Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Fata de noi insine, avem obligatia de a nu face compromisuri nedorite

Fata de noi insine, avem obligatia de a nu face compromisuri nedorite


O cerinta pentru fericirea personala, pentru o stare de bine mentala si pentru a iubi oamenii din viata noastra este reprezentata de iubirea de sine.  Un om care se iubeste pe sine insusi nu este in stare sa isi faca rau in mod repetat acceptand sa fie pus in situatii de compromis, nu se agata de relatii incheiate, nu doreste o relatie cu un partener inferior si nu tolereaza in viata sa persoane de o calitate discutabila; nu se inconjoara de oameni cu caracter reprobabil si nu se implica in astfel de relatii. 
Un om care se iubeste pe sine nu abuzeaza de cei din jurul sau si nu accepta sa fie supus situatiilor de abuz, nu accepta sa fie manipulat si nu manipuleaza, nu se lasa santajat si nu santajeaza. 
Un om care se iubeste pe sine este un om selectiv care face alegeri constiente, mature si  va gasi intotdeauna echilibrul intre iubirea de sine si iubirea fata de cei importanti din viata sa. 
Prin prisma activitatii mele intalnesc frecvent foarte multe persoane – majoritatea femei – care sunt blocate in efectele negative ale stimei de sine scazute,  ale lipsei de incredere in sine si ale unei totale lipse de iubire de sine. 
O cauza a problemelor generate de lipsa iubirii de sine este chiar lipsa educatiei in acest sens. Chiar daca parintii nostri si alte generatii de parinti au avut o scuza pentru a tolera ceea ce nu le-a facut bine (din partea partenerului de viata, in mod special), noi nu mai avem astfel de scuze, nu mai avem de ce sa prelungim astfel de situatii in care conflictul si suferinta se adancesc.
Avem insa datoria de a face totul pentru propria persoana, pentru a fi fericiti. Fata de noi insine, avem obligatia de a nu face compromisuri nedorite (nu doar in cuplu, insa in mod special in cadrul cuplului) si avem, de asemenea, dreptul sa nu intram in scenarii care duc, in mod previzibil, la suferinta.
Cu ocazia editiei nr.7 a retreat-ului SENS (retreat de psihologie si dezvoltare personala pentru femei, 4-7 August 2016), vom dedica un timp important problematicii iubirii de sine. Inscrierile la SENS sunt deschise si abia astept sa intalnesc participantele din aceasta vara. Vom avea inca o experienta de suflet, ale carei detalii te invit sa le consulti aici: http://www.minunemica.eu/sens-retreat-pentru-femei-vila-boema-cumpatu-sinaia-4-7-august/ De asemenea, tot la acest link vei putea sa citesti o parte dintre testimonialele pe care le-am primit, de-a lungul timpului, din partea participantelor la SENS si la workshop-urile pe care le organizez pentru femei.

 

Te astept cu mult drag alaturi de noi si iti doresc o noua saptamana frumoasa, in care sa iti dai timp sa reflectezi putin la iubirea pe care ti-o porti.
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment