Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Don Miguel Ruiz: Rugaciune pentru Iubirea de Sine

Don Miguel Ruiz este un scriitor din Mexic, a carui mama a fost vindecatoare si al carui bunic a fost saman. Cu toate ca initial alesese o cariera in medicina (chirurgie), dupa o experienta de moarte clinica survenita in urma unui accident de masina, s-a hotarat sa caute raspunsuri despre aceasta intamplare in tainele intelepciunii toltece, studiind cu ajutorul mamei sale aceste practici stravechi.

Ofera cursuri si ghidare/indrumare spirituala, atingand subiecte ca: aspectul limitativ al ”contractelor” pe care le-am facut cu noi si cu cei din jur,  gasirea propriei integritati, iubire de sine etc. Explica necesitatea constientizarii propriilor credinte limitative si a faptului ca nu suntem responsabili pentru ranile nevindecate ale celor din jur.

Este renumit prin cartea ”Cele patru legaminte”, acestea fiind:

 • “Fiti impecabili in tot ceea ce spuneti!”
 • ”Nu luati nimic personal”
 • ”Nu faceti presupuneri inutile”
 • “Faceti intotdeauna tot ce va sta in putere!”

Astazi va propun o lectura inedita: o rugaciune pentru Iubirea de Sine, asa cum este vazuta de Don Miguel Ruiz in ”Arta de a Iubi”.

Despre semnificatia reala a Iubirii de Sine nu ne-a invatat nimeni – nici familia, nici scoala, iar carentele acestei iubiri de sine sunt dificil de compensat – ne afecteaza deciziile, amprentand relatiile deficitare pe care le avem, indreptandu-le spre esec sau spre conflict.

Sa ne fie cu folos aceasta rugaciune, tuturor!

Astăzi, Părinte al universului, te rugăm să ne ajuţi să ne acceptăm exact aşa cum suntem, fără să ne mai judecăm.

Ajută-ne să ne acceptăm mintea aşa cum este, cu toate emoţiile sale, cu toate speranţele şi visele noastre, cu personalitatea ei, cu felul nostru unic de a fi.

Ajută-ne să ne acceptăm corpul aşa cum este, cu toată frumuseţea şi perfecţiunea lui. Îngăduie ca iubirea noastră de sine să devină atât de puternică încât să nu ne mai respingem niciodată, încât să nu mai punem niciodată piedici în calea propriei noastre fericiri, a libertăţii şi iubirii noastre.

De acum înainte, îngăduie ca fiecare acţiune a noastră, fiecare reacţie, fiecare gând şi fiecare emoție pe care le manifestăm să fie bazate numai pe iubire.

Ajută-ne, Tată, să ne amplificăm iubirea de sine până când întregul vis în care trăim se va transforma, până când teama şi suferinţa vor deveni iubire şi fericire.

Îngăduie ca iubirea de sine să devină atât de puternică încât să dizolve toate minciunile în care am fost programaţi să trăim, care ne spun că nu suntem suficient de buni, de puternici, de inteligenți, că nu putem reuși. Îngăduie ca iubirea noastră de sine să devină atât de puternică încât să nu mai fim nevoiţi să ne trăim viaţa în funcţie de părerile celorlalți.

Îngăduie-ne să avem o încredere atât de mare în sine încât să facem singuri alegerile pe care le preferăm.

Iubirea de sine va alunga teama în faţa responsabilităților pe care le avem faţă de propria noastră viaţă sau a problemelor care pot apărea pe drum. Orice am dori să realizăm, îngăduie să o facem prin puterea iubirii de sine.

Începând de astăzi, ajută-ne să ne iubim pe noi înşine suficient de mult pentru a nu mai permite nici un fel de circumstanţe care să ni se împotrivească.

Ajută-ne să ne trăim viaţa aşa cum suntem, fără să mai pretindem că suntem altcineva, numai pentru a fi acceptaţi de către cei din jur. Nu mai avem nevoie ca altcineva să ne accepte sau să ne spună cât de buni suntem, căci știm acum cine suntem cu adevărat.

Îngăduie să ne bucurăm – prin puterea iubirii de sine – de ceea ce vedem atunci când ne reflectăm în oglindă.

Îngăduie ca zâmbetul să nu mai părăsească niciodată expresia feţei noastre, amplificându-i astfel frumuseţea interioară şi exterioară. Ajută-ne să simţim o iubire de sine atât de intensă încât să ne bucurăm întotdeauna de propria noastră prezenţă.

Ajută-ne să ne iubim pe sine fără a ne mai judeca, căci judecata nu atrage după ea decât vinovăţie şi auto-acuzare, dorința de a ne auto-pedepsi, care ne fac să pierdem perspectiva iubirii tale.

Amplifică voinţa noastră de a ne ierta pe sine, chiar în acest moment. Purifică minţile noastre de otrava emoţională şi de auto-acuzaţii, astfel încât să putem trăi într-o pace interioară şi într-o iubire perfecte.

Îngăduie ca iubirea noastră de sine să fie puterea care să ne schimbe viaţa, transformând-o dintr-un iad într-un rai. Ajută-ne să ne transformăm prin intermediul acestei puteri fiecare relaţie pe care o avem, începând cu relaţia cu noi înşine.

Ajută-ne să ne eliberăm de conflictele cu cei din jur, să fim fericiţi să ne împărțim timpul cu cei dragi şi să-i iertăm pentru orice nedreptate pe care ar comite-o faţă de noi.

Ajută-ne să ne iubim pe noi înşine atât de mult încât să-i putem ierta pe toţi cei care au greşit vreodată faţă de noi.

Dă-ne curajul să ne iubim necondiţionat prietenii si familia, astfel încât relaţiile noastre cu ei să devină absolut pozitive şi pline de iubire.

Ajută-ne să creăm noi canale de comunicare în relaţiile noastre, să scăpăm din războiul controlului, în care nu pot exista învingători sau învinși. Ajută-ne să lucrăm împreună, ca o echipă, într-un joc al iubirii, fericirii şi armoniei.

Fie ca prin graţia ta, relaţia noastră cu familia şi cu prietenii noştri să aibă la bază respectul şi bucuria, astfel încât să nu mai simțim nevoia să le spunem cum trebuie să gândească şi cum trebuie să se comporte.

Fie ca prin graţia ta, relaţiile noastre amoroase să devină sublime, astfel încât orice clipă pe care o petrecem alături de partenerul nostru/partenera noastră să devina o clipă de fericire.

Ajută-ne să îi acceptăm pe cei din jur exact aşa cum sunt, fără să îi mai judecăm, căci atunci când îi respingem pe alţii, noi ne respingem de fapt pe noi înşine. Iar atunci când ne respingem pe noi înşine, noi te respingem de fapt pe tine.

Ziua de astăzi reprezintă un nou început. Ajută-ne să ne începem din nou viaţa, punând la temelia ei puterea iubirii de sine.

Ajută-ne să ne bucurăm de viaţă, de relaţiile noastre, să explorăm viaţa, să ne asumăm riscuri, să fim vii şi să nu mai trăim cu teama de a iubi.

Îngăduie să ne deschidem inimile faţă de iubire, care este dreptul nostru prin naştere. Ajută-ne să devenim Maeştri ai Recunoștinței, ai Generozității şi ai Iubirii, astfel încât să ne putem bucura de întreaga ta creaţie, acum şi de-a pururi. Amin.

Despre Iubirea de Sine:

Iubeste-te pe tine insuti, doar astfel vei iubi cu adevarat

6


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Discussion

 1. StareaDeTine  January 25, 2011

  Cand multi vor face ceea ce putini fac astazi , cand vibratia inalta va depasi in intensitate, si nu neaparat in volum, vibratia joasa atunci vom vedea Omul Adevarat! Vom fi Noi in Iubire!

  (reply)
  • Mona Georgescu  January 25, 2011

   StareaDeTine,
   Tiparele in care functioneaza oamenii sunt greu de schimbat. Daca ar fi asa usor, ne-am da seama foarte repede ca nu facem decat sa ne ”invartim” in scenarii repetitive la nesfarsit si am iesi din aceste tipare. Vibratia joasa pe care cu siguranta o simtim multi, se va schimba destul de greu. Si stim doar ca frica e la baza acestei rezistente fata de schimbare. Frica de … si de … si de … Sigur stii despre ce este vorba…
   Frica are in spate tipare si amprente adanc inradacinate si cu siguranta va mai trece mult timp pana ce ”vom fi Noi in Iubire”, adica dupa ce reusim sa trecem de emotia cea mai toxica, frica …
   Aceasta rugaciune pentru iubirea de sine este cu atat mai valoroasa, cu cat aduce in prim plan aspectele care tin de contractele pe care le avem cu cei din jur, tot dintr-un soi de frica …

   (reply)
 2. StareaDeTine  January 26, 2011

  Ajungem si ramanem din nou la Echilibru! Eu un cerc al zambetului si unul al incruntarii! Poate in acceasi ordine de idei si in urma unor discutii absolut banale pe care le-am purtat si mai mult auzit ieri am scris si eu ceva. Un “ceva” care se voia destul de important dar a devenit destul de sa-i spunem”zambaret”: http://stareadetine.wordpress.com/2011/01/26/despe-smerenie-si-mandrie/
  Ajungem si Ramanem la Esenta Noastra Divina. Si poate de aici, de la Incredere si Credinta pornesc toate…

  (reply)
  • Mona Georgescu  January 26, 2011

   StareaDeTine,
   Este minunat articolul tau si te felicit pentru ca iti dai voie sa simti, sa observi si sa asterni randuri-ganduri!
   Unul dintre motivele pentru care Smerenia lipseste, este acela ca oamenii o confunda cu umilinta – despre umilinta se vorbeste in mai toate scrierile religioase, din pacate. Un alt motiv pentru care Smerenia lipseste ar fi ca nimeni nu ne invata sa fim smeriti – cum spuneam si cu alte prilejuri, sunt atitudini care ar trebui sa fie invatate in casa, de cand suntem mici. Sigur ca se pot invata si pe parcurs, dar o casa fara fundatie … nu prea poate fi locuita prea mult timp in siguranta…
   Mai dureaza pana ca omul modern sa invete sa fie smerit cu adevarat, sa stie sa isi faca singur diferenta intre nevoie, trebuinte si dorinte … intre Ego si Suflet, intre Minte si Inima …
   Suntem prea moderni in gandire, din pacate, si nu am fost programati asa. Am construit tipare din care nu vrem sa mai iesim, iar daca vrem, nu mai stim cum… s-a ”incalcit” totul. De aici si atata disperare, probabil … totusi oamenii simt ca vor sa faca lucrurile altfel, sa o ia de la un ”zero”, dar nu au incredere ca e bine sa faca si altfel ceea ce pana acum s-au obisnuit sa faca intr-un anume fel. Plus ca nu vor mai implini asteptarile celor din jur si se tem ca vor fi respinisi, nu vor mai fi apreciati, nu vor mai iubiti.
   Ne place sau nu ne place sa credem asta, desi poarta unui trai si a unei atitudini spirituale este deschisa pentru toata lumea …. sunt foarte multi care prefera sa ocoleasca cu buna stiinta aceste aspecte. Esenta noastra Divina nu il ajuta cu mai nimic pe omul care nu are ce pune pe masa copiilor, din nefericire, iar pe cel care este dominat de frica de a fi mai prejos decat cei din jur …. chiar nu il atinge.
   Sper totusi ca randurile noastre si munca fiecarui indrumator spiritual de la noi sau de oriunde, sa nu ramana doar la nivel de placere de a citi si sa schimbe ceva in vietile celor care le citesc.
   Pe curand, cu drag

   (reply)
 3. Rely  September 14, 2011

  Ajută-ne, Tată, să ne amplificăm iubirea de sine până când întregul vis în care trăim se va transforma, până când teama şi suferinţa vor deveni iubire şi fericire.

  Îngăduie ca iubirea de sine să devină atât de puternică încât să dizolve toate minciunile în care am fost programaţi să trăim, care ne spun că nu suntem suficient de buni, de puternici, de inteligenți, că nu putem reuși. Îngăduie ca iubirea noastră de sine să devină atât de puternică încât să nu mai fim nevoiţi să ne trăim viaţa în funcţie de părerile celorlalți.

  Îngăduie-ne să avem o încredere atât de mare în sine încât să facem singuri alegerile pe care le preferăm.
  AMIN

  (reply)

Add a Comment

 1. Iubirea de sine ne transformă  February 25, 2011