoie pentru a lua decizii și pentru a face schimbări. 
Profilul meu profesional și condițiile în baza cărora putem lucra pot fi consultate pe site, aici:  http://www.minunemica.eu/cine-scrie/
Te aștept cu drag – până atunci, adu-ți aminte că feminitatea nu înseamnă amabilitate excesivă, ci înseamnă – înainte de toate – siguranță emoțională, echilibru psihologic, încredere în propria persoană și stimă de sine stabila.
Mona  Georgescu
Consilier NLP integrativ 
Consilier Relațional și de Dezvoltare Personală
Trainer Educație Relațională și Dezvoltare Personală
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com, telefon: 0722.501050
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment