Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Evenimente internationale Reiki, Bucuresti 13-21 Mai

Evenimente internationale Reiki, Bucuresti 13-21 Mai


EVENIMENTE REIKI CU PARTICIPARE INTERNATIONALA
13-21 MAI 2016 
BUCURESTI
Rick Bockner, ultimul Maestru Initiat de catre Hawayo Takata si Robert Fueston, renumit cercetator al mostenirii lasate de catre Takata, ne viziteaza din nou tara.
Pana pe 1 mai pretul este redus!
In perioada 13-21 mai 2016 ei vor sustine urmatoarele cursuri si seminarii:
Rick Bockner
* Seminar pentru Maestrii Reiki
http://reiki.com.ro/intalnirea-maestrilor-de-reiki-cu-maestrul-reiki-rick-bockner-ultimul-maestru-initiat-de-catre-hawayo-takata/
* Seminar despre Principiile Reiki
http://reiki.com.ro/seminar-despre-principiile-reiki-cu-maestrul-reiki-rick-bockner-ultimul-maestru-initiat-de-catre-hawayo-takata/
Cursurile sunt deschise oricarui practicant, indiferent de Linia de Initiere sau de nivel (mai putin seminarul dedicat Maestrilor Reiki)!
Robert Fueston
* Curs nivelul 1 –
http://reiki.com.ro/curs-reiki-nivelul-1-cu-maestrul-reiki-robert-fueston/
* Curs nivelul 2 –
http://reiki.com.ro/curs-reiki-nivelul-2-cu-maestrul-reiki-robert-fueston/
In cadrul cursurilor sale, Robert Fueston va introduce in Romania o noua Linie de Initiere: Usui-Hayashi-Takata-Fran Brown-Mary Goslen
Cursurile sunt deschise oricarui practicant, indiferent de nivel sau de Linia de Initiere anterioara.
Inscrieri la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205, Mihai Albu

2015_05_13_Banner Reiki_nume_slogan_1600x180_v3_72dpi_transp (1)

Reiki, tratament si spiritualitate
Mihai Albu, Maestru Reiki
Renumită însă de puţini înţeleasă, metoda Reiki este cunoscută mai ales pentru valenţele terapeutice, de tratare şi prevenire a multor afecţiuni. Când te doare ceva, în mod spontan pui mâna peste locul dureros, pentru alinare. Bazându-se pe atingere şi pe o filozofie a naturalului, metoda Reiki a fost descoperită în secolul trecut de Mikao Usui, un călugăr budist japonez (după unele surse creştin) care şi-a dorit foarte mult să afle prin ce metode reuşeau să vindece bolnavii atât Buddha, cât şi Isus. Plecând de la viaţa sa, plină de încercări şi de traume (unul dintre copii săi a murit la vârsta de 5 ani) a început să caute o metodă de vindecare a problemelor fizice.
A studiat medicina tradiţională japoneză precum şi pe cea vestică/alopată, filozofie, religie precum şi metode de vindecare energetică (Qi Qong/Kiko). La un moment dat s-a retras într-o mănăstire budistă, unde a practicat pentru câţiva ani meditaţia zen. Stareţul mănăstirii, care căuta şi el o metodă de vindecare, punea însă accentul pe Spirit şi spiritualitate ca metodă de prevenţie şi de vindecare a bolilor. Acolo Usui a studiat și limba sanskrită, reuşind să descifreze un text străvechi budist, în care în sfârşit a găsit toate răspunsurile pe care le dorea.
Dar pentru a integra informaţiile aflate şi pentru a afla dacă ceea ce a aflat cu Mintea, poate fi pus şi în practică, a decis să petreacă 21 de zile de post şi rugăciune pe muntele sfânt Kurama-Yama, în Japonia. În a 21-a zi, o lumină s-a apropiat de el, lovindu-l în mijlocul frunţii (după unele versiuni în creștet) trântindu-l la pământ. Când şi-a venit în fire, prin faţa ochilor a văzut acel text în sanskrită şi a primit informaţii despre modul în care poate fi folosit aceasta. A numit această metodă „Usui Reiki (Shiki) Ryoho” – „Sistemul lui Usui de tratare prin Energia Universala a Vieţii”.
A început apoi să străbată Japonia promovând această metodă, oferind tratamente şi cursuri. Până când a părăsit această lume, în 1926, Mikao Usui a avut peste 2.000 de elevi şi a instruit 21 de profesori (Maeştrii), care au predat la rândul lor mai departe aceasta metodă, Reiki devenind ora actuală o metodă de tratament practicată peste tot în lume.
Cum funcţionează Reiki?
Capacitate de a accesa Reiki este conferită în urma unei proceduri exacte, numită Iniţiere, prin care Profesorul/Maestrul, sprijină şi învaţă elevul să acceseze această vibraţie a Forţei de Vindecare Universale. Metoda de Reiki a lui Usui se bazează pe doi piloni: practicarea auto-tratamentului (aplicarea palmelor într-o anumită ordine, pe propriul corp); este recomandabil să practicăm auto-tratamentul zilnic pentru a ne menţine permanent în această vibraţie de vindecare. Al doilea pilon al metodei Reiki îl constituie practicarea şi trăirea zilnică a Principiilor Reiki.
Cele cinci Principii Reiki sunt: astăzi nu te înfuriaastăzi nu te îngrijoraastăzi fii recunoscătorastăzi munceşte cu sârguinţăastăzi fii bun cu ceilalţi; Fiecare practicant Reiki este Iniţiat de un Maestru Reiki, care a fost el însuşi iniţiat şi învăţat în mod direct şi nemijlocit de către un alt Maestru Reiki, şi tot aşa, într-o Linie neîntreruptă, până la Mikao Usui. Acest proces de Iniţiere este învăţat doar de cei ce ating nivelul de Profesor/Maestru, ceilalţi practicanţi (de nivelul 1 şi 2) putând să acceseze Reiki, fără însă a putea Iniţia pe altcineva.
Înainte de a-şi efectua auto-tratamentul sau de a pune palmele pe altcineva, practicantul Reiki se acordează cu Energia Universală a Vieţii iar apoi, prin punerea palmelor, facilitează şi celorlalţi intrarea în rezonanţă cu aceasta. Tradiţional, pentru studiu şi predarea acestui sistem, sunt folosite 3 nivele: nivelul 1 se adresează în special celor ce doresc să aibă la îndemână o metodă de relaxare şi tratament non-invaziv, de prevenire a dizarmoniilor şi echilibrare energetică; nivelul 2 aduce cu sine învăţarea şi folosirea Simbolurilor ce permit o aprofundare a metodei Reiki, precum şi efectuarea tratamentelor „la distanţă” (persoana care primeşte tratamentul nu se află în prezenţa practicantului Reiki) În lipsa Iniţierilor Reiki, oricine poate să-şi folosească mâinile pentru a atinge o zonă bolnavă a lui însuşi sau a altcuiva, dar eficienţă va fi mai redusă, bazându-se în special pe efectul calmant al atingerii precum şi pe propria bioenergie.
Ce poate şi ce nu poate Reiki
Există o mare diferenţă între a trata şi a vindeca. Astfel, metoda Reiki (auto-tratamentul şi practicarea celor 5 Principii) poate fi folosit în tratarea multor afecţiuni, însă nu garantează vindecarea. De altfel, practicantul Reiki este sfătuit să nu pună diagnostice şi să nu ofere sfaturi medicale, acestea fiind de competenţa medicilor autorizaţi.
Printre cele mai frecvente afecţiuni tratate cu Reiki sunt: bolile de inimă, dacă n-au existat manifestări de preinfarct sau infarct; bolile de piele necontagioase; orice fel de boli de nervi, cu excepţia alcoolismului cronic; tumorile necanceroase; toate bolile digestive; toate bolile ginecologice, în afară de cele canceroase şi cele contagioase; toate formele de reumatism; dereglările circulatorii neprovocate de infarct; toate bolile de ochi; afecţiunile sistemului endocrin; astenia nervoasă; sindroamele neuro-vegetative; afecţiuni psiho-somatice.
Pentru ca în zilele noastre stresul este la un nivel ridicat si pentru ca acesta favorizeaza sau chiar provoaca multe afectiuni psihosomatice, practicarea Reiki este de un real folos in prevenirea și reducerea stresului precum și a manifestarilor asociate cu acesta.
Reamintim că tratamentul Reiki trebuie însoţit întotdeauna de schimbarea stilului de viaţă, aceasta realizându-se prin practica zilnică a celor 5 Principii.
Cât durează tratamentul?
Fiecare terapeut stabileşte numărul de şedinţe necesar, în funcţie de gravitatea bolii şi de reacţia pacientului. În mod normal, este indicată o şedinţă la două zile, dar dacă se poate face în fiecare zi, cu atât mai bine. Fiecare ședință dureaza aproximativ 80 de minute, pentru un tratment complet: cap, trunchi, spate, talpi. Persoana rămâne îmbrăcată, este necesar doar să aibă haine ușoare, care sa nu o strângă sau incomodeze. De obicei, cu cât persoana este mai tânără iar afecţiunea sa este mai recentă, cu atât mai puţine şedinţe sunt necesare iar reechilibrarea şi armonizarea se realizează mai repede. Pentru ca tratamentul să fie cât mai eficient, mâinile vor fi aplicate direct pe piele, cu excepţia cazurilor în care există răni deschise.
Preţul unei şedinţe de Reiki este hotărât de către fiecare terapeut. Din experienţa fondatorului acestei metode, se ştie că oamenii nu pun preţ pe lucrurile gratuite. La începuturile metodei Mikao Usui a ajutat gratuit mulţi oameni bolnavi care trăiau din cerşit, şi care apoi, s-au supărat apoi pe el pentru că, sănătoşi fiind, erau nevoiţi să muncească. Astfel, observând că majoritatea oamenilor nu apreciază ceea ce primesc fără efort şi nu îşi schimbă stilul de viaţă dacă primesc totul uşor, Usui a decis să existe un schimb pentru fiecare tratament şi Iniţiere pe care oamenii le primesc.
Cum puteți beneficia de Reiki?
Exista doua posibilitați: fie apelați la o persoană Inițiată pentru a primi un tratament, fie va alegeți un Maestru corespunzator pentru a primi Inițierile și a vă putea face apoi auto-tratament.
Recomandam ca, înainte de a primi Inițierile, sa primiți cel puțin patru tratamente complete de la Maestrul care va va Iniția.
In luna mai 2016 Scoala de Reiki® ii aduce in tara pe Rick Bockner, ultimul Maestru Initiat de catre Hawayo Takata si Robert Fueston, renumit cercetator al mostenirii lasate de catre Takata, ne viziteaza din nou tara. Acestia vor sustine cursuri si seminarii deschise publicului larg, atat practicanti sau Maestrii Reiki (indifernte de Linia de Initiere) cat si celor care doresc sa intre pentru prima data in contact cu acest sistem minunat.
Detalii pe www.reiki.com.ro
Inscrieri la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205, Mihai Albu
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment