Esti mai mult decat ceea ce gandesti si crezi despre TINE

Divortul nu este un esec

Divortul nu este un esecHaemin Sunim, calugar budist: 
”Fii la fel de bland in incheierea unei relatii pe cat ai fost cand ai inceput-o”
“Daca partenerii sunt cu adevarat interesati unul de celalalt, nu va exista niciodata pericolul ca atractia sexuala sa se sfarseasca. Acest sfarsit implica intotdeauna o lipsa de interes; asta ne spune ca individul nu se mai simte egal, prietenos si cooperant cu partenerul sau, ca nu mai doreste sa imbogateasca viata partenerului.” 
Alfred Adler – fondatorul psihologiei individuale, medic si psihoterapeut
Separarea sau divortul nu trebuie sa fie traumatizante pentru niciuna din parti – nici pentru copii, daca acestia exista. Din pacate, cei mai multi parinti a caror relatie de cuplu s-a deteriorat nu doresc sa apeleze la servicii psihologice pentru a invata ce au de facut daca au ajuns in acest impas, preferand sa isi puna copiii la mijloc – in loc sa invete sa gestioneze in mod decent si sanatos despartirile si divorturile; in functie de modul in care vor gestiona separarea sau divortul, trauma si suferinta nu isi mai au rostul – nici pentru ei, nici pentru copii – locul traumei si al suferintei fiind luat de intelegere si de acceptare a cursului vietii, de vindecare si de dobandire a autonomiei emotionale.
”A ramane impreuna de dragul copiilor” nu reprezinta o solutie constructiva pentru problemele unui cuplu marital, dar reprezinta, nu de putine ori, programarea unei vieti emotionale plina de esecuri pentru acei copii, viitori adulti.
Anticiparea, supraestimarea si catastrofizarea traumelor si suferintelor generate de divort sau separare consituie cele mai mari bariere in calea deciziei sanatoase de a divorta sau a deciziei de separare; in cele mai multe situatii, aceste traume sunt induse si mentinute la cote inalte la nivel de societate – o societate bolnava care inca adora suferinta si stagnarea in suferinta, in loc sa incurajeze oamenii sa renunte la iluzii si sa devina autonomi din toate punctele de vedere.
In loc sa incurajeze oamenii – si in special pe femei – sa devina autonomi din toate punctele de vedere, societatea ii descurajeaza si ii sperie cu povesti de genul: ”Copiii vor suferi, vor fi traumatizati”. In niciun caz – daca parintii inteleg ca din cuplul lor vor ramane pe viata cu rolurile de mama si de tata si invata cu ajutor psihologic ce presupune noua lor configuratie, atunci niciun copil ai carui parinti divorteaza nu va fi traumatizat. Copiii crescuti de mame singure sunt la fel de fericiti ca acei copii ai caror parinti au ramas impreuna. Parintii divorteaza pentru ca a fost puternic afectata calitatea relatiei lor si inteleg ca, daca nu lucreaza impreuna la refacerea aceste calitati a relatiei lor de cuplu, atunci acest lucru afecteaza relatia de parinti. Pentru ca in orice familie cu copii partenerii au doua relatii: o relatie de cuplu si o relatie de parinti. Divortul nu anuleaza relatia de parinti, anuleaza doar relatia lor de cuplu – lucrurile trebuie intelese din acest punct, cu ajutorul psihologului. 
Daca parintii invata in cabinetul psihologului cum sa-i transmita copilului ca s-au hotarat sa divorteze si ca divortul inseamna doar ca iubirea dintre ei doi s-a incheiat,  ca in astfel de situatii este indicat sa nu mai tragi de relatii, atunci copilul intelege si devine capabil sa gestioneze relatia cu fiecare parinte intr-un mod foarte functional, nicidecum prin traume. Nu este nevoie sa sufere. Nu se va simti traumatizat – dar asta tine doar de tine si de tatal copilului. Tine de ceea ce invatati voi despre voi din divort si tine de dorinta de a invata ceea ce nu stiti, in loc sa respingeti ceea ce trebuie sa invatati. 
Mai ales cand simti ca o etapa de viata s-a consumat si celalalt nu mai reprezinta pentru tine ceea ce ar fi trebuit sa reprezinte – iar tu esti constient ca rolul sau in viata ta s-a incheiat, este bine sa realizezi ca ti-ai luat lectiile de acolo, lectii suficiente incat sa te desparti decent si sa iti traiesti viata asa cum ai nevoie, nu sa va legati in continuare unul de celalalt prin frici si prin suferinta, ranindu-va mai mult decat ati facut-o deja si ranindu-va copiii, daca aveti si copii. 

Frica de singuratate le tine pe foarte multe femei in relatii disfunctionale, abuzive, toxice. Dar  imagineaza-ti in ce fel ar fi diferita viata ta daca din cauza fricii de singuratate nu ai ramane in astfel de relatii si le-ai incheia imediat ce sesizezi ca iti fac rau? Cum ar fi viata ta fara aceasta frica de singuratate si fara ideea ca divortul ar fi un esec? 
Divortul nu este un esec – a nu divorta, insa, si a ramane intr-o casatorie esuata, inseamna ca insasi viata ta sa fie un esec.  Divortul este unul dintre subiectele de maxim interes ce vor fi abordate la SENS – cel mai complex si complet program romanesc dedicat doar femeilor. 
Grupa nr.10 este in formare, iar un loc poate fi al tau. Profita si tu de urmatoarele doua categorii de discount si asigura-ti din timp locul la SENS – programul creat pentru tine!
SENS – Fii bine cu tine intelegand ca sanatatea ta emotionala este prioritatea ta pentru tine, si daca ai un copil, pentru copilul tau!
💃SENS – bootcamp anual Femei (editia nr. 10). 💃
7-11 August 2019, Predeal
Profita de urmatoarele doua categorii de discount si asigura-ti din timp locul la SENS – programul creat pentru tine!
✅ Early booking: 399 euro/persoana (cazare in camera dubla) – avans 50% achitat pana pe 31 Martie (inclusiv) 
✅ Lazy booking: 439 euro/persoana (cazare in camera dubla) – avans 50% achitat in intervalul 1 Aprilie – 15 Iulie
✅ Final booking: 475 euro/persoana (cazare in camera dubla) – avans 50% achitat dupa 15 Iulie
Supliment 140 lei pentru cazarea in camere single (se achita odata cu achitarea avansului)

~

CADOU:
Dupa incheierea bootcamp-ului SENS fiecare participanta primeste o consultatie gratuita (consultatia va avea loc online / Skype – pentru persoanele care nu locuiesc in Bucuresti sau in tara; consultatia va avea loc la cabinet – pentru persoanele care locuiesc in Bucuresti). Consultatiile se vor programa pentru intervalul 1 Noiembrie – 31 Decembrie 2019.
SENS – by Mona Georgescu, un program adaptat nevoilor femeii moderne: 5 zile doar pentru tine, pensiune completa si meniu lacto-ovo-vegetarian , materiale didactice consistente pentru fiecare tema abordata in program, informatii corecte pentru tine. 
Din cauza lipsei de informatii si din cauza lipsei iubirii de sine, fiecare femeie poarta cu sine propriile sale povesti – povesti triste, de cele mai multe ori: povesti despre invalidare, povesti despre umilinta, povesti despre neglijare, povesti despre abuz, povesti despre ignorare, povesti despre abandon, povesti despre rusine, povesti despre vinovatie, povesti despre respingere, povesti despre renuntare, povesti despre furie, povesti despre frica. Povesti despre lipsa iubirii de sine.
Pentru a vindeca, insa, suferinta si ranile pe care povestile triste le-au generat, fiecare femeie trebuie sa recunoasca – fata de propria sa persoana – ca are nevoie de vindecarea ranilor si traumelor pe care aceste povesti le-au lasat in mintea si in corpul sau. In cadrul procesului sau de vindecare, fiecare femeie are nevoie sa invete cum sa nu mai adauge vietii sale capitole triste care pot degenera in suferinta, durere psihica, stari depresive, tulburari emotionale, tulburari de alimentatie si alte tipuri de tulburari care contribuie la degradarea calitatii vietii si la slabirea puterii interioare feminine.
Daca si tu ai realizat ca lipsa informatiilor complete si corecte ti-a afectat viata si sanatatea psihica si a dus la pierderea puterii tale interioare feminine, atunci SENS este – cu siguranta – si pentru tine.
Pentru cine este SENS? 
SENS este pentru toate femeile, insa in mod special este pentru femeile care: 
– au inteles ca au nevoie de informatii corecte in ceea ce priveste vindecarea si relatiile (indiferent de natura relatiilor)
– au inteles cu adevarat ca trebuie sa se responsabilizeze pentru viata lor, isi doresc sa invete ce au de facut in aceasta directie si cum sa mentina schimbarile facute
– au inteles ca o relatie poate fi dezechilibranta sau poate fi hranitoare, au realizat ca tine doar de ele sa sesizeze de la inceput dezechilibrele si doresc sa invete ce au de facut atunci cand apar aceste dezechilibre
– au inteles ca asteptarea si speranta sunt strategii inutile care le indreapta spre durere, suferinta si dezechilibre emotionale cu impact pe termen lung 
– au inteles ca singuratatea aleasa in mod constient este un semn de sanatate emotionala
– isi doresc sa invete cum sa depaseasca frica de singuratate 
– isi doresc relatii de tip adult-adult
– isi doresc echilibru nu doar la nivel teoretic, ci sunt dispuse sa investeasca in ele pentru a invata si ce au de facut pentru acest echilibru
– isi doresc sa invete cum sa fie bine cu ele, sa isi stabileasca obiective personale pe care sa le atinga pentru a-si putea pastra armonia in viata lor.
Divortul poate fi chiar punctul tau de pornire  catre toate cele de mai sus si catre feminitatea completa – la orice varsta si exact din punctul in care se afla.
La finalul acestui program de 5 zile care este adaptat nevoilor femeii moderne: 
☑️ vei sti – cu ajutorul informatiilor complete si corecte – cum sa iti gestionezi nu doar emotiile, ci si reactiile, relatiile si situatiile problematice
✅  vei putea folosi strategiile si tehnicile  necesare pentru a iesi din tiparele dezadaptative in baza carora ai trait pana acum – totul pentru a deveni femeia de care poti fii mandra
☑️ iti vei putea stabili si atinge obiective personale si profesionale in baza valorilor si principiilor tale
✅  vei trai cat se poate de concret sentimentul ca iti redobandesti demnitatea si autonomia pentru a te putea defini ca femeie completa – si, in cazul in care ai o fiica, sa poti fii un model bun pentru fiica ta!
☑️ ce presupune schimbarea autentica, ce presupune vindecarea corecta si cum poti mentine schimbarile – pe termen lung si in mod constant, astfel incat sa nu mai revii la tiparele disfunctionale care ti-au adus durere si suferinta inutila
✅ care sunt cele 9 sarcini psihice ale femeii, sa le intelegi la nivel profund si sa traiesti in baza acestor sarcini psihice
☑️ ce sunt granitele psihice, de ce este bine sa le intelegi si sa le integrezi si cum sa le stabilesti apoi in exteriorul tau
✅ cum sa te diferentiezi de parintii tai (sau de partenerul tau) pentru a avea cu acestia relatii sanatoase, relatii de tip adult-adult, in loc de relatii abuzive
☑️ cum sa te repozitionezi in mod ecologic in toate relatiile tale
cum sa iti dezvolti capacitatea de auto-reglarea emotionala pentru a-ti putea regla in mod simplu gandirea si comportamentul 
✅ cum sa gestionezi schimbarile prin care treci atunci cand in viata ta apar obstacole, piedici, esecuri si dezamagiri
☑️ cum sa ramai autentica in relatiile cu cei din jurul tau si sa nu mai mimezi acceptarea a ceea ce, de fapt, nu doar ca nu este de acceptat insa este si in detrimentul tau 
✅ cum sa iesi din dependenta emotionala si sa iti redobandesti autonomia in toate relatiile importante pentru tine
☑️ cum sa iti recastigi increderea in tine si cum o poti pastra, indiferent de situatiile delicate prin care treci
✅ cum sa gandesti altfel despre tine pentru a avea o imagine de sine sanatoasa, pentru a fi bine cu tine oriunde te-ai afla si pentru a atinge starea de bine dorita
☑️ … si nu numai 🙂
O parte din testimoniale primite dupa editiile anterioare si informatiile necesare inscrierii la editia nr.10 pot fi consultate aici: http://www.minunemica.eu/sens10-bootcamp-anual-pentru-femei-7-11-august-2019-predeal/
SENS este o poarta deschisa spre vindecarea durerii si spre transformare, o poarta spre redobandirea puterii interioare feminine. Este o poarta deschisa fiecarei femei care isi doreste cu adevarat aceste lucruri. Vino alaturi de noi la urmatoarea editie a bootcamp-ului SENS pentru a descoperi femeia care iti doresti sa fii: o femeie completa, o femeie rationala, constienta si sigura de ea!
SENS este o poarta spre transformare, o poarta spre redobandirea puterii interioare feminine.
Vino alaturi de noi la urmatoarea editie (August, 2019) a bootcamp-ului SENS pentru a descoperi femeia care iti doresti sa fii: o femeie completa, o femeie rationala, constienta si sigura pe ea – in toate relatiile sale si in legatura cu toate deciziile sale.
Adaptat nevoilor femeii moderne, SENS – by Mona Georgescu este ocazia sa te intalnesti tu cu tine in mod autentic, programul (30% teoretic, 70% practic) fiind creat astfel incat tu sa iti poti vindeca ranile psihice iar schimbarile pe care ai nevoie sa le faci sa poata fi facute intai in profunzime si apoi la suprafata – dar cu simplitate, incepand din prima zi.
Dragile mele, aveti dreptul firesc sa divortati si aveti dreptul firesc la o viata linistita – psihoeducatia pentru femei este directia pe care fiecare femeie ar trebui sa o urmeze daca doreste echilibru, armonie, stabilitate si sanatate psihica si mintala. Psihoeducatia protejeaza femeile – va astept cu blandete si caldura alaturi de noi la SENS 10 (7-11 August 2019), inscrierile sunt deschise!
Mona Georgescu
Psihosexolog, psiholog clinician de orientare psihanalitica (psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului)
Consilier NLP integrativ pentru Femei
Trainer Dezvoltare Personala si Educatie Relationala
e-mail: lucia_mona_georgescu@yahoo.com / telefon: 0722.501050
0


About the Author:

Iti multumesc pentru ca ai ales sa iti petreci o parte din timp pe site-ul minunemica.eu - site de psihologie, dezvoltare personala si educatie relationala. Te astept in continuare cu articole personale si workshop-uri, si, de asemenea, cu recomandari de carti si de evenimente. Sper ca tot ceea ce vei gasi pe acest site sa iti fie cat se poate de util! De asemenea, putem lucra impreuna online - via Skype, daca iti doresti sa initiezi un demers individual de consiliere. Profilul meu profesional complet si oferta de servicii de consiliere pot fi accesate aici: www.minunemica.eu/cine-scrie/. Alese ganduri, cu drag, Mona Georgescu

Add a Comment