Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Existati cu simplitate

 

 

Noul nascut contempla lumea si ii raspunde fara medierea cuvantului sau a gândului. El dispune de viziune pura si directa. Mai tarziu, copilul utilizeaza din ce in ce mai mult unealta verbala, deoarece aceasta este utila si eficace în contactele sale cu viata si cu lumea exterioara; dar ceea ce este convenabil pe acest plan, este o frana absoluta în cunoasterea de sine.

Iata de ce trebuie sa va regasiti cu totii privirea inocenta a copilului, viziunea pura care va va arata ceea ce sunteti cu adevarat. Cuvintele si gandurile v-au ajutat sa descoperiti lumea. Vidul, virginitatea spiritului va va deschide usa esentei voastre, a identitatii voastre reale.

Iata ce va cer. Stati asezati, linistiti, cu corpul destins, cu coloana vertebrala dreapta. Nu va miscati deloc. Respirati calm, fara nici cea mai mica crispare. Observati-va în liniste rasuflarea si ascultati cu atentie linistita sunetele care vin din exterior, fara a reactiona, fara vorbarie mentala, fara sa va opriti la absolut nimic.


Fiti martorul, nimic mai mult. Lasati-va sa alunecati la o stare de constienta lipsita de cuvinte. Tineti-va la distanta de evenimente, captati totul, dar de la distanta. Mai ales nu va concentrati. Orice s-ar întâmpla, nu va implicati, ramâneti neutri, senini. Inchideti ochii, ascultati în liniste, cu atentie clara si dulce, ciripitul pasarelelor, fosnetul copacilor, plânsetul unui copil, murmurul unui jet de apa.

Ascultati si atâta tot. Veti percepe mai intai forja plamânilor vostri si pulsatia inimii voastre, apoi o liniste deosebita va va invada. Veti constata ca în ciuda zgomotelor înconjuratoare, linistea va domni în voi. Veti avea acces la o pace neasteptata, apoi va veti da seama de rarefierea gândurilor si va veti apropia de starea de constienta pura. În aceasta sfera vida de forme, atentia voastra se va întoarce spre locul real al originii voastre, spre adevaratul vostru camin.

Veti parasi periferia si va veti întoarce la voi acasa, în voi însiva. Privirea voastra parasind suprafata, va va revela progresiv tabernacolul în care rezida identitatea voastra profunda. Continuati în mod simplu sa va observati gândurile, respiratia, miscarile abdomenului. Nu reactionati. Veti obtine un rezultat care nu va fi o inventie mentala, ceva ce nu v-ati imaginat vreodata, va fi existenta voastra, fiinta voastra. Ea este coeziunea care ne anima si ne sustine pe toti. Ea se reveleaza si esenta noastra apare în sfârsit. Va fi o surpriza zguduitoare.

Iata o povestire:
Un saddou, un calugar, se afla in varful unei coline. Soarele se înalta pe cer. Un grup de excursionisti zari omul, in picioare, sus pe colina.
“Ce face oare?” – se întrebara ei.
Unul dintre ei spuse: “Scruteaza împrejurimile, probabil si-a pierdut o vaca”.
“Nu – obiecta altul – nu pare sa caute ceva, s-ar spune mai curând ca asteapta pe cineva care urca colina mai încet decât el”.
Un al treilea spuse: “Nu cauta nimic si nu asteapta pe nimeni. E plonjat in contemplarea Divinului”.
Cum nu reuseau sa se puna de acord, ei se dusera langa saddou.
“Ai pierdut o vaca?” – întreba primul.
“Nu” – raspunse ascetul.
“Atunci astepti pe cineva?” – presupuse al doilea.
“Nu” – replica calugarul.
“Poate îl contempli pe Dumnezeu?” – facu al treilea.
Raspunsul fu, de asmenea, negativ.
“Atunci, ce faci aici?” – strigara cei trei.
“Nu fac nimic. Stau in picioare. Atat. Exist” – raspunse calugarul.
Existati si voi cu aceeasi simplitate. Nu faceti nimic special. Atunci, ceea ce scapa oricarui limbaj va apare. Chintesenta tuturor experientelor, nasterea adevarului, realizarea Eu-lui vostru real, aparitia Divinului.

OSHO

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment