Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Draga Femeie, durerea nu te imbogateste – te limiteaza si te saraceste.

Draga Femeie, durerea nu te imbogateste – te limiteaza si te saraceste.


De fiecare  data cand  este posibil, trebuie  facut  tot ce permite  evitarea durerii: sa‑ti  scoti  pietricica din  pantof, sa iei un  analgezic pentru  durerea  de dinti, morfina pentru  metastaze. Durerea nu trebuie  sa fie suportata daca poate fi solutionata: atenuata sau, și mai  bine, suprimata. Durerea nu te inalta, te coboara. Ea nu te imbogateste, te limiteaza si te saraceste. Ea este o instrainare de lumea care ne inconjoara, ne inchide in noi insine. Lupta  impotriva durerii ne consuma toata energia. Am  avea ceva mai  bun de facut. Durerea distruge, fragilizeaza, in loc sa intareasca.
Christophe André – psihiatru, psihoterapeut
Puterea unei femei nu se masoara in capacitatea sa de a suferi. Cu toate acestea, femeia din Romania este, inca, adepta nevoii de suferinta si de durere. Pentru ca nu stie ca viata sa poate fi si altfel. Sau, daca stie, nu are curaj sa iasa din suferinta si durere, din frica de judecata celor din jur – oameni care, probabil, o vad ”puternica” prin prisma suferintelor pe care e dispusa sa le indure.
Si totusi, exista si femei care nu mai valorizeaza suferinta, ci bucuria vietii, demnitatea, limitele clare, autonomia emotionala, materiala si financiara – astfel de femei vor fi alaturi de noi la editia nr. 7 a bootcamp-ului de psihologie si dezvoltare personala pentru femei, SENS. 
Te invit aici http://www.minunemica.eu/sens-bootcamp-integrativ-pentru-femei/ sa consulti detaliile despre editia nr.7 si testimonialele primite din partea cursantelor mele – te astept cu mult drag alaturi de noi la Sinaia, intre 4-7 August! Pentru aceasta editie mai este disponibil un singur loc, inscrierile fiind deschise pana pe 31 Iulie.
Le multumesc doamnelor si domnisoarelor care s-au inscris pana acum – abia astept sa ne cunoastem sau, dupa caz, chiar sa ne revedem cu aceasta ocazie dedicata femeii si problematicii vaste cu care femeia din Romania se confrunta (in plan personal, in relatia de cuplu/familie, in alte context sociale sau profesionale).
Puterea unei femei nu se masoara in numarul de responsabilitati pe care le ia, din inertie, pe umerii sai.
Puterea unei femei nu se masoara in infinitul de lacrimi varsate.
Puterea unei femei nu se masoara in numarul de compromisuri nedorite pe care le face de-a lungul vietii.
Puterea unei femei nu se masoara in numarul de iertari si uitari inutile.
Puterea unei femei se masoara in capacitatea de a fi autonoma si de a nu depinde financiar de un partener.
Puterea unei femei se masoara in modul in care stie sa se implice si sa isi asume, cu limita, responsabilitati.
Puterea unei femei se vede in modul in care stie stabileasca limite si granite sanatoase, flexibile in toate relatiile ei. Iar daca nu stie, intelege ca trebuie sa invete sa faca acest lucru si cauta ajutor specializat.
Puterea unei femei se vede in numarul redus de suferinte si compromisuri nedorite pe care le-a facut in cadrul relatiilor de cuplu si in cadrul relatiilor, in general.
Puterea unei femei se vede in zambetul sau natural, nu fortat.
Puterea unei femei se vede atunci cand isi da voie sa fie vulnerabila.
Puterea unei femei se vede atunci cand este capabila sa isi gestioneze singura viata.
Puterea unei femei se vede atunci cand starea ei fata de persoanele care au ranit-o este una neutra.
Puterea unei femei se vede in modul sanatos, constient si asumat in care stabileste relatii.
Puterea unei femei se vede in reciprocitatea pe care stie sa o solicite – nu doar sa o ofere – in toate relatiile sale.
Puterea unei femei se vede din stilul de comunicare asumat: comunicarea asteptarilor pe care le are intr-o relatie da dovada ca nu intentioneaza sa manipuleze si sa santajeze un partener.
Puterea unei femei se vede atunci cand ii solicita partenerului sau sa ii comunice toate asteptarile, in functie de care poate sa decida daca va continua sau nu relatia cu el.
Puterea unei femei se vede atunci cand acea femeie se ocupa numai de partea sa de relatie si cand nu mai face lucruri in locul nimanui.
Puterea unei femei se vede foarte bine atunci cand stie sa spuna NU si cand stie sa transmita ca NU inseamna NU.
Puterea unei femei se vede foarte bine atunci cand stie sa identifice indicatorii jocurilor psihologice masculine in care este atrasa si se retrage imediat din astfel de relatii.
Puterea unei femei se vede cel mai bine atunci cand nu accepta sa ramana in relatii complicate, abuzive, toxice sau disfunctionale. Puterea unei femei se vede foarte bine atunci cand intelege ca, daca are copii, acestia sunt primii care vor suferi din cauza algerii proaste de a ramane langa parteneri abuzivi si sunt primii care ii vor multumi pentru ca a stiut sa puna capat unor astfel de relatii, fara a-i traumatiza pe copii.
Puterea unei femei se vede foarte bine atunci cand intelege ca din aceste relatii trebuie sa iasa URGENT.
Puterea unei femei se reflecta in toate acestea si, cel mai important: in calitatea caracterului barbatului de langa ea si in educatia pe care o dau impreuna copiilor pe care ii au.
Daca ai in jurul tau femei la care ai putut remarca macar o parte dintre indicatorii mentionati pana acum, inseamna ca ai in jurul tau femei puternice pe care le poti lua ca model – femei care nu mai valorizeaza suferinta, in ciuda presiunilor pe care societatea le face asupra lor.
Te astept alaturi de noi la SENS – asa cum am mentionat la anterior, pentru aceasta editie mai este disponibil un singur loc ce poate fi al tau.
Cu drag,
Mona Georgescu
Psiholog clinician de orientare psihanalitica
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala

 

0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment