Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Femeia – mama si sotie, eroina in fiecare zi. Satu Mare, 8 Martie

Femeia – mama si sotie, eroina in fiecare zi. Satu Mare, 8 Martie


Dragile mele, Primavara mea aduce surprize frumoase pentru Doamne si Domnisoare!
Asa cum stiti, in fiecare primavara – pe 8 Martie, ne intalnim cu ocazia unui workshop care onoreaza si celebreaza Femeia, in doua dintre cele mai importante ipostaze ale sale.  In acest an, va astept cu mult drag la Satu Mare, la un alt eveniment de suflet: ”Femeia mama si sotie – eroina in fiecare zi”.
In aceasta perioada lucrez, in acelasi timp, si la continutul taberei de psihologie si dezvoltare personala pentru Femei, SENS. Femeia – ori de cate ori incep sa lucrez la workshop-urile mele dedicate Femeii, incep prin a ma intreba daca stim, de fapt, ce este o femeie? Aceasta Femeie de la care familia are asteptari, femeia de la care societatea are asteptari, aceasta femeie care uita sa fie femeie si sa se ocupe de propria sa persoana, punandu-se pe ultimul loc in viata sa, de prea multe ori.
Bunica, Mama, sotie, sora, matusa, nasa de cununie, nasa de botez si colega de birou, angajata, sefa, femeie de afaceri, liber-profesionista … oricum, Femeie – tine cineva cont de nevoile ei reale, in fiecare dintre aceste roluri? De nevoile sale de conectare, apreciere, recunoastere si pretuire a adevaratei sale valori? Cat de multe prejudecati exista in societatea contemporana asupra Femeii – in functie de zona in care s-a nascut, lucreaza si traieste, prejudecatile devin parca si mai apasatoare pentru umerii Femeii, iar varsta ei este iar un aspect care genereaza alte prejudecati.
De prea putine ori, aceasta Femeie din societatea romaneasca nu isi da voie, nu isi ingaduie sa se vada pe sine doar prin prisma nevoilor sale personale, pentru a intelege cat de mult sau cat de putin este in acord cu ceea ce i se cere si cu ceea ce se asteapta de la ea.
De prea multe ori, aceasta Femeie isi reduce viata la rolul de sotie si de mama, straduindu-se sa fie perfecta in aceste roluri care ii aduc, de foarte multe ori, frustrari, neimpliniri si suferinta prelungita. Pentru ca femeia din Romania nu stie sa ceara, stie doar sa ofere, dezechilibrand ea insasi aceasta balanta ”a oferi – a primi”, ”a cere – a refuza”.
Si totusi, daca aceasta Femeie minunata va intelege ca este suficient sa fie indeajuns de buna – nu perfecta si ca nimeni nu poate tine de cont de propriile ei asteptari si nevoi daca ea nu si le cunoaste si nu si le exprima, atunci viata ei va capata o alta lumina si un alt sens. 
Atat de multe de spus despre si pentru Femei … dragile mele, abia astept acest eveniment dedicat integral noua, Femeilor. Vom fi impreuna intr-o experienta de suflet, asa cum v-am obisnuit.
Evenimentul este organizat de Asociatia Caritabila Blidar Ileana – ii multumesc Doamnei Ileana Blidar pentru aceasta propunere de colaborare si abia astept sa le cunosc pe doamnele si domnisoarele din Satu Mare – nu am vizitat niciodata acest oras pe care il stiu doar din fotografii si din relatarile persoanelor care l-au vizitat;  asteptam un moment prielnic pentru a-mi indeplini dorinta de ajunge acolo. Momentul este 8 Martie, saptamana viitoare 🙂 .
Asadar, astept cu mult drag la acest eveniment cititoarele din Satu Mare si din imprejurimi – marti, 8 Martie, ora 17.00. Intalnirea are loc la restaurantul Esedra, Str.Gorunului nr.6. Intrarea este gratuita.
Sa ne vedem cu bine, 
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala

promosatumare1

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment