Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Esti Fericita? Esti Fericit?
“Nedefinit, undeva pe fundal, mai subtil si sigur cel mai putin agresiv dintre toate, instinctul fericirii e un dat al naturii umane.

Am studiat si nefericirea oamenilor: intotdeauna inseamna pierderea unei surse exterioare de fericire.

Nefericirea nu e altceva decit o criza declansata de o dependenta.

Ca suntem dependenti de un obiect, de o fiinta sau de un set inflexibil de principii, tot dependenta se numeste.

Cu cat motivul fericirii noastre e mai interior, cu atat e mai stabil.

Evolutia spiritului s-ar putea defini in acest context prin eliminarea treptata a dependentelor si interiorizarea din ce in ce mai spontana a motivelor de bucurie.”

“Arta de a trai”, A. Untu –  sursa internet

8


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. Napocel  February 14, 2011

  Sunt ca un drog dependențele în ziua de azi. Nu mai căutăm fericirea interioară, nu o mai apreciem, o acoperim și în tot mai multe cazuri e luată-n derâdere.

  (reply)
  • Mona Georgescu  February 14, 2011

   Napocel,
   Macar putem constientiza cand acceleram si sa punem frana – cred ca se poate.
   Sa crezi.

   (reply)
 2. Elena Popa  February 14, 2011

  In consecinta, sa cautam stabilitatea!
  Imi place foarte mult aceasta postare.

  (reply)
  • Mona Georgescu  February 14, 2011

   Elena, da, sa cautam stabilitatea si sa stim sa o apreciem.
   Pe curand, cu drag

   (reply)
 3. MI  February 17, 2011

  Esti fericita?
  Cand mi s-a pus intrebarea asta…pe moment n-am stiu ce sa-i raspund persoanei care m-a intrebat…m-am gandit putin si raspunsul ce i l-am dat a sunat cam asa:
  “incerc atat cat pot si ma pricep sa aduc zambetul pe buze celor din jurul meu si de cate ori reusesc asta ma simt nemaipomenit de bine; nu stiu ce parere au altii dar eu pot spune: da, sunt fericita!”

  Parerea mea este ca totul tine de perceptie/unghiul prin care privim viata/ceea ce ne inconjoara…de cum ne raportam …:) din exterior spre interior sau din interior spre exterior…:)

  Sa crezi! si mai ales sa crezi in tine!:)

  (reply)
  • Mona Georgescu  February 20, 2011

   Mi,
   Sigur ca este important sa aducem zambetul pe buzele celor din jurul nostru – dar intrebarea era daca tu esti fericita, nu ”cand, cum si de ce esti fericita?”
   Eu asa vad lucrurile. Din interior spre exterior 🙂
   Sa crezi!
   Pe curand, cu mult drag.

   (reply)
 4. Eugenia  February 18, 2011

  Nu sunt fericita in prezent! E un curaj s-o recunosc si e bine sa constientizez asta. E si dependenta, recunosc, dar in acelasi timp nu pot accesa fericirea interioara pt.ca aici acasa e ingrozitor de multa agitatie si zgomot, eu sunt mai sensibila la liniste si pace si cred ca daca le-as avea atunci fericirea interioara ar fi ca la ea acasa. Sa fiti iubiti!

  (reply)
  • Mona Georgescu  February 20, 2011

   Eugenia,
   Multumesc pentru ca impartasesti cu noi gandurile tale. Poate e bine sa te uiti mai atenta – cred eu – si cu siguranta gasesti si locul din inima ta, acel loc in care fericirea este totusi prezenta 🙂
   Poate daca il gasesti acolo, vei primi si raspunsurile ca sa il poti crea si in preajma ta. Pe curand, cu drag si … sa crezi!

   (reply)

Add a Comment